مطالبی که در این صفحه میخوانید

اگر هنوز نمی‌دانید با کدام روش و به کجا مهاجرت کنید، راهنمایی‌تان می‌کنیم.

ویزای استارتاپ هلند

ویزای استارتاپ هلند ، شناخت اولیه و مزیت‌های جذاب کشور هلند

بدون شک کشور هلند یکی از بهترین مقاصد دنیا برای شروع یک کسب‌وکار، به‌خصوص کسب‌و کار‌های حوزه استارت‌آپ است . کشور هلند با دارا بودن رتبه پنجم در بین اقتصاد‌های برتر قاره اروپا و همچنین کسب رتبه ۱۸ در جهان و میزان تولید ناخالص ملی (GDP) باعدد ۱٫۳۶۶ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۳، یکی از پویا ترین اقتصاد‌های حال حاضر جهان نامیده می شود.

حضور قدرتمند شرکت‌های بزرگ حوزه تکنولوژی مثل IBM, Google, Microsoft, Oracle, CISCO, Uber و… و وجود نیروی کار ماهر و بین‌المللی و چند زبانه یکی دیگر از جذابیت‌های هلند برای صاحبان ایده و فعالان حوزه تکنولوژی است. موقعیت جغرافیایی فوق‌العاده عالی و دسترسی سریع و آسان به تمام بازارهای اروپایی، همچنین وجود بزرگترین بندر تجاری اروپا (بندر روتردام) و داشتن بهترین جاده‌های جهان به ادعای خود هلندی‌ها برتری لجستیکی ویژه‌ای به این کشور داده است. رواج زبان انگلیسی بین مردم کشور هلند و داشتن فرهنگی مهاجر پذیر برخلاف بسیاری از کشورهای اروپایی و دارا بودن معافیت‌های مالیاتی مربوط به استارت‌آپ‌ها و وجود حمایت‌های دولتی هلند را به مقصدی جذاب برای صاحبان کسب‌و‌کار تبدیل کرده است.

ویزای استارتاپ هلند چیست؟

ویزای استارتاپ هلند، یک مجوز قانونی است که از ژانویه ۲۰۱۵ دولت هلند به منظور جذب و اسکان استعدادهای کارآفرین خارجی و با هدف سرمایه‌گذاری بر ایده‌های نوآورانه و مقیاس پذیر با اعتبار یک ساله به علاقه‌مندان به راه‌اندازی استارتاپ‌ها اهدا کرده است.

ویزای استارتاپ هلند مناسب چه افرادی است؟

برای اخذ ویزای استارتاپ هلند، شما نیاز به ایده‌ای جدید و پول‌ساز دارید که بتوانید از آن کسب درآمد کنید و هزینه‌های زندگی روزمره خود در هلند را پوشش دهید. علاوه بر ایده، داشتن تمکن مالی برای تأمین هزینه‌های اولیه زندگی الزامی است. در هلند علاوه بر زبان هلندی، زبان انگلیسی نیز رایج است که شرایط زندگی را برای شما آسان‌تر می‌کند.

یکی از ویژگی‌های جذاب ویزای استارتاپ هلند نداشتن محدودیت سنی است؛ فقط کافیست بالای ۱۸ سال باشید. براساس بانک اطلاعاتی ویزاپ و تحقیقات کلی، بیشتر متقاضیان این ویزا در رده سنی ۳۵ تا ۵۵ سال قرار دارند.

شرایط ویزای استارتاپ هلند چیست؟

برای گرفتن ویزای استارتاپ هلند، شما باید ابتدا شرایط عمومی که برای همه مهاجران تعریف شده را داشته باشید و سپس شرایط اختصاصی که اداره مهاجرت هلند (IND)  فقط برای علاقه‌مندان به راه‌اندازی استارت‌آپ‌ها مشخص کرده است را مهیا کنید.

شرایط عمومی:

  • داشتن اجازه اقامت موقت: Machtiging tot Voorlopig Verblijf یا به اختصارmvv که برای متقاضیانی که قصد دارند برای بازه‌‌ی بیش از ۹۰ روز در هلند بمانند، طراحی شده است. برخی از ملیت‌ها و افراد با داشتن برخی از شرایط خاص نیاز به گرفتن mvv  ندارند. از اینجا می‌توانید شرایط خاص mvv را مطالعه کنید.
  • داشتن پاسپورت معتبر
  • نداشتن خطر و تهدید برای نظم عمومی و امنیت ملی: هر فرد بالای ۱۲ سال برای گرفتن اجازه اقامت در کشور هلند باید فرمی تحت عنوان  گواهی عدم سو پیشنیه یا Appendix Antecedents Certificate را پر کند. طبیعی است مسئولیت دادن اطلاعات خلاف واقع و اشتباه تماما به عهده فرد متقاضی است.

داشتن گواهی سلامت از بیماری سل یا Appendix Exemption from the obligation to undergo a tuberculosis (TB) test: برخی از ملیت‌ها نیازی به پرکردن این فرم ندارند (ایرانی ها باید این فرم را پر کنند).

شرایط اختصاصی:

  1. همکاری با یک تسهیل گر: تمام متقاضیان گرفتن ویزای استارتاپ هلند باید در اولین مرحله برای گرفتن ویزای خود با یک تسهیل‌گر (facilitator) مورد تایید اداره مهاجرت قرارداد ببندند و همکاری کنند.
  2. داشتن یک محصول یا خدمت نوآورانه: از نظر اداره مهاجرت هلند محصول یا خدمت شما باید یکی از ۳ ویژگی زیر را داشته باشد تا “نوآورانه” خطاب شود:
  • محصول یا خدمت شما برای بازار کشور هلند جدید باشد.
  • استارتاپ شما برای محصول یا ارائه خدمات خود در مرحله تولید، توزیع یا بازاریابی از روش جدیدی بهره گرفته باشد.
  • استارتاپ شما در فرآیندهای کاری و سازماندهی رویکردی جدید را اتخاذ کرده باشد.

۳٫ شما باید نقشی فعال در استارتاپ داشته باشید و نمی‌توانید صرفا سهام دار و یا حامی مالی استارتاپ باشید.

۴٫ داشتن یک برنامه گام به گام از مرحله ایده تا رسیدن به یک شرکت دانش بنیان؛ به عبارتی استارتاپ شما باید یک بیزنس پلن قوی و موجه داشته باشد. استارتاپ و تسهیل‌گر هر دو باید در اتاق بازرگانی هلند (KVK) ثبت شده باشند.

۵٫ داشتن تمکن مالی: درحال حاضر اداره مهاجرت هلند میزان تمکن مالی برای یک فرد مجرد را ۱۹۰۰۰ یورو و برای یک خانواده را ۲۷۰۰۰ یورو در نظر می‌گیرد.

تسهیل‌گر (facilitator) کیست؟

تسهیل‌گر یک سازمان یا شرکت معتبر هلندی است که برای راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکارها به متقاضیان برای ویزای استارتاپ هلند مشاوره می‌دهد. آژانس کارآفرینی هلند Rijksdienst voor Ondernemend Nederland یا به اختصار RVO سازمانی است که مسئولیت تایید شرکت‌های تسهیل‌گر و استارتاپ‌ها را به عهده دارد و به اداره مهاجرت برای تایید ویزای استارتاپ هلند مشاوره می دهد. از اینجا لیست شرکت‌های معتبر از نظر RVO و اداره مهاجرت هلند و شهرهایی که این تسهیل‌گران در آن فعالیت می‌کنند را می‌توانید ملاحظه کنید.

در مسیر گرفتن ویزای استارتاپ هلند بسیار مهم است که با چه تسهیل‌گری همکاری می‌کنید و از آن جایی که انتخاب و همکاری با آن یک کار تخصصی و مهم است، برای جلوگیری از اتلاف وقت و انرژی و پول، پیشنهاد می‌شود با مشاورین تخصصی ویزاپ در ارتباط باشید.

از نظر اداره مهاجرت هلند یک شرکت تسهیل‌گر باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • تسهیل‌گر باید در گذشته، تجربه کار با استارت‌آپ‌ها را داشته باشد.
  • داشتن ثبات مالی
  • اکثریت سهام شرکت نباید در اختیار تسهیل‌گر باشد.
  • تسهیل‌گر با اعضا استارت‌آپ نباید رابطه خانوادگی (فرزند، پدر و مادر، نوه، پدربزرگ و مادربزرگ، عمو، عمه، خاله، دایی و حتی رابطه درجه سه فامیلی) داشته باشد.
  • تسهیل‌گر باید یک نماینده یا مشاور در استارت‌آپ داشته باشد.
نحوه اخذ اقامت کشور هلند

بررسی ویژگی‌ها و تفاوت‌های شتابدهنده‌های کانادا با هلند

هر دو کشور کانادا و هلند در راستای توسعه اقتصادی و بهره برداری از حداکثر پتانسیل نیروی انسانی خود و جذب استعدادهای خارجی شرایط بسیار خوبی را برای صاحبان ایده و متقاضیان برای راه‌اندازی استارتاپ‌ها به وجود آورده‌اند، اما از منظر شتابدهنده‌ها و روش کار آن‌ها هر کدام تفاوت قابل ملاحظه‌ای دارند که به اختصار به آن‌ها اشاره می کنیم.

از منظر تفاوت در نوع و حوزه کاری استارتاپ ها:

در کانادا به صورت کلی شتابدهنده ها طیف وسیع‌تری از حوزه‌ها را پوشش می‌دهند و اهداف کلی‌تری را دنبال می‌کنند؛ حوزه‌هایی مثل فناوری‌های مالی، هوش مصنوعی، بلاکچین، امنیت سایبری و … مورد علاقه استارتاپ‌ها و شتابدهنده‌های کانادایی‌ست در صورتیکه در هلند زمینه‌هایی مثل فناوری‌های مربوط به کشاورزی، آب و شهر هوشمند و سلامت مورد توجه این شتابدهنده‌هاست.

از منظر حضور در بازارهای متفاوت:

ازنظر اندازه بازار به طور کلی بازار کانادا برای فعالیت استارتاپ‌ها نسبت به بازار کشورهای اتحادیه اروپا کوچکتر است. اما ویژگی ممتاز بازار کانادا دسترسی بسیار خوب به بازار بزرگ ایالات متحده و مکزیک است.

از منظر نوع برنامه های آموزشی:

دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در کشور هلند همکاری بسیار نزدیک و مناسبی با شتابدهنده‌ها و استارتاپ‌ها دارند، این درحالیست که در کانادا شتابدهنده‌ها برنامه آموزشی جامعی ارائه می‌دهند که علاوه‌بر آموزش مهارت‌های فنی شامل حوزه‌های مدیریتی و تجاری نیز می‌شود.

از منظر سرمایه‌گذاران و ماهیت آن‌ها:

در هلند شتابدهنده‌ها عمدتا توسط دولت و سرمایه‌گذاران محلی  پشتیبانی می‌شوند، در صورتیکه در کانادا سرمایه‌گذاری معمولا از طریق سرمایه‌گذاران خطرپذیر اتفاق می‌افتد.

ارزیابی محیط استارتاپی هلند

هلند یکی از کشورهای پیشرفته در حوزه استارت‌آپ‌ها و نوآوری فناوری است. این کشور دارای یک اکوسیستم قوی برای رشد و توسعه استارت‌آپ‌ها است. برای ارزیابی محیط استارت‌آپ هلند، می‌توان به عوامل مختلفی اشاره کرد. یکی از این عوامل، حمایت دولت از استارت‌آپ‌ها است. کشور هلند معمولاً برنامه‌ها و تسهیلات مالی برای رشد استارت‌آپ‌ها ارائه می‌دهد. همچنین، وجود شبکه‌های قوی از شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز به استارت‌آپ‌ها در هلند کمک می‌کند.

 محیط دوستانه کسب‌وکار و فرهنگ کسب‌وکار در کشور هلند نیز برای استارتاپ‌ها بسیار دارای اهمیت است. این کشور دارای یک جامعه کارآفرینی پویاست که به رشد و توسعه استارت‌آپ‌ها کمک می‌کند.

در کشور هلند به دلیل حمایت دولت و داشتن شبکه‌های قوی و فرهنگ کارآفرینی پویا، توسعه استارتاپ درحال ‌رشد است و راه‌اندازی استارتاپ بسیار مناسب است.

بهترین شهرها برای گرفتن ویزای استارتاپ هلند

هلند یکی از بهترین کشورهایی است که محیط مناسبی برای رشد و توسعه ایده‌های کارآفرینی فراهم کرده است. در ادامه شهر های کشور هلند به دلیل تقویت استارت‌آپ‌ها و نوآوری‌ها مشهور هستند و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن‌ها و فرصت‌هایی را که به کارآفرینان جاه‌طلب ارائه می‌دهند را بررسی می‌کنیم:

آمستردام

آمستردام با بیش از ۴۰ درصد از کارآفرینان بازار هلند، به‌عنوان یکی از شهرهای مهم استارتاپی در اروپا شناخته می‌شود. حضور سرمایه‌گذاران با نفوذ، رویدادهای صنعتی و مجموعه استعدادهای متنوع به جذابیت کارآفرینی آمستردام کمک می‌کند.

روتردام

روتردام به‌عنوان پنجمین درگاه شلوغ در جهان، با وجود سرعت بالای اینترنت و فضای کارآفرینی خود، یک شهر خوب برای شروع یک استارتاپ است. روتردام، بزرگ‌ترین شهر بندری اروپا، به یک مرکز نوآوری پایدار تبدیل شده است. روحیه مشارکتی شهر در ابتکاراتی مانند شتابدهنده PortXL که از استارت‌آپ‌های دریایی پشتیبانی می‌کند و BlueCity، یک قطب اقتصاد دایره‌ای واقع در یک استخر شنای سابق مشهود است.

اوترخت

این شهر با ۳۰ دانشگاه و محیط ‌زیست سالم و فضایی انعطاف‌پذیر، ایده‌آل برای شروع کارآفرینی است. موقعیت مرکزی شهر و صحنه پر جنب‌وجوش استارتاپ، کارآفرینانی را از صنایع مختلف جذب می‌کند.

دلفت

دلفت یک شهر کوچک و البته زیبای هلند است و شرایط مناسبی برای رشد کسب‌وکارهای کوچک ایجاد می‌کند. این شهر به دلیل موقعیت علمی و دسترسی به دانشگاه صنعتی دلفت TU Delft، یکی از برترین دانشگاه‌های فناوری در اروپا، محیط مناسبی برای نوآوری و استارتاپ‌ها دارد. دلفت با تمرکز بر فناوری‌های نوین، مانند فناوری‌های پایدار، هوش مصنوعی، مهندسی و تکنولوژی‌های شهری، توانسته است جایگاه خوبی برای جذب کارآفرینان و محققان در حوزه‌های مختلف ایجاد کند.

آرنده

این شهر با داشتن خلاقیت بالا و مراکز پژوهشی عالی، به یک شهر با نسبت عالی حضور کارآفرینان تبدیل شده است.

هر چند که این شهرها فقط نمونه‌ای از شهرهایی هستند که در هلند با شرایط مساعدی برای ایجاد استارتاپ همراه هستند.

شاخص های اقتصادی تاثیرگذار در هلند

  1. نرخ بیکاری: در سال ۲۰۲۳، نرخ بیکاری در هلند حدود ۳٫۵۶ درصد بوده است.
  2. رشد اقتصادی: در سال ۲۰۲۳، رشد اقتصاد هلند حدود ۰٫۸ درصد بوده است.
  3. شاخص قیمت مسکن: شاخص قیمت مسکن در هلند در سال ۲۰۲۳ در حال افزایش بوده است.
  4. صادرات و واردات: هلند به‌عنوان یکی از کشورهای صادرکننده مهم در اروپا شناخته می‌شود. در سال ۲۰۲۳، میزان صادرات هلند در حدود ۷۵۷ میلیارد دلار و واردات ۷۷۳ میلیارد دلار بوده است.
  5. تولید ناخالص داخلی: تولید ناخالص داخلی در هلند در سال ۲۰۲۳ حدود ۱٫۱۲ تریلیون دلار بوده است.
  6. شاخص قیمت مصرف: در سال ۲۰۲۳، شاخص قیمت مصرف هلند در حدود ۳٫۸ درصد بوده است.
  7. شاخص بورس: شاخص بورس آمستردام به‌عنوان بورس اصلی هلند در اروپا شناخته شده و شاخص بورس درسال ۲۰۲۳ در حدود ۷۷۳ دلار بوده است.
ccimage shutterstock 380354470 e1731404667816

مدرک زبان مورد نیاز برای گرفتن ویزای استارتاپ هلند

کشور هلند جز کشورهای اروپاییست که زبان انگلیسی جز زبان‌های رایج آنجاست. اگر دانش زبان انگلیسی را داشته باشید به ‌مراتب زندگی ‌کردن در این کشور برای شما آسان‌تر خواهد بود که این یک امتیاز مثبت برای شما حساب می‌شود. اکثر هلندی‌ها توانایی صحبت کردن به زبان انگلیسی را دارند.

یکی دیگر از مزیت‌های مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ هلند این است که نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی ندارید، فقط کافیست برای مصاحبه با آفیسر و گفت‌و‌گو مناسب با نماینده شتابدهنده، توانایی صحبت به زبان انگلیسی را داشته باشید.

تمکن مالی مورد نیاز برای گرفتن ویزای استارتاپ هلند

طبق آخرین اطلاعات داده شده توسط اداره مهاجرت هلند (IND) در سال ۲۰۲۴، میزان تمکن مالی مورد نیاز برای هر فرد مجرد ۱۹۰۰۰ یورو و برای فرد با همراه داشتن اعضا خانواده ۲۷۰۰۰ یورو است. در گذشته برگه تمکن مالی بانک‌های ایرانی مورد تایید اداره مهاجرت هلند بود، اما مدتیست ایرانیان برای نشان دادن میزان تمکن مالی خود باید از راه‌های دیگری استفاده کنند که برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌شود با مشاورین ویزاپ در تماس باشید.

جدول هزینه ها

حمل و نقل

اجاره خانه

خرید خانه

تحصیل

رستوران

بلیط حمل و نقل عمومی : ۳٫۵ یورو

یک خوابه در مرکز شهر : ۱۳۰۰ یورو

قیمت هر متر مربع در مرکز شهر : ۵۵۰۰ یورو

به زبان هلندی رایگان

یک وعده غذای ارزون ۱۷ یورو

شروع تاکسی : ۳٫۵ یورو

یک خوابه در خارج از شهر : ۱۰۰۰ یورو

قیمت هر متر مربع در خارج از مرکز شهر : ۴۰۰۰ یورو

مهد کودک خصوصی : ۱۷۰۰ یورو

غذا برای دو نفر رستوران میان رده : ۷۰ یورو

قیمت بنزین : ۲ یورو

سه خوابه در مرکز شهر : ۲۲۰۰ یورو

-----

مدرسه بین المللی : ۸۰۰ یورو

بطری آب : ۲٫۵ یورو

-----

سه خوابه در خارج شهر : ۱۷۰۰ یورو

-----

-----

کوکا : ۳ یورو

مراحل گرفتن ویزای استارتاپ هلند

  1. گردآوری تیم و طراحی یک بیزنس پلن خوب
  2. مکاتبه و بستن قرارداد با یکی از تسهیل‌گران مورد تایید RVO
  3. جمع آوری و پرکردن فرم‌ها و مدارک اصلی برای خود و اعضا خانواده
  4. گرفتن زمان مصاحبه برای سفارت هلند
  5. مصاحبه با سفارت و گرفتن v-number
  6. ارسال فیزیکی مدارک از طریق شرکت‌های پستی بین المللی به IND
  7. تایید IND و گرفتن ویزا و ورود به کشور هلند

بررسی فرم‌های اصلی و مورد نیاز برای گرفتن استارتاپ ویزا هلند

یکی از مهمترین بخش‌هایی که هر فرد متقاضی برای مهاجرت حتما با آن روبه‌رو می‌شود بخش مربوط به فرم‌های اطلاعاتی برای اداره مهاجرت، سفارت و شتابدهنده است. اهمیت این بخش از این جهت است که در صورت ناقص بودن اطلاعات و غلط بودن مطالب وارد شده در این بخش، مسئولیت و عواقب آن تماما بردوش فرد متقاضی است و ممکن است روند گرفتن استارتاپ ویزا را ماه‌ها (در برخی از موارد ۳ تا ۶ ماه) به تعویق بیاندازد. از این رو به بررسی اجمالی مهم‌ترین فرم‌ها پرداخته‌ایم:

  1. فرم قرارداد با تسهیل‌گر یا Power of attorney for application startup visa: این فرم بین نفر اصلی استارتاپ با تسهیل‌گر یا شتابدهنده مورد تایید RVO بسته می‌شود که شامل اطلاعات کلی مثل نام، آدرس و… است .
  2. فرم عدم سو پیشینه یا Antecedents Certificate (7601) : نکته مهم در مورد این فرم این است که متقاضی نباید هیچگونه سابقه کیفری در کشور هلند و کشور محل زندگی خود داشته باشد.
  3. فرم ثبت نام اولیه در اتاق بازرگانی هلند Declaration of Chamber of Commerce یا اصطلاحا (KVK): تمام شرکت‌های استارتاپی به همراه شتابدهنده مورد تایید برای شروع فعالیت قانونی باید حتما در اتاق بازرگانی هلند ثبت شده باشند تا دچار مشکلات حقوقی بعدی نشوند.
  4. فرم درخواست ویزا استارتاپ یا Startup Application Form (9541): این فرم یکی از مهمترین فرم‌هاست. باکس آبی بالای صفحه توسط مامور سفارت پر می‌شود و در این فرم اطلاعات هویتی و کلی متقاضی اصلی استارتاپ ثبت می شود (اعضا خانواده فرد متقاضی نیازی به پر کردن این فرم ندارند).
  5.  فرم درخواست ویزا برای اعضا خانواده یا Application residence of ‘family members and relatives’ (۹۵۱۱) : درصورتیکه درخواست کننده ویزا استارتاپ هلند تمایلی به بردن اعضا خانواده خود مثل همسر و فرزند دارد حتما باید این فرم را پر کند.  
  6.  فرم مربوط به تحریم ها یا Appendix Statement due to European sanctions against Russia and Belarus (7675): این فرم بعد از جنگ اوکراین طراحی شده و یک ضمیمه است که برای رعایت تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه و بلاروس که برای شرکت‌ها و افراد تهیه می‌شود.

همان طور که بالاتر گفته شد فرم‌های دیگری نیز برای تکمیل روند گرفتن ویزا استارتاپ وجود دارد که پیشنهاد می‌شود برای دریافت اطلاعات بیشتر با مشاوران تخصصی ویزاپ در ارتباط باشید.

مدت زمان دریافت ویزای استارتاپ هلند چقدر است؟

به طور کلی از لحظه انتخاب شتابدهنده، بستن قرارداد و شروع پروسه جمع‌آوری مدارک تا لحظه گرفتن ویزای استارتاپ هلند (در صورتیکه همه  مراحل بدون اشکال طی شود و ناقصی در مدارک شما وجود نداشته باشد)، بین ۶ تا ۱۲ ماه این پروسه زمان می‌برد.

 بازه اول مربوط به آماده‌سازی مدارک شماست که این بستگی به تیم شما و مجموعه‌ای که با آن کار می‌کنید دارد.

بخش بعدی، اخذ تاییدیه از تسهیل‌گر و آماده‌سازی مدارک برای تسهیل‌گر است که به صورت میانگین بین ۱ تا ۳ ماه زمان می‌برد.

مرحله بعدی گرفتن وقت سفارت و آماده کردن مدارک برای سفارت است که بین یک هفته تا ۳ ماه معمولا زمان می‌برد.

در مرحله بعد ارسال مدارک توسط شما به اداره مهاجرت که بین ۲ تا ۳ هفته زمان دارید و در نهایت زمان برای جواب نهایی اداره مهاجرت بین ۸ تا ۲۰ هفته طول می‌کشد.

در صورت وجود ناقصی در مدارک شما واضح است که هر کدام از این مراحل ممکن است چندین ماه به تعویق بیافتد به همین دلیل پیشنهاد می‌شود برای طی کردن این مسیر با مشاورین تخصصی ویزاپ حتما در ارتباط باشید.

dutch flag 1 e1731404847353

تبدیل ویزای استارتاپ هلند به ویزای خود اشتغالی

برای تبدیل ویزای استارتاپ به ویزای خود اشتغال در هلند، شما باید موارد زیر را انجام دهید:

  1. اخذ مجوز کار به عنوان کارآفرین از سازمان کار و امور اجتماعی هلند
  2. ثبت شرکت خود در سازمان ثبت شرکت هلند
  3. پرداخت وجه بیمه به اداره بیمه اجتماعی هلند
  4. بررسی توسط سازمان مهاجرت هلند و دریافت ویزای موردنیاز

پس از اینکه با ویزای استارتاپ هلند به مدت ۱ سال در این کشور اقامت کردید، می‌توانید برای ویزای خوداشتغالی هلند درخواست دهید. در صورت موافقت می‌توانید حداکثر ۵ سال اقامت هلند را دریافت کنید و بعد از آن برای اقامت دائم درخواست دهید.

پس از پایان ویزای استارتاپ هلند چه اتفاقی میافتد؟

ویزای استارتاپ هلند فقط یک ویزای کوتاه‌مدت است که برای شروع کسب‌وکارهای نوپا در هلند ارائه می‌شود. پس از پایان این ویزا، برخی از کارآفرینان می‌توانند ادامه فعالیت خود را در هلند با مجوز کاربری برای کارآفرینان ادامه دهند. برای دیگران، این ویزای کوتاه‌مدت به معنی بازگشت به کشور مبدأ و یا جستجوی مسیری دیگر برای اقامت و تجارت در کشورهای دیگر خواهد بود.

۱- برای گرفتن ویزای استارتاپ هلند نیاز به داشتن مدرک زبان معتبر مثل آیلتس یا تافل است؟

خیر، یکی از ویژگی‌های جذاب مهاجرت از طریق استارت‌آپ به کشور هلند عدم نیاز به داشتن مدرک زبان بین‌المللی است، فقط شما باید در زمان مصاحبه با مامور سفارت و نماینده تسهیل‌گر توانایی مکالمه عادی به زبان انگلیسی را داشته باشید.

۲- آیا همراه و یا همسر فرد متقاضی ویزای استارتاپ هلند، اجازه کار را دارد یا خیر؟

یکی از ویژگی‌های جذاب استارت‌آپ ویزا هلند این است که همراه یا همسر اجازه کار تمام وقت در این کشور را دارد که نسبت به روش مهاجرت تحصیلی مزیت بسیار قابل توجهی است.

۳- هزینه درخواست ویزای استارتاپ هلند برای هر فرد درIND چقدر است؟

از ژانویه ۲۰۲۴ هزینه درخواست ویزا برای متقاضی اصلی ۳۸۰ یورو، برای همسر ۲۲۸ یورو و برای هر فرزند ۷۶ یورو اعلام شده است.

۴- هر یک از اعضا تیم مدارک خود را باید به صورت جداگانه ارسال کند یا همه‌ی اعضا تیم باید مدارک را با هم برایIND پست کنند؟

برای اداره مهاجرت تفاوتی ندارد، اما پیشنهاد می‌شود در صورت امکان تمام اعضای تیم مدارک خود را با هم ارسال کنند.

۵- اگر قبلا برای استارت‌آپ ویزا کشور دیگر اقدام کرده باشیم و موفق نشده باشیم برای ویزای استارتاپ هلند می‌شود اقدام کرد یا خیر؟

بله، در حقیقت این راه به‌شدت توصیه می‌شود. درصورتیکه قبلا برای گرفتن ویزای کشور دیگری اقدام کرده‌اید و موفق به دریافت آن نشده‌اید، امکان اقدام برای گرفتن ویزای استارت‌آپ هلند کاملا برای شما وجود دارد. فقط رعایت این نکته ضروری است که با توجه به متفاوت بودن قوانین مهاجرتی کشورها ممکن است نیاز به تغییر یا اصلاح بیزنس پلن خود داشته باشید.

مسائل و چالش‌های عمومی زندگی در کشور هلند

اجاره خانه

درحال حاضر یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها و مشکلاتی که کشور هلند با آن دست و پنجه نرم می‌کند، بحث فراهم کردن مسکن برای شهروندان خود است. تقاضا برای خانه بسیار زیاد و عرضه بسیار کم است و همین موضوع باعث شده هزینه‌های مسکن در هلند بسیار بالا باشد.

به طور متوسط هزینه‌های یک آپارتمان ۷۰ متری در شهر آمستردام برای اسکان یک خانواده ۳ نفره در یک منطقه نسبتا معمولی بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ یورو در ماه تخمین زده می‌شود. خانه‌ها در هلند به دو شکل ریجستر شده و ریجستره نشده اجاره داده می‌شوند که برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، اینجا کلیک کنید.

گرفتن BSN Number  

بعد از گرفتن یک آدرس خانه ریجستر شده اولین قدم برای داشتن یک زندگی نرمال در کشور هلند گرفتن BSN Number است. تمام شهروندان کشور هلند برای انجام مهم‌ترین فعالیت‌های اداری خود مثل باز کردن حساب بانکی، گرفتن بیمه سلامت، اجاره خانه، خرید ماشین و… نیاز به یک  کد هویت شهروندی ( یا اصطلاحا یک Burgerservicenummer ) یا BSN Number دارند.

برای گرفتن کد هویت شهروندی، شما به اتفاق اعضای خانواده خود باید به نزدیک‌ترین شهرداری ( Gemeente ) به محل سکونت خود مراجعه کنید و با ارائه مدارک هویتی خود مثل پاسپورت، گواهی ازدواج و… درخواست دریافت  این کد را بدهید. برای اطلاعات بیشتر در مورد کد هویت شهروندی اینجا کلیک کنید. 

گرفتن بیمه سلامت

هلند داشتن بیمه سلامت را برای تمام شهروندان خود اجبار کرده است و یکی از اولین اقداماتی که افراد بعد از رسیدن به خاک هلند باید انجام دهند، بستن قرارداد با یکی از شرکت‌های بیمه سلامتی است. دولت هلند به مهاجران از لحظه ورود به خاک هلند ۴ ماه فرصت داده تا وضعیت بیمه خود را مشخص کنند و در صورتیکه فرد بعد از ۴ ماه خود را بیمه نکند نامه اخطاریه از طرف دولت هلند دریافت می‌کند و بعد از آن شامل حال جریمه می‌شود.

به صورت کلی بیمه‌های سلامتی در هلند به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:

  • بیمه‌هایی که فرد مهاجر از کشور خود با خود به هلند می‌آورد ( شامل حال شهروندان ایرانی نمی شود).
  • بیمه‌های هلندی یا اصطلاحا dutch base
  • بیمه‌های بین‌الملی

به طور متوسط هزینه بیمه سلامتی به صورت ماهانه برای هر فرد بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ یورو است که دلیل آن بالا بودن هزینه‌های درمانی در کشور هلند است  که برای یک خانواده ۳ نفره معمولا بین ۳۶۰ تا ۴۲۰ یورو متغیر است.

(برای کسب اطلاعات بیشتر راجب بیمه ها اینجا کلیک کنید)

خرید خودرو

بعد از اسکان در کشور هلند و تهیه ملزومات اولیه زندگی، به دلیل بالا بودن هزینه‌های حمل‌و‌نقل عمومی، خرید خودرو می‌تواند ایده خوبی برای ارتقا سطح زندگی در این کشور باشد. قبل از خرید خودرو توجه به چند نکته ضروری است؛

در ابتدا باید بدانید برای رانندگی در کشور هلند از گواهینامه بین‌المللی خود برای بازه ۶ ماه می توانید استفاده کنید. در صورتیکه شامل حال قانون ۳۰ درصد شوید (برای اطلاع از قانون ۳۰ درصد اینجا کلیک کنید) تا ۱۰ سال می‌توانید از گواهینامه بین‌الملی خود در هلند استفاده کنید.

نکته دیگر اینکه بیمه شخص ثالث در هلند ضروری است و هزینه بیمه خودرو به صورت ماهانه عددی بین ۶۰ تا ۸۰ یورو است.

کشور هلند به دلیل داشتن جاده‌هایی با کیفیت بالا از صاحبان خودرو بیمه‌ای تحت عنوان بیمه جاده به صورت ماهانه دریافت می کند که عدد دریافتی تقریبا نزدیک به ۶۰ یورو می‌باشد. طبیعتا مبلغ بیمه به عواملی مثل سن خودرو، وزن خودرو، حجم موتور، بنزینی، الکتریکی یا دیزلی بودن و … بستگی دارد. یکی از بهترین سایت‌ها برای بررسی شرایط بیمه‌ها سایت independer است که برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به این سایت رجوع کنید.

سخن پایانی

ویزای استارتاپ هلند یکی از جدیدترین ویزاهای کوتاه‌مدت است که اداره مهاجرت به‌ منظور حمایت از ایده‌ها و طرح‌های جدید و جذب صاحبان کسب‌وکارها در نظر گرفته است. ایده‌ای که متقاضی جهت راه‌اندازی استارت‌آپ در کشور هلند انتخاب کرده است باید کاملاً خلاق و مبتکرانه باشد و نشان دهد که دارای سوددهی زیاد خواهد بود. به هنگام اقدام برای گرفتن مجوز ویزا اقامتی شما باید به مواردی که در این مطلب بیان شده توجه زیادی کنید.

برای این که بخواهید نسبت به دریافت این ویزا اقدام کنید، باید نسبت به‌ تمامی شرایط اخذ آن اطلاعات کافی داشته باشید. برای اطلاع از قوانین و پروسه مهاجرت از طریق startup می‌توانید از کارشناسان مؤسسه ویزاپ راهنمایی لازم را دریافت کنید.

۱- هزینه مدارس برای فرزندان به چه شکل است؟

درهلند هزینه تحصیل برای فرزندان رایگان است و از این نظر نیاز به نگرانی نیست .

ویزای استارتاپ دیگر کشور ها

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره سریع اطلاعات زیر را تکمیل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + دو =