مقالات

تفاوت ویزا، اقامت و تابعیت

تفاوت ویزا، اقامت و تابعیت
هر روش مهاجرتی که تا امروز نام آن را شنیده‌اید، در یکی از این دو دسته قرار می‌گیرد:
  1. ویزا (Visa)
  2. اقامت (Residence Permit)
به این معنی که از ابتدا یا به شما ویزا می‌دهند و یا کارت اقامت برای شما صادر می‌گردد. اما امکان ندارد از ابتدا به شما پاسپورت بدهند.

ویزا چیست؟

ویزا برای انجام کاری خاص و در مدت زمانی خاص صادر می‌گردد. در طول مدت اعتبار ویزا، شما برخی از حقوق شهروندان آن کشور را ندارید. مثلاً اگر ویزای تحصیلی بگیرید، پس از پایان دوره دانشگاهی خود باید به کشورتان بازگردید و یا آن را تبدیل کنید. ویزای تحصیلی هیچگاه پس از پایان تحصیل تمدید نمی گردد. مگر آنکه ویزای خود را به ویزای دیگری (مثلاً ویزای کار) تبدیل کنید. در نظر داشته باشید که معمولاً ویزای کار پس از چند سال به اقامت تبدیل می‌شود.

اقامت چیست؟

توسط بعضی از روش ها، شما و خانوادتان از همان ابتدا صاحب کارت اقامت (شهروندی) می‌شوید اما این اقامت تحت هیچ حالتی از همان ابتدا دائمی نیست.

معمولاً پس از گذر ۵ سال از تاریخ صدور اقامت موقت (TRP)، امکان درخواست اقامت دائم (PR) را خواهید داشت.

نکته مهم اینجاست که با داشتن اقامت هر کشوری (چه دائم چه موقت)، شما با دیگر شهروندان آن کشور هیچ تفاوتی از لحاظ حقوق شهروندی ندارید. می‌توانید حساب بانکی باز کنید، تسهیلات بانکی بگیرید، تحصیل رایگان داشته باشید، ملک، خودرو و… بخرید و در واقع تمام محدودیت‌هایی که در باب ویزا ذکر شد را نخواهید داشت.

اگر شما کارت اقامت موقت یا دائم یکی از کشور‌های حوزه شنگن را بگیرید، قانونا در تمام کشورهای حوزه شنگن حقوق شهروندی دارید. برای مثال فردی که اقامت موقت خود را از کشور اتریش گرفته است می‌تواند از همان ابتدا در آلمان نیز کار، زندگی، تحصیل، افتتاح حساب و… داشته باشد.

تابعیت چیست؟

پس از گذر ۳ تا ۵ سال از صدور کارت اقامت دائم (یعنی حدوداً ۸ تا ۱۰ سال پس از اخذ اقامت موقت) شما امکان درخواست پاسپورت را خواهید داشت. در نظر داشته باشید معمولاً برای دریافت پاسپورت باید تاریخ، زبان، قوانین مدنی و جغرافیای آن کشور را امتحان بدهید ولی اگر قبول نشدید نگران نباشید، می‌توانید هر چقدر خواستید مجددا اقدام کنید. در نهایت باید گفت که اخذ ویزا معمولاً هزینه کمتری دارد و شانس دریافت آن بستگی زیادی به صلاحیت‌های فردی متقاضی (تحصیلات، سن، سابقه کار، سطح زبان و…) دارد. اخذ ویزا مناسب ترین راهکار برای افراد واجد شرایط می‌باشد.

اما افرادی که به دنبال روش‌های مطمئن تر با شانس قبولی بالاتری هستند، بهتر است به دنبال روش‌هایی باشند که از ابتدا به آنها اقامت اعطا شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + نه =