مطالبی که در این صفحه میخوانید

اگر هنوز نمی‌دانید با کدام روش و به کجا مهاجرت کنید، راهنمایی‌تان می‌کنیم.

روش‌های دریافت اقامت دائم اروپا

کشورهای اروپایی جزو محبوب‌ترین مقاصد برای مهاجرت ایرانیان محسوب می‌شوند. برای بسیاری از ایرانیان طی‌کردن روند مهاجرت و گرفتن اقامت کشورهای اروپایی مانند آلمان، ایتالیا یا فرانسه، می‌تواند نقطه عطف بسیار مهمی باشد. بااین‌حال برای مهاجرت به اروپا، تنها به این گزینه‌ها محدود نخواهید بود و می‌توانید از میان ۲۷ کشوری که اتحادیه اروپا را تشکیل داده‌اند، بهترین مقصد را برای زندگی، باتوجه‌به شرایط خود انتخاب نمایید. اولین کاری که در این زمینه باید انجام دهید، آشنایی با روش‌های دریافت اقامت دائم اروپا است. روش‌های متنوعی در این زمینه وجود دارند که در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل آنها بپردازیم. با ما همراه باشید.

روش‌های دریافت اقامت دائم

اخذ اقامت دائم کشورهای اروپا آرزوی بسیاری از افرادی است که به دنبال ایجاد یک زندگی باثبات و مرفه در این قاره هستند. روش‌های مختلفی برای دستیابی به این هدف وجود دارد که هر کدام از آنها مزایای خاص خود را دارند و برای قشر خاصی از افراد می‌توانند مناسب باشند.

یکی از رایج‌ترین روش‌ها در این زمینه، استخدام در شرکت‌ها و مراکز کاری است. بسیاری از کشورهای اروپایی مانند آلمان، سوئد، دانمارک، فرانسه و هلند، به علاقه‌مندان ویزای کاری ارائه می‌دهند که می‌تواند اقامت دائم را نیز به همراه داشته باشد. این نوع ویزا معمولاً به افرادی داده می‌شود که دارای مهارت‌ها یا صلاحیت‌های شغلی و تخصصی هستند که در داخل کشور موردنظر، تقاضای بالایی دارند. درصورتی‌که با رعایت شرایط و قوانینی خاص بتوانید شغل خود را برای مدت خاصی تضمین کنید، این امکان را خواهید داشت که برای اقامت دائم اروپا درخواست دهید.

استفاده از برنامه‌های سرمایه‌گذاری نیز می‌تواند یکی از بهترین روش‌ها برای گرفتن اقامت دائم در اروپا باشد. کشورهای مختلفی مانند پرتغال، اسپانیا، قبرس، مالتا و... ویزای سرمایه‌گذار یا شهروندی را از طریق برنامه‌های سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهند که برای واجد شرایط بودن در آنها، باید سرمایه‌گذاری یا مشارکت‌های مالی قابل‌توجهی را در کشور مدنظر داشته باشید.

از دیگر روش‌های مناسب در این زمینه، اقدام از طریق ویزای خانوادگی است. اگر اقوام نزدیکی داشته باشید که مقیم دائم یا شهروند یک کشور اروپایی مانند آلمان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، سوئد، هلند و بلژیک باشند، ممکن است بتوانید برای الحاق خانواده، درخواست اقامت دائم بدهید. علاوه بر این نیز می‌توانید از طریق اخذ ویزای استارتاپ در برخی کشورها و راه‌اندازی کسب‌وکار خود، اقامت دائم در کشور مدنظر خود را دریافت کنید. بااین‌حال باید توجه داشته باشید که برای استفاده از این روش‌ها، نیاز به رعایت برخی الزامات و شرایط را دارید که در ادامه به‌صورت کامل به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

 آشنایی با مفهوم مقیم دائمی

باتوجه‌به تقاضای بالا برای مهاجرت به کشورهای مختلف، یکی از مفاهیمی که باید به‌صورت دقیق با آن آشنا بود، مفهوم مقیم دائمی است. این عبارت به فردی اطلاق می‌شود که بدون داشتن تابعیت، حق اقامت نامحدود در یک کشور خارجی را داشته باشد. این وضعیت معمولاً از طریق فرایندهای قانونی به دست می‌آید و حقوق و امتیازات خاصی را به مفرد مقیم اعطا می‌کند. از طرف دیگر این وضعیت قانونی، ممکن است مسئولیت‌های خاصی را به مقیم دائم تحمیل کند.

افرادی که مقیم دائم یک کشور خارجی باشند، بدون محدودیت می‌توانند در کشور میزبان به‌راحتی کار و زندگی کنند. این افراد مانند شهروندان حق دسترسی به خدمات اجتماعی مانند مراقبت‌های بهداشتی و آموزش را دارند. علاوه بر این، آنها حق دارند دارایی داشته باشند و طبق قانون، از حمایت‌های قانونی دولت برخوردار شوند.

بااین‌حال افراد مقیم دائم یک کشور باید تعهدات خاصی را در قبال اقامت خود، پذیرفته باشند. این افراد باید قوانین کشور میزبان را رعایت کنند، مالیات بپردازند و روی جامعه، تأثیر مثبت داشته باشند. علاوه بر این، آنها نمی‌توانند در فعالیت‌های سیاسی مانند رأی‌دادن یا نامزدی برای مناصب دولتی شرکت داشته باشند.

تفاوت شهروند با مقیم دائمی چیست؟

از دیگر مواردی که هنگام دریافت اقامت دائم اروپا باید به آن توجه داشته باشید، تفاوت اقامت دائم با شهروندی است. تابعیت یا شهروندی یک وضعیت قانونی مجزا از اقامت دائم است که تفاوت‌های مختلفی با آن دارد.

به‌طورکلی، شهروندی بالاترین حالت قانونی در یک کشور است که پس از گذشت چند سال از اقامت دائم، به شخص متقاضی داده می‌شود. این وضعیت قانونی به افراد حقوق کامل سیاسی و مدنی از جمله حق رأی، نامزدی برای مناصب دولتی و دسترسی به خدمات دولتی را اعطا می‌کند. علاوه بر این شهروندان یک کشور موظف به اطاعت از قوانین کشور خود هستند و در صورت لزوم ممکن است مشمول خدمت سربازی نیز شوند. شهروندی معمولاً از طریق تولد یا از طریق فرایندهای تبدیل اقامت دائم به شهروندی، به دست می‌آید که شامل رعایت معیارهای خاصی مانند برآورده‌سازی شرایط اقامت، مهارت زبانی و قبولی در آزمون شهروندی است.

همان‌طور که گفته شد، با دریافت اقامت دائم اروپا امکان کار و زندگی نامحدود در کشور مدنظر خود را دارید، بااین‌حال از برخی حقوق مانند رأی‌دادن یا داشتن مناصب دولتی محروم خواهید بود. اما درصورتی‌که شهروندی یک کشور اروپایی را داشته باشید، علاوه بر برخورداری از تمامی حقوق اقامت دائم، امکان رأی‌دادن و نامزدی در پست‌های دولتی را نیز خواهید داشت.

علاوه بر این با داشتن شهروندی یک کشور، امکان دریافت پاسپورت را نیز خواهید داشت و بدون محدودیت می‌توانید به کشورهای مختلف، سفر بین‌المللی داشته باشید. اما در مقابل، افراد مقیم دائم ممکن است با محدودیت‌هایی در خروج یا ورود مجدد به کشور پذیرفته شده خود، که اغلب مربوط به ناقص بودن مدارک می‌شود، مواجه شوند.

شهروندی و تابعیت کشورهای اروپایی

اقامت کوتاه‌مدت و بلندمدت

اقامت در هر کشور خارجی، به دو صورت اقامت دائم و اقامت موقت اهدا می‌شود. برای دریافت اقامت دائم اروپا، در مرحله اول باید اقامت کوتاه‌مدت یا موقت را اخذ نمایید و با طی‌کردن برخی شرایط، اقامت کوتاه‌مدت خود را تبدیل به اقامت بلندمدت نمایید.

اقامت بلندمدت وضعیتی است که در آن شخص مهاجر، برای مدت‌زمان نسبتاً طولانی (حداقل بیشتر از یک سال) اجازه اقامت در یک کشور خارجی را داشته باشد. این دسته افراد معمولاً شامل مهاجران، مقیمان دائمی یا کسانی می‌شوند که ویزای کاری یا تحصیلی داشته باشند. افرادی که از اقامت بلندمدت برخوردار باشند از مزایای مختلفی مانند دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، سیستم آموزشی، فرصت‌های شغلی و مزایای تأمین اجتماعی برخوردار خواهند بود.

در سوی دیگر، اقامت کوتاه‌مدت قرار دارد که با دریافت آن، می‌توان در مدت‌زمان مشخصی (معمولاً کمتر از یک سال) در یک کشور خارجی زندگی کرد. افرادی که اقامت کوتاه‌مدت یا موقت دارند معمولاً شامل گردشگران، دانشجویانی که درخواست اپلای به دانشگاه‌های خارجی را دارند یا افرادی که ویزای کار موقت را دریافت کرده‌اند، می‌شوند. ساکنین کوتاه‌مدت یک کشور خارجی از تمام حقوق و امتیازاتی که ساکنین طولانی‌مدت از آن برخوردار هستند، برخوردار نخواهند بود. برای مثال ممکن است از فرصت‌های شغلی خاص یا دسترسی به خدمات عمومی که منحصراً برای شهروندان یا ساکنان طولانی‌مدت در دسترس است، محروم باشند.

به‌طورکلی افرادی که اقامت بلندمدت یک کشور خارجی را دریافت می‌کنند، متعهد می‌شوند که در کشور میزبان ریشه داشته باشند و به‌عنوان کشور اصلی خود، در آن زندگی و کار کنند. بااین‌حال افرادی که اقامت کوتاه‌مدت یک کشور را داشته باشند هیچ‌گونه تعهدی را در این زمینه قبول نکرده و هدف نهایی آنها، بازگشت به کشور مبدأ خوشان است.

از چه طریق می‌توان اقامت دائم کشورهای خارجی را دریافت کرد؟

در بخش‌های قبلی، به معرفی روش‌های مختلف کسب اقامت دائم اروپا پرداختیم. تمامی روش‌های گفته شده، شرایط، قوانین و الزامات خاصی را دارند که باید به‌صورت کامل آنها را رعایت کرد. در ادامه به معرفی کامل این روش‌ها و شرایط لازم برای انجام هر مورد می‌پردازیم

دریافت اقامت دائم از طریق استارتاپ ویزا

یکی از روش‌هایی که از طریق آن می‌توان اقامت دائم کشورهای اروپایی را دریافت کرد، راه‌اندازی استارتاپ است. در سال‌های اخیر، بسیاری از کشورهای اروپایی به پتانسیل استارت‌آپ‌ها در پیشبرد رشد اقتصادی و نوآوری خود پی برده‌اند. به همین دلیل شرایط مختلفی را برای جذب کارآفرینان در این زمینه مهیا کرده‌اند که امکان دریافت اقامت دائم را نیز ارائه می‌دهد.

اگر قصد اقدام از این طریق را دارید، در مرحله اول باید یک طرح تجاری نوآورانه و بادوام که پتانسیل رشد قابل‌توجهی داشته باشد و باعث ایجاد شغل در کشور میزبان شود را ارائه دهید. برای این کار باید شواهد و مدارکی مبنی بر تحقیقات بازار، پیش‌بینی‌های مالی و استراتژی واضح برای مقیاس‌بندی کسب‌وکار خود را ارائه دهید. همچنین باید سرمایه موردنیاز برای راه‌اندازی استارتاپ خود را از طریق برنامه‌های مختلف که بستگی به کشور مقصد دارد، مانند شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر یا سرمایه‌گذاران معتبر، جذب کرده باشید.

علاوه بر این موارد برای کسب اقامت دائم اروپا از طریق استارتاپ ویزا، باید تعهد خود را نسبت به عدم نقل‌مکان کسب‌وکار خود به کشورهای دیگر نشان دهید. این تعهد را می‌توان با تأسیس شعبه فیزیکی شرکت یا استخدام کارمندان محلی نشان داد. در آخرین مرحله نیز می‌بایست مهارت‌های زبانی کشور مدنظر خود را اثبات نمایید. این موضوع برای ادغام بهتر در جامعه و ایجاد ارتباطات قوی‌تر با شرکت‌های محلی ضروری خواهد بود.

دریافت اقامت از طریق سرمایه‌گذاری

اگر از سرمایه قابل‌توجهی برای کمک به اقتصاد کشورهای اروپایی برخوردار باشید نیز می‌توانید با رعایت برخی شرایط، اقامت دائم کشور مدنظر خود را دریافت کنید. کشورهای اروپایی حداقل آستانه سرمایه‌گذاری مختص به خود را دارند که می‌تواند از چند صدهزار تا چند میلیون یورو متغیر باشد. این سرمایه‌گذاری باتوجه‌به کشور مقصد، اشکال مختلفی دارد مانند خرید ملک، راه‌اندازی یا خرید بیزینس و سرمایه‌گذاری در اوراق‌قرضه دولتی. توجه داشته باشید که برای دریافت اقامت دائم، حتماً باید سرمایه‌گذاری خود را در راستای رشد اقتصاد و کمک به جامعه کشور مدنظر انجام دهید.

علاوه بر سرمایه لازم و همچنین اهداف صحیح سرمایه‌گذاری، متقاضیان دریافت اقامت دائم اروپا باید سوابق کیفری و همچنین میزان تمکن مالی خود را ارائه دهند. سرمایه‌گذاران به‌هیچ‌عنوان نباید سوءسابقه داشته باشند و از قدرت مالی کافی برای حمایت از خود و افراد تحت تکفل خود، در مدت‌زمان اقامت، برخوردار باشند. میزان تمکن مالی باتوجه‌به نوع کشور مقصد مشخص می‌شود. نشان‌دادن مهارت‌های زبانی با قبولی در آزمون‌های تعیین شده و عدم مرتکب شدن جرم حین اقامت، از دیگر شرایط لازم برای اخذ اقامت دائم اروپا از طریق سرمایه‌گذاری خواهد بود.

دریافت اقامت دائم از طریق کارآفرینی

اخذ اقامت دائم از طریق کارآفرینی با راه‌اندازی استارتاپ، شرایط نسبتاً مشابهی دارد. دریافت اقامت کشورهای اروپایی از طریق کارآفرینی نیز مانند استارتاپ، مستلزم رعایت شرایط خاصی مانند ارائه طرح تجاری مناسب، ایجاد شغل، جذب سرمایه کافی و همچنین داشتن تخصص و تجربه در حیطه کاری مدنظر خواهد بود.

بااین‌وجود تفاوت‌هایی میان این دو روش وجود دارد که یکی از اصلی‌ترین آنها، مربوط به مرحله توسعه کسب‌وکار می‌شود. کسب اقامت دائم از طریق کارآفرینی معمولاً نیازمند ایجاد تجارتی کاملاً عملیاتی با سابقه موفقیت‌آمیز و اثبات شده است. از سوی دیگر، کسب قامت دائم از طریق استارتاپ اغلب شامل یک ایده یا مفهوم نوآورانه می‌شود که هنوز به طور کامل اجرا نشده است.

تمایز دیگری که در این زمینه وجود دارد، مربوط به میزان سرمایه‌گذاری موردنیاز است. کسب اقامت دائم اروپا از طریق کارآفرینی معمولاً نیازمند سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی است که می‌تواند از چند صدهزار تا چند میلیون یورو متغیر باشد. در سمت مقابل، اخذ اقامت دائم از طریق استارت‌آپ ممکن است به بودجه اولیه کمتری نیاز داشته باشد، چرا که بیشتر روی رشد و نوآوری تمرکز دارد. بااین‌حال از طریق هر دو روش، می‌توان اقامت دائم کشورهای اروپایی را پس از گذشت مدت زمانی بیشتر یا کمتر از ۵ سال (باتوجه‌به نوع کشور) به دست آورد.

دریافت اقامت دائم از طریق ازدواج

ازدواج با مقیم یا شهروند یکی از کشورهای اروپایی نیز می‌تواند اقامت دائم همان کشور را برای شخص متقاضی به همراه داشته باشد. برای انجام این کار در مرحله اول، باید گواهی یا سند ازدواج رسمی را به‌عنوان یکی از مدارک اصلی، توسط کشور مدنظر هنگام ازدواج دریافت نمایید. پس از رسمی شدن ازدواج، می‌توانید با دلیل الحاق خانواده، درخواست خود را برای اقامت یا اخذ ویزا به مقامات رسمی ارائه دهید. برای اثبات صوری نبودن ازدواج، ارائه مدارکی مانند حساب‌های بانکی مشترک، لیست دارایی‌های مشترک زن و شوهر، عکس‌ها و ویدئوهای باهم گرفته شده و مواردی از این دسته الزامی خواهد بود.

علاوه بر ارائه این مدارک، برخی کشورهای اروپایی حساسیت بالایی روی مهارت‌های زبانی دارند، به همین دلیل باید در آزمون‌های زبانی تأیید شده نیز نمره قابل‌قبول را کسب کنید. با ارائه تمامی مدارک، می‌توانید اقامت دائم اروپا را دریافت نمایید و با گذشت چند سال نیز برای شهروندی، درخواست دهید.

دریافت اقامت دائم از طریق ویزای تحصیلی

بخش زیادی از مهاجران ایرانی به کشورهای اروپایی را دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاه‌های معتبر دارند تشکیل می‌دهند. با پذیرفته‌شدن در یکی از دانشگاه‌های اروپایی، اقامتی به مدت‌زمان تحصیل به شما اعطا خواهد شد. توجه داشته باشید که با این نوع اقامت، تنها تا زمان تحصیل در کشور مقصد معتبر است و با پایان تحصیل، اعتبار آن از بین خواهد رفت. به همین دلیل به‌صورت مستقیم امکان اخذ اقامت دائم از طریق تحصیل در اروپا وجود نخواهد داشت.

برای انجام این کار، می‌بایست پس از اتمام تحصیل و با پیداکردن شغل معتبر، ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهید. با اشتغال در یکی از شرکت‌ها یا مراکز کاری کشورهای اروپایی که از حقوق قانون کار برخوردار باشد، می‌توانید اقامت موقت خود را به‌صورت چندساله تمدید نمایید و پس از گذشت زمانی حدود ۵ تا ۱۰ سال، اقامت دائم را دریافت نمایید.

بسیاری از کشورهای اروپایی به دانشجویان غیر اتحادیه اروپا، پس از اتمام تحصیلشان ویزای جستجوی کار ارائه می‌دهند که معمولاً حدود ۶ ماه اعتبار دارد. در این مدت می‌توانید با ارائه مدارک تحصیلی خود، در شغل مرتبط مشغول به کار شده و ویزای کاری و سپس اقامت دائم را دریافت کنید.

دریافت اقامت دائم از طریق استخدام نیروی کار خارجی

 افراد خارجی که عنوان نیروی کار، به‌صورت موقت در کشورهای اروپایی مشغول به کار هستند نیز می‌توانند اقامت دائم اروپا را دریافت نمایند. این افراد درصورتی‌که از یک کارفرمای اروپایی پیشنهاد شغلی داشته باشند و از معیارهای خاصی مانند تحصیلات کافی، تجربه کاری مرتبط یا مهارت‌های زبانی برخوردار باشند، می‌توانند ویزای کاری که به آنها اجازه اقامت چندساله را می‌دهد، دریافت نمایند.

پس از طی‌کردن فرایند استخدام و اخذ ویزای کاری، اتباع خارجی می‌توانند اقدامات لازم برای اخذ اقامت دائم را انجام دهند. برای انجام این فرایند باید دوره معین و چندساله‌ای را در کشور مدنظر، مشغول به کار شده باشید و از برخی شرایط مانند مهارت‌های پیشرفته زبان برای ادغام بهتر در جامعه، برخوردار باشید.

دریافت اقامت دائم از طریق سیستم امتیازبندی

برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان، اتریش، دانمارک، سوئد و سوئیس، برای دسته‌بندی متقاضیان اخذ اقامت دائم، سیستم امتیازبندی را طراحی کرده‌اند که بر اساس عواملی مانند تحصیلات، تجربه کاری، مهارت زبان و ثبات مالی، متقاضیان را دسته‌بندی می‌کند. برای مثال، افرادی که مدارک تحصیلی عالی یا مهارت‌های تخصصی داشته باشند، امتیاز بیشتری را در این زمینه نسبت به افرادی که دیپلم متوسطه دارند کسب می‌کنند. به همین ترتیب، تجربه کاری در زمینه‌های پرتقاضا یا با شرکت‌های معتبر می‌تواند منجر به افزایش امتیاز شخص شود.

علاوه بر این، برخی از کشورها بر اساس نیازهای اقتصادی خود، دسته‌های خاصی از مهاجران را در اولویت بالاتری قرار می‌دهند. به‌عنوان‌مثال، کارگران بسیار ماهر یا افرادی که مبالغ قابل‌توجهی را در مشاغل محلی سرمایه‌گذاری می‌کنند، ممکن است امتیاز بیشتری را در این سیستم دریافت کنند. باتوجه‌به کشور مدنظر، درصورتی‌که بالاتر از سطح امتیاز تعیین شده قرار داشته باشید می‌توانید اقامت چندساله را برای کار و زندگی دریافت نمایید و پس از طی‌کردن دوره تعیین شده، درخواست خود را برای دریافت اقامت دائم اروپا ارائه دهید.

اقامت اروپا از روش تمکن مالی

درصورتی‌که از تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینه‌های زندگی خود در کشورهای اروپایی برخوردار باشید نیز می‌توانید اقدام به اخذ ویزا و سپس اقامت دائم نمایید. توجه داشته باشید که فرایند اخذ اقامت اروپا تنها از طریق تمکن مالی و بدون انجام کار، سرمایه‌گذاری مستقل یا فعالیت اقتصادی به خصوصی انجام می‌شود. کشورهایی مانند یونان، فرانسه، اسپانیا، اتریش، سوئیس، پرتغال، ایتالیا و مالتا، به افرادی که از درآمد و تمکن مالی کافی برخوردار باشند، اقامت دائم می‌دهند.

اقامت تمکن مالی تحت عنوان خود حمایتی (H4)

یکی از ساده‌ترین روش‌های دریافت اقامت اروپا از طریق تمکن مالی، اقدام از طریق خود حمایتی است. این مفهوم به این معناست که متقاضی امکان اداره‌کردن زندگی خود و بستگانش را بدون نیاز به کارکردن، خواهد داشت. برای اثبات میزان تمکن مالی برای خود حمایتی، معمولاً گردش حساب‌های بانکی، لیست دارایی‌ها و سهام، سود سرمایه‌گذاری سپرده و... ارائه می‌شود.

اقدام به اخذ اقامت دائم اروپا از طریق تمکن مالی تحت عنوان خود حمایتی مزایای بی‌شماری دارد. به‌عنوان‌مثال برای انجام فرایندهای این روش، نیازی به حضور متقاضی در کشور مقصد نیست. همچنین ارائه مدرک زبان و یا اسناد مالیاتی نیز در این روش نیاز نخواهد بود.

میزان سرمایه لازم برای دریافت اقامت از این طریق، باتوجه‌به نوع کشور مقصد متفاوت است، بااین‌حال به‌طورکلی و در بیشتر کشورها، میزان سرمایه لازم برای هر عضو خانواده حدوداً ۲۲ هزار یورو تعیین شده است و درآمد سرپرست نیز باید بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو در ماه باشد.

انواع درآمد برای اقامت از طریق تمکن مالی

یکی از شرایط لازم برای اخذ اقامت اروپا از طریق تمکن مالی، داشتن درآمد کافی است. منبع درآمد باتوجه‌به نوع کشور می‌تواند تفاوت‌هایی داشته باشد بااین‌حال اکثر مواردی که در ادامه لیست شده‌اند، برای تمامی کشورها قابل‌قبول خواهند بود.

  • سرمایه‌گذاری در تجارتی خاص
  • دریافت سود از سهام شرکت‌ها
  • دریافت سود از سهام در بورس
  • اجاره ملک یا زمین
  • سود سپرده بانکی
  • حقوق بازنشستگی در کشور مقصد

دریافت اقامت دائم از طریق تولد

آخرین روشی که قصد معرفی آن برای اخذ اقامت دائم اروپا داریم، تولد فرزند است. این روش پیچیدگی‌های به خصوصی دارد و قوانین آن در کشورهای اروپا، تفاوت‌های زیادی دارد. برای مثال در بسیاری از کشورها مانند فرانسه و آلمان، تابعیت حق تولد به طور خودکار اعطا نمی‌شود. در این کشورها، باید حداقل یکی از والدین کودک شهروند یا مقیم قانونی این کشو باشد تا فرزند، واجد شرایط دریافت اقامت شود. این بدان معناست که زایمان ساده در این کشورها تضمین‌کننده اقامت دائم نخواهد بود.

علاوه بر این، حتی اگر کودکی از طریق وضعیت والدینش واجد شرایط اقامت باشد، لزوماً به این معنا نیست که اقامت دائم به فرزند یا والدینش اعطا می‌شود. هر کشور اروپایی سیاست‌ها و الزامات مهاجرتی خاص خود را در این زمینه دارد که قبل از اعطای اقامت طولانی‌مدت یا شهروندی، باید به‌صورت کامل رعایت شود.

از طرفی دیگر برخی از کشورهای اروپایی اخیراً قوانین مهاجرتی خود را سخت‌تر کرده‌اند تا از گردشگری زایمان (افرادی که برای زایمان به کشوری دیگر، به‌منظور تضمین اقامت خود و فرزندانشان سفر می‌کنند) جلوگیری کنند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم درصورتی‌که قصد اخذ اقامت از طریق تولد را دارید، حتماً با مشاوران و کارشناسان ما برای کسب اطلاعات دقیق در تماس باشید.

روش‌های مختلف کسب اقامت دائم در اروپا

 تفاوت اقامت و تابعیت

برای کار، تحصیل یا زندگی در یک کشور خارجی، نیاز به دریافت اقامت یا تابعیت را خواهید داشت. اقامت به زندگی‌کردن و ماندن در یک کشور خاص، برای مدت‌زمان معینی اشاره دارد. این وضعیت معمولاً از طریق ویزا اعطا می‌شود که به افراد متقاضی، اجازه اقامت موقت یا طولانی مدت را می‌دهد. وضعیت اقامت، حقوق و مزایای خاصی مانند دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و سیستم آموزش را برای شخص فراهم می‌کند، اما حقوق کامل سیاسی مانند رأی‌دادن یا نامزدی برای پست‌های دولتی را اعطا نمی‌کند. علاوه بر این، در صورت عدم رعایت قوانین مهاجرتی یا ارتکاب جرایم جدی، می‌تواند از سمت دولت باطل شود.

از سوی دیگر، تابعیت یا شهروندی نشان‌دهنده ارتباط عمیق شخص با کشور مقصد است. اخذ تابعیت از طریق تولد، نسبت خانوادگی یا از طریق تبدیل اقامت دائم به شهروندی، انجام می‌شود. تابعیت به افراد حقوق و مسئولیت‌های کامل سیاسی از جمله رأی‌دادن، تصدی پست‌های دولتی و برخورداری از حمایت دیپلماتیک در خارج از کشور را اعطا می‌کند و بالاترین درجه برخورداری از حقوق زندگی در یک کشور را شامل می‌شود. درحالی‌که اقامت می‌تواند موقت یا دائم باشد، تابعیت معمولاً دائمی است، مگر اینکه به دلیل فعالیت‌های مجرمانه یا داوطلبانه، لغو شود.

 هزینه‌های اقامت در اروپا

درصورتی‌که قصد اخذ اقامت دائم اروپا و زندگی در یکی از شهرهای این کشور را داشته باشید، نیاز است که با هزینه‌های زندگی در کشور مدنظر خود به طور کامل آشنایی داشته باشید. هزینه زندگی در کشورهای اروپایی با یکدیگر متفاوت است؛ بااین‌وجود بیشتر کشورهای این قاره هزینه‌های عادلانه‌ای را چه در بخش خوراک، حمل‌ونقل، مسکن و... در نظر گرفته‌اند.

به‌عنوان‌مثال اگر قصد اقامت در هتل را داشته باشید، متوسط قیمت در شهر پاریس می‌تواند حدود ۱۰۰ یورو برای هر شب هزینه داشته باشد، بااین‌حال اجاره یک اتاق مشابه در بوداپست برای یک شب، ممکن است فقط ۵۰ یورو باشد. هزینه مسکن نیز به همین صورت می‌تواند متغیر باشد. برای مثال قیمت خرید هر مترمربع مسکن در مرکز شهرهای اسپانیا، حدوداً ۲۸۰۰ یورو و در شهرهای آلمان، حدود ۴۰۰۰ یورو خواهد بود.

بخش دیگری از هزینه‌های زندگی در اروپا، مربوط به حمل‌ونقل می‌شود. اگر قصد سفر بین کشورها یا شهرهای اروپایی را داشته باشید، باید بین ۵۰ تا ۲۰۰ یورو برای خرید بلیت قطار که بسته به مسافت و کلاس سفر می‌تواند متغیر باشد، صرف نمایید. هزینه تاکسی یا اتوبوس‌های درون‌شهری نیز در بیشتر کشورهای اروپایی مبلغ زیادی را در بر نمی‌گیرد.

از دیگر موارد مهمی که روی هزینه‌های شما تأثیر خواهد گذاشت، خرید مواد غذایی است. هزینه‌ها در این بخش تفاوت زیادی میان کشورها دارد که اصلی‌ترین دلایل آن شامل اقتصاد کشور مدنظر، موقعیت مکانی و سبک زندگی شهروندان می‌شوند.

در کشورهای اروپای غربی مانند سوئیس و نروژ، هزینه مواد غذایی در مقایسه با سایر نقاط اروپا بیشتر است. دلیل آن نیز استانداردهای بالای زندگی در این کشورهاست. برای مثال یک سبد خرید از اقلام ضروری در این کشورها می‌تواند حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ یورو در هفته هزینه داشته باشد. از سوی دیگر، کشورهای اروپای شرقی به‌طورکلی قیمت مواد غذایی پایین‌تری دارند. به‌عنوان‌مثال در لهستان یا مجارستان، صرف مبلغی حدود ۵۰ تا ۷۰ یورو در هفته برای خرید مواد غذایی می‌تواند مناسب باشد.

بهترین کشورهای اروپایی برای کسب اقامت

 برای اخذ اقامت دائم اروپا، کشورهای متنوعی پیش روی شما خواهند بود که انتخاب بهترین گزینه، به عوامل و فاکتورهای مختلفی بستگی خواهد داشت. کیفیت زندگی، فرصت‌های اقتصادی، سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و سطح ایمنی، از مهم‌ترین عواملی هستند که برای انتخاب بهترین کشور باید در نظر گرفته شوند. بر اساس این معیارها، سه کشور آلمان، سوئد و سوئیس می‌توانند به‌عنوان بهترین گزینه‌های اقامت در اروپا در نظر گرفته شوند.

کشور آلمان

 اولین و بهترین کشوری که می‌توان برای اقامت در اروپا در نظر گرفت، کشور آلمان است. اقتصاد قوی آلمان، چشم‌اندازهای اشتغال فراوانی را برای کارگران ماهر و غیرماهر فراهم می‌کند. این کشور دارای نرخ پایین بیکاری و تقاضای بالایی برای متخصصان در بخش‌های مختلف مانند مهندسی، فناوری اطلاعات، مراقبت‌های بهداشتی و مالی است. این موارد، کشور آلمان را به مقصدی جذاب برای افرادی که به دنبال کسب شغل ثابت و درآمدزا هستند، تبدیل می‌کند.

استانداردهای زندگی در آلمان نیز به شکل قابل‌توجهی بالاست. این کشور به دلیل سیستم حمل‌ونقل عمومی کارآمد، زیرساخت‌های عالی در بخش‌های مختلف و خدمات بهداشتی با کیفیت عالی، شناخته می‌شود. علاوه بر این، شهرهای آلمان به طور مداوم از نظر ایمنی و پاکیزگی در رتبه اول شهرهای اروپا قرار دارند. این عوامل باعث می‌شوند که کشور آلمان، بهترین مقصد برای افرادی باشد که به دنبال اقامت دائم اروپا هستند.

کشور سوئد

کشور سوئد نیز در بسیاری از رتبه‌بندی‌های معتبر، پس از آلمان، دومین کشور برتر برای اقامت در نظر گرفته است. کشور سوئد از اقتصادی بسیار قدرتمند، سیستم آموزشی توسعه‌یافته با آموزش رایگان و کیفیت بالای زندگی برخوردار است که زندگی در آن را برای بسیاری از افراد، ایده‌آل می‌کند. علاوه بر این دولت سوئد خدمات زیادی را برای مهاجران و مقیمان قانونی این کشور در نظر می‌گیرد که ادغام آنها را در جامعه تسهیل کرده و باعث پیداکردن راحت‌تر شغل و مسکن برای آنها شده است.

کشور سوئیس

سوئیس نیز در رتبه سوم بهترین کشورهای اروپا برای اقامت در نظر گرفته شده است. این کشور از نیروی کار بسیار ماهری برخوردار است و به‌عنوان مهد بسیاری از شرکت‌های چندملیتی شناخته می‌شود. این موارد، فرصت‌های شغلی زیادی را برای شهروندان سوئیسی و مقیمان این کشور فراهم می‌کنند. علاوه بر این، سوئیس نرخ بیکاری پایینی دارد و با ارائه حقوق‌های رقابتی، سبک زندگی راحتی را برای ساکنان خود تضمین می‌کند.

از طرف دیگر، استانداردهای بالای زندگی در سوئیس یکی دیگر از دلایلی است که این کشور را به مقصدی جذاب برای اخذ اقامت دائم اروپا تبدیل کرده است. این کشور به طور مداوم از نظر بهداشت، آموزش، ایمنی و زیرساخت در رتبه اول قرار دارد و مسلماً زندگی در آن، تجربه بسیار لذت بخشی را برای تمامی افراد خارجی به وجود می‌آورد.

آلمان بهترین کشور اروپا برای اقامت

مزایای کسب اقامت اروپا

با اخذ اقامت اروپا از مزایای مختلفی بهره‌مند خواهید شد که یکی از آنها، امکان سفر راحت به سایر کشورهای اتحادیه اروپا (EU) است. پس از اعطای اقامت دائم در اروپا، می‌توانید آزادانه در سراسر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بدون نیاز به ویزا یا مجوزهای اضافی سفر کنید. این مورد می‌تواند مزیت‌های فوق‌العاده‌ای را برای کسب فرصت‌های آموزشی بهتر یا بهبود چشم‌اندازهای شغلی، ارائه دهد.

یکی دیگر از مزایای قابل‌توجه اقامت در اروپا، دسترسی به سیستم‌های رفاهی اجتماعی است. افراد مقیم کشورهای اروپایی این حق را دارند که از مراقبت‌های بهداشتی، آموزشی و سایر خدمات اجتماعی ارائه شده توسط دولت‌های اروپایی برخوردار باشند. این امر استانداردهای بالای زندگی و امنیت کلی را برای افراد و خانواده‌هایشان تضمین می‌کند.

علاوه بر این موارد، دریافت اقامت دائم اروپا می‌تواند فرصت‌های مناسبی را برای اخذ تابعیت و شهروندی به شما ارائه دهد. درصورتی‌که مدت‌زمان کافی را در یک کشور اروپایی سپری کرده باشید، می‌توانید با برآورده‌سازی شرایط و الزامات، شهروندی کشور مدنظر خود را دریافت کنید.

قوانین اقامت دائم اروپا

کشورهای اروپایی قوانین و مقررات متفاوتی در مورد اقامت دائم برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا (EU) تعیین کرده‌اند. به‌طورکلی، اولین قانون برای اخذ اقامت دائم کشورهای اروپایی، داشتن دلیل معتبر برای اقامت مانند اشتغال، تحصیل یا الحاق خانواده است. علاوه بر این مورد، متقاضیان باید ثبات مالی و توانایی حمایت از خود را بدون اتکا به کمک‌های عمومی نشان دهند. همچنین قبولی در آزمون‌های معتبر زبان و عدم داشتن سو سابقه، از دیگر قوانین اقامت دائم در اروپا است.

یکی دیگر از قوانین در این زمینه، اقامت و زندگی در کشور مدنظر برای دوره‌ای مشخص، قبل از اعطای اقامت دائم است. این قانون در هر کشور متفاوت است؛ به‌عنوان‌مثال در آلمان، متقاضیان باید حداقل پنج سال با مجوز اقامت معتبر، در این کشور زندگی کرده باشند تا بتوانند برای اقامت دائم اقدام کنند. در فرانسه نیز این مدت‌زمان، ۱۰ سال است. برای کسب اطلاعات دقیق در خصوص قوانین اقامت دائم هر کشور، کافی است با مشاوران مجموعه ما در ارتباط باشید.

ارزان‌ترین کشورهای اروپایی برای کسب اقامت

برای بسیاری از افرادی که قصد دریافت اقامت دائم اروپا را دارند، هزینه‌های زندگی یکی از مهم‌ترین موارد محسوب می‌شود. یکی از ارزان‌ترین کشورهای اروپایی بلغارستان است که می‌تواند مقصدی مناسب برای این افراد باشد. هزینه زندگی در بلغارستان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی به طور قابل‌توجهی پایین‌تر است که آن را به مقصدی ایده‌آل برای کسانی که به دنبال هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه زندگی هستند تبدیل کرده است. علاوه بر این کشور بلغارستان یکی از زیباترین کشورهای اروپا است که می‌توانید از مناظر مختلف آن، بیشترین بهره را ببرید.

از دیگر کشورهای مقرون‌به‌صرفه اروپا برای اقامت، مجارستان است. هزینه‌های زندگی به‌خصوص خرید مسکن، تحصیل و هزینه خوردوخوراک حتی در شهرهای بزرگ این کشور نظیر بوداپست، نسبت به سایر کشورهای اروپایی پایین‌تر است. لهستان نیز مقصد دیگری است که می‌تواند برای داشتن یک زندگی مقرون‌به‌صرفه، ایده‌آل باشد. در لیست زیر می‌توانید کامل‌ترین لیست ارزان‌ترین کشورهای اروپا برای اقامت را مشاهده نمایید.

  • بلغارستان
  • مجارستان
  • لهستان
  • اوکراین
  • یونان
  • قبرس
  • لیتوانی
  • جمهوری چک

راحت‌ترین کشور اروپایی برای گرفتن اقامت

 فرایند اخذ اقامت دائم اروپا می‌تواند پیچیدگی‌های بسیار زیادی داشته باشد و زمان زیادی را از شما صرف کند. بااین‌حال برخی از کشورها مسیرهای ساده‌تری را برای اقامت دائم نسبت به سایر کشور ارائه می‌دهند که ممکن است برای بعضی افراد، گزینه بهتری محسوب ‌شوند. در این میان، پرتغال به‌عنوان ساده‌ترین کشور اروپایی برای اخذ اقامت دائم شناخته می‌شود.

 پرتغال که به دلیل آب‌وهوای گرم و مناظر خیره‌کننده‌اش معروف است، یک برنامه اقامت سریع به نام ویزای طلایی ارائه می‌دهد. این برنامه به شهروندان غیر اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد تا با سرمایه‌گذاری در املاک و یا ایجاد شغل در این کشور، اقامت خود را دریافت کنند. پرتغال با آستانه سرمایه‌گذاری نسبتاً پایین در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، سرمایه‌گذاران زیادی را که به دنبال اقامت دائم هستند، با شرایط نسبتاً ساده جذب می‌کند.

 کشور دیگری که روش‌های ساده‌تری را برای اقامت دائم ارائه می‌دهد، مالتا است. این کشور از طریق برنامه اقامت جهانی خود (Global Residence Program)، فرایند نسبتاً ساده‌ای را برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا که مایل به زندگی در آن هستند، فراهم می‌کند. با برآورده‌سازی برخی الزامات مالی و خرید یا اجاره ملک در این کشور، متقاضیان می‌توانند در عرض چند ماه اقامت دائم خود را دریافت کنند.

از دیگر کشورهایی که برای اخذ اقامت دائم اروپا شرایط ساده‌ای را در نظر گرفته است، لتونی است. دولت لتونی گزینه‌های متنوعی را از جمله برنامه‌های سرمایه‌گذاری و طرح‌های مهاجرت تجاری، برای اتباع خارجی که به دنبال اقامت دائم در این کشور هستند، ارائه می‌دهد. در ادامه می‌توانید لیست کامل راحت‌ترین کشورهای اروپایی برای اخذ اقامت را مشاهده کنید.

  • پرتغال
  • مالتا
  • لیتوانی
  • آلمان
  • اسپانیا
  • لوکزامبورگ
  • انگلیس
  • فنلاند
  • ایسلند
  • ایرلند
  • سوئیس

پرتغال ساده‌ترین کشور اروپا برای اخذ اقامت دائم

سخن پایانی

 اخذ اقامت دائم اروپا از طریق روش‌های مختلفی مانند پیداکردن شغل، تمکن مالی، الحاق خانواده، تولد، سرمایه‌گذاری و... امکان‌پذیر است. بااین‌وجود هر کشور شرایط و قوانین خاص خود را دارد که تأثیر زیادی در روند درخواست اقامت خواهد گذاشت. به همین دلیل درصورتی‌که قصد مهاجرت و دریافت اقامت دائم کشورهای اروپایی را دارید، توصیه می‌کنیم با پرکردن فرم مشاوره رایگان، با کارشناسان ویزاپ در ارتباط باشید تا بر اساس شرایط شما، مشاوره‌های تخصصی‌تر ارائه شود.

سؤالات متداول

روش‌های اصلی مهاجرت به اروپا برای اخذ اقامت دائم چیست؟

برای اخذ اقامت دائم کشورهای اروپایی باید از طریق روش‌هایی مانند سرمایه‌گذاری، کاری، ازدواج، تحصیل یا استارتاپ اقدام نمایید.

برای اخذ اقامت دائم اروپا نیازی به مدرک زبان خواهد بود؟

بله. در تمامی روش‌های اخذ اقامت دائم، به جز تمکن مالی خود حمایتی، یکی از اصلی‌ترین شرایط برای تبدیل اقامت موقت به اقامت دائم، قبولی در آزمون‌های زبان معتبر است.

کدام کشورهای اروپایی راحت‌تر اقامت می هند؟

ساده‌ترین کشورها برای دریافت اقامت شامل پرتغال، مالتا، لیتوانی و آلمان می‌شوند. بااین‌حال ساده‌تر بودن مراحل اخذ اقامت بستگی به شرایط شما نیز خواهد داشت.

ارزان‌ترین کشورهای اروپا برای اقامت چه کشورهایی هستند؟

برای بهره‌مندی از یک زندگی مقرون‌به‌صرفه و ارزان، اخذ اقامت کشورهایی مانند بلغارستان، مجارستان، لهستان و اوکراین می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد.

برای اخذ اقامت دائم کشورهای اروپایی، چند سال باید اقامت قانونی در آن را داشت؟

 یکی از الزامات اصلی برای تبدیل اقامت موقت به دائم، زندگی در کشور مدنظر طی دوره‌ای تعیین شده است. این مدت‌زمان در کشورهای اروپا متفاوت است، برای مثال در آلمان ۵ سال و در فرانسه، باید ۱۰ سال قبل از اقدام برای اقامت دائم، به‌صورت قانونی در آن اقامت داشته باشید.

اقامت کشورهای مختلف