مطالبی که در این صفحه میخوانید

اگر هنوز نمی‌دانید با کدام روش و به کجا مهاجرت کنید، راهنمایی‌تان می‌کنیم.

روش‌های اخذ اقامت دائم انگلیس

کشور انگلیس یکی از بهترین گزینه‌ها برای مهاجرت و اخذ اقامت است. اخذ اقامت انگلستان مزایای زیادی را مانند امکان تحصیل در دانشگاه‌ها و مدارس پیشرفته، فرصت‌های شغلی فراوان، خدمات بهداشت ملی (NHS)، مزایای تأمین اجتماعی و... فراهم می‌کند. بااین‌حال، انجام فرایندهای مربوط به این کار، می‌تواند پیچیده و خسته‌کننده به نظر برسد و بسیاری از افراد را نسبت به گرفتن اقامت انگلیس، بی‌انگیزه کند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به‌صورت جامع و البته با زبان ساده، به بررسی صفر تا صد مهاجرت به انگلیس و کسب اقامت در این کشور بپردازیم. با ما همراه باشید.

انواع روش‌های دریافت اقامت دائم در انگلستان

برای بسیاری از افرادی که به دنبال زندگی مرفه هستند، اخذ اقامت دائم در انگلیس می‌تواند موفقیتی بزرگ باشد. راه‌های مختلفی برای دستیابی به این هدف وجود دارد که هر کدام شرایط و الزامات خاص خود را دارد. به‌طورکلی، اغلب متقاضیان از طریق روش‌هایی مانند کار، سرمایه‌گذاری، تحصیل، پناهندگی و... وارد این کشور می‌شوند و در صورت واجد شرایط بودن، درخواست خود را مبنی بر گرفتن اقامت انگلستان ارائه می‌دهند. در ادامه به بررسی دقیق هر مورد می‌پردازیم.

اقامت دائم در انگلستان از طریق کار

اخذ اقامت دائم انگلستان از طریق شغل، آرزوی بسیاری از افرادی است که به دنبال ثبات و امنیت شغلی خود هستند. اگرچه این فرایند ممکن است دلهره‌آور به نظر برسد، اما با طی‌کردن برخی مراحل می‌توان روند انجام آن را کمی ساده‌تر کرد. برای شروع به انجام این کار در ابتدا باید مشخص نمایید که قصد مهاجرت به انگلیس از طریق کدام نوع ویزا را دارید. به‌طورکلی برای مهاجرت کاری به انگلیس، باید ویزای Tier 2 یا ویزای Tier 5 را ارائه داد.

ویزای Tier 2 برای کارگران ماهری طراحی شده است که از یک کارفرمای انگلیسی، پیشنهاد شغلی دارند. برای دریافت این نوع ویزا، نیاز به حمایت مالی کارفرما خواهد بود؛ به همین دلیل این ویزا تنها به افرادی داده می‌شود که یک پیشنهاد شغلی با حقوق و دستمزد مناسب در انگلیس داشته باشند. در سمت دیگر ویزای Tier 5 وجود دارد که بیشتر برای کارگران موقت در نظر گرفته شده است. برای دریافت این ویزا نیازی به پیشنهاد شغلی نخواهد بود؛ بااین‌حال مدت‌زمان حضور در انگلیس با محدودیت زمانی کوتاهی همراه خواهد بود.

با دریافت ویزای Tier 2، متقاضیان می‌توانند به مدت ۵ سال یا بیشتر (باتوجه‌به پیشنهاد شغلی) در کشور انگلیس اقامت داشته باشند. در حالی که ویزای Tier 5 حداقل به مدت ۲ سال یا کمتر اعتبار دارد. توجه داشته باشید که در حال حاضر امکان اخذ ویزای Tier 5 برای ایرانیان ممکن نخواهد بود و باید از روش‌های دیگر، اقدام به اخذ اقامت انگلستان نمود.

پس از دریافت ویزای کاری و اقامت در این کشور به مدت ۵ سال، متقاضیان می‌توانند درخواست اقامت دائم یا مجوز ILR خود را ارائه دهند. ILR مخفف عبارت Indefinite Leave to Remain است که نوعی اقامت دائم در انگلستان محسوب می‌شود. این مجوز به مهاجران حق زندگی و کار در بریتانیا را بدون هیچ‌گونه محدودیت زمانی یا کنترل وضعیت مهاجرتی، ارائه می دهد.

برای واجد شرایط بودن دریافت مجوز ILR سوابق مختلفی مانند حفظ شغل در طول ۵ سال اقامت، پایبندی به هرگونه محدودیت ذکر شده در ویزا، فیش حقوقی، اظهارنامه مالیاتی و سایر اسناد شغلی بررسی می‌شوند. علاوه بر این، متقاضیان اخذ اقامت انگلستان باید مدارک زبان انگلیسی و همچنین عدم سابقه کیفری را ارائه دهند. همچنین باید اثبات کنند که در هر دوره ۱۲ماهه متوالی، بیش از ۱۸۰ روز را در خارج از بریتانیا سپری نکرده‌اند.

با فراهم‌کردن شرایط و مدارک موردنیاز و پس از اعطای ILR، افراد می‌توانند از مزایای مختلفی مانند دسترسی به خدمات عمومی و مراقبت‌های بهداشتی هم‌تراز با شهروندان انگلیسی، برخوردار شوند. بااین‌حال توجه به این نکته مهم است که ILR حقوق شهروندی کامل را اعطا نمی‌کند و تنها وضعیت اقامت دائم را ارائه می‌دهد. اخذ شهروندی و تابعیت کامل انگلستان، حداقل یک سال پس از گرفتن مجوز ILR امکان‌پذیر خواهد بود. برای دریافت شهروندی کامل، متقاضیان باید در آزمون رانندگی و همچنین آزمون‌های شهروندی در نظر گرفته شده، مورد تأیید قرار گیرند.

دریافت اقامت دائم انگلیس از طریق سرمایه‌گذاری

یکی از روش‌های نسبتاً ساده برای کسب اقامت انگلستان به‌صورت دائم، سرمایه‌گذاری مقدار قابل‌توجهی پول در این کشور است. برای انجام این کار، متقاضیان باید از معیارهایی که توسط دولت انگلیس تعیین شده است، برخوردار باشند. اصلی‌ترین معیار، سرمایه‌گذاری حداقل مبلغ تعیین شده است که معمولاً به شکل خرید اوراق‌قرضه دولتی یا سرمایه‌گذاری در مشاغل بریتانیا انجام می‌شود. علاوه بر این، سرمایه‌گذاران باید توانایی خود را برای حمایت مالی از خود افراد تحت تکفلشان را بدون اتکا به بودجه‌های عمومی، نشان دهند. در حال حاضر مقادیر تعیین شده دولت انگلستان برای سرمایه‌گذاری شامل سرمایه‌گذاری ۵۰ هزار پوندی (نوآفرینی)، سرمایه‌گذاری ۲۰۰ هزار پوندی و سرمایه‌گذاری ۲ میلیون‌پوندی می‌شوند. (دریافت اقامت انگلیس از طریق سرمایه‌گذاری ۲۰۰ هزار پوندی، فعلا غیرفعال است.)

پس از احراز صلاحیت، متقاضیان باید درخواست اقامت خود را به وزارت این کشور ارسال کنند. این درخواست شامل اطلاعات دقیق در مورد فعالیت‌های سرمایه‌گذاری و تاریخچه مالی آنها می‌شود. کسب اطمینان از کامل‌بودن تمامی اسناد در این مرحله بسیار مهم است، زیرا عدم ارائه حتی یکی از مدارک، ممکن است منجر به تأخیر یا رد درخواست شود. پس از ارسال درخواست، متقاضیان تحت بررسی کامل سوابق که توسط مقامات مهاجرتی انگلستان انجام می‌شود، قرار می‌گیرند. هدف از انجام این کار، بررسی شخصیت و شایستگی متقاضی برای اقامت دائم در انگلستان است. این فرایند ممکن است شامل مصاحبه، بررسی مراجع و بررسی سوابق مالی نیز باشد.

در صورت مورد تأیید واقع‌شدن، ویزای سرمایه‌گذاری به متقاضیان اعطا می‌شود که به آنها اجازه می‌دهد برای یک دوره اولیه، در انگلستان اقامت داشته باشند. در طی این دوره، رعایت کلیه مقررات مهاجرتی و حفظ فعالیت‌های سرمایه‌گذاری خود، همان‌طور که در درخواست اقامت ذکر شده است، ضروری است. پس از اقامت قانونی در انگلستان برای یک دوره مشخص (معمولاً پنج سال)، سرمایه‌گذاران می‌توانند برای اقامت انگلستان به‌صورت دائم (ILR) درخواست دهند.

دریافت اقامت دائم در انگلستان از طریق تحصیل

تحصیل در انگلستان برای بسیاری از دانشجویان ایرانی یک رؤیا است. از طرفی امکان اخذ اقامت دائم انگلیس از این طریق، باعث افزایش انگیزه در دانشجویان می‌شود. روش‌های اخذ اقامت این کشور برای دانشجویان بین‌المللی، از طریق ویزای Child student و General student، که هر دو نوعی از ویزای Tier 4 هستند، امکان‌پذیر خواهد بود.

ویزای Child student به طور خاص برای کودکان و نوجوانان ۴ تا ۱۷ساله طراحی شده است که مایل به ادامه تحصیل در انگلستان هستند. این ویزا، آنها را قادر می‌سازد تا در مدارس ابتدایی یا متوسطه ادامه تحصیل دهند و در دوره‌های زبان یا برنامه‌های تبادل نیز شرکت داشته باشند.

ویزای General Student که نوعی دیگر از ویزای Tier 4 است، مجوزی است که به دانشجویان بین‌المللی اجازه تحصیل در انگلستان را می‌دهد. این ویزا به طور خاص برای افرادی طراحی شده است که مایل به ادامه تحصیلات عالی در یک مؤسسه آموزشی معتبر در انگلستان هستند. برای دریافت هر دو نوع این ویزا، متقاضیان باید از یک مؤسسه آموزشی معتبر در انگلستان، مورد پذیرش قرار گیرند.

پس از مورد تأیید قرارگرفتن توسط مؤسسه مدنظر، متقاضیان باید شرایط لازم برای تحصیل در مؤسسه یا دانشگاه را داشته باشند. برخورداری از شرایط لازم معمولاً با ارائه آخرین مدرک تحصیلی، ریزنمرات دبیرستان یا دانشگاه و مدرک زبان مانند آیلتس یا تافل، تعیین می‌شود. با فراهم‌کردن شرایط و مدارک لازم، ویزای موردنظر به دانشجو یا دانش‌آموز اعطا خواهد شد که اجازه تحصیل و زندگی در انگلیس را طی مدت‌زمان مشخص شده، خواهد داد.

توجه داشته باشید که برای اخذ اقامت دائم، نمی‌توان به‌صورت مستقیم و تنها از طریق تحصیل اقدام نمود. برای این کار، متقاضیان باید پس از فارغ‌التحصیلی، در یک شرکت انگلیسی مشغول به کار شوند و از طریق کار، اقدام به اخذ ویزای دائم نمایند. بااین‌حال به دلیل اقامت بیشتر در انگلیس، فرایند اخذ اقامت دائم پس از فارغ‌التحصیلی معمولاً ساده‌تر انجام می‌شود.

اقامت دائم در انگلستان از طریق ازدواج

کسب اقامت دائم انگلستان از طریق ازدواج، به‌صورت مستقیم امکان‌پذیر خواهد بود. برای انجام این کار باید فرایندهای نسبتاً پیچیده‌ای که بیشتر آنها مربوط به اثبات واقعی بودن رابطه می‌شوند را انجام داد؛ به همین دلیل ممکن است برای برخی از افراد، شرایطی سخت و چالش‌پذیر به وجود آید.

بدیهی است که برای شروع به این کار، باید با یک شهروند انگلیسی ازدواج کرده باشید. حداقل سن تعیین شده برای واجد شرایط بودن اخذ اقامت، ۱۶ سال است. توجه داشته باشید که افراد زیر ۱۸ سال برای دریافت اقامت انگلستان از این طریق، نیاز به اجازه و تأیید والدین خود را دارند.

علاوه بر این، شهروند انگلیسی رابطه باید از حداقل آستانه درآمد در این کشور برخوردار باشد. همچنین زوجین باید ثابت کنند که امکان فراهم‌کردن هزینه‌های زندگی در انگلیس را بدون اتکا به کمک‌های دولتی، خواهند داشت. با اثبات تمکن مالی موردنیاز، باید واقعی بودن ازدواج را به مقامات انگلیسی اثبات نمود. این کار معمولاً با ارائه مدارکی مانند گذرنامه و گواهی تولد و همچنین شواهدی مبنی بر واقعی بودن ماهیت رابطه، مانند عکس‌ها و مکاتبات و همچنین سوابق مالی انجام می‌شود.

پس از جمع‌آوری تمام مدارک، متقاضیان باید درخواست خود را به‌صورت آنلاین، از طریق وب‌سایت ویزا و مهاجرت انگلستان ارسال کنند. در صورت تأیید مدارک ارسالی، یک قرار ملاقات برای متقاضیان تعیین می‌شود که شامل ارائه اطلاعات بیومتریک مانند اثر انگشت و عکس است. پس از کسب اقامت موقت به مدت ۵ سال در این کشور به همراه شریک زندگی خود، می‌توانید با ارسال مدارک لازم، اقامت دائم را دریافت نمایید.

اقامت دائم در انگلستان از طریق پناهندگی

اخذ ویزای دائمی از طریق پناهندگی در انگلستان، به دلیل غیرقانونی بودن آن می‌تواند فرایندی پیچیده و چالش‌برانگیز باشد. اقدام به پناهندگی می‌تواند سختی‌ها و مشکلات مختلفی را برای شما به وجود آورد؛ به همین دلیل تیم ویزاپ استفاده از این روش را برای کسب اقامت انگلستان، به‌هیچ‌وجه پیشنهاد نمی کند.

اولین قدم برای انجام این کار، ورود به انگلستان و معرفی خود به‌عنوان پناه‌جو در اداره مهاجرت یا کنترل مرزی تعیین شده است. ارائه مدارک شناسایی معتبر و هر گونه مدرکی که ادعای آزار و شکنجه یا خطر را در کشور مبدأ پناه‌جو تأیید کند، در این مرحله ضروری است.

پس از ارسال درخواست اولیه، مصاحبه با افسر مهاجرت برنامه‌ریزی می‌شود. در طول این مصاحبه، ارائه اطلاعات دقیق در مورد دلایل درخواست پناهندگی و هرگونه شواهد دیگر مبنی بر اثبات ادعا، بسیار مهم است. متقاضی باید نشان دهد که معیارهای تعیین شده توسط قوانین بین‌المللی برای وضعیت پناهندگی را دارد. پس از مصاحبه، در مورد اعطای وضعیت پناهندگی به متقاضی، تصمیم‌گیری خواهد شد. در صورت موفقیت، به پناه‌جو مجوز اقامت موقت برای ماندن در انگلیس داده می‌شود تا پرونده او بیشتر مورد ارزیابی قرار گیرد. این دوره ممکن است بین چند ماه تا چند سال به طول بینجامد.

یکی از مواردی که می‌تواند روند پناهندگی را ساده‌تر کند، همکاری کامل با مقامات مهاجرت در طول این دوره است. ارائه کامل مدارک خواسته شده، توجه به الزامات قانونی، رعایت تمامی قوانین و محدودیت‌های در نظر گرفته شده و هم چنین عدم ایجاد سوابق کیفری، می‌تواند تأثیر زیادی در وضعیت پناهنده داشته باشد. پس از اعطای وضعیت پناهندگی، متقاضیان می‌توانند با گذراندن دوره پنج‌ساله به‌عنوان پناهنده در انگلستان، برای اقامت دائم (ILR) درخواست دهند. مجوز ILR به این افراد اجازه می‌دهد بدون هیچ‌گونه محدودیت قانونی، به طور دائم در این کشور کار و زندگی کنند.

اقامت در انگلستان از طریق تولد

اخذ اقامت انگلستان از طریق تولید نیز امکان‌پذیر خواهد بود. قانون اعطای اقامت از طریق تولد فرزند در انگلیس طی سال‌های مختلف، تغییراتی داشته است. برای مثال تا قبل از ۱۹۸۳، اخذ اقامت از طریق تولد، تنها از سیستم خاک تبعیت می‌کرد؛ به این معنا که اگر نوزاد در خاک انگلیس به دنیا آمده باشد، امکان دریافت اقامت دائم را به‌صورت مستقیم خواهد داشت. بااین‌وجود و در حال حاضر، این قانون در انگلیس از سیستم خون هم پیروی می‌کند؛ به این معنی که تنها در صورتی به کودک مجوز اقامت داده می‌شود که علاوه بر تولد در خاک انگلیس، حداقل یکی از والدین او تابعیت این کشور را هم داشته باشند.

علاوه بر این، باید رفاه و منافع کودک نیز در نظر گرفته شود. مواردی مانند دسترسی به سیستم آموزشی، مراقبت‌های بهداشتی و حمایت اجتماعی، تماماً باید برای کودک ارائه شوند. در نهایت نیز ارزیابی توانایی والدین برای تأمین نیازهای فرزندشان انجام می‌شود. داشتن ثبات مالی و ارائه محیط زندگی ایمن، از عوامل مهم برای اخذ اقامت دائم از طریق تولد هستند.

اقامت دائم در انگلستان از طریق استارتاپ

یکی از بهترین روش‌ها که به‌عنوان آخرین مورد برای اخذ اقامت کشور انگلیس به آن می‌پردازیم، راه‌اندازی استارتاپ در این کشور است. دولت انگلیس اهمیت زیادی برای کارآفرینی قائل است و به‌منظور رشد اقتصادی خود، طرح‌های مختلفی را برای جذب کارآفرینان خارجی اجرا کرده است.

اولین قدم برای دریافت ویزای استارتاپ انگلستان، ارائه یک طرح تجاری قوی و مؤثر در اقتصاد این کشور است. این طرح که بیزینس پلن نامیده می‌شود، باید به شکلی دقیق پتانسیل‌های استارتاپ راه‌اندازی شده را توضیح دهد و نقش مؤثر این کسب‌وکار را در رشد و پیشرفت اقتصاد انگلیس، اثبات نماید. علاوه بر این، طرح ارائه شده باید تأییدیه یک نهاد معتبر را که موفقیت و پتانسیل استارتاپ را ارزیابی کرده است، داشته باشد.

پس از برآورده‌شدن این شرایط، متقاضیان می‌توانند برای ویزای استارت‌آپ یا ویزای کارآفرینان (Innovator) اقدام کنند. این ویزاها به کارآفرینان اجازه می‌دهد که در حین توسعه کسب‌وکار خود، به مدت پنج سال در کشور انگلیس سکونت داشته باشند. پس از گذشت دو سال از هر یک از این ویزاها، کارآفرینان می‌توانند برای مجوز ILR که اقامت دائم را اعطا می‌کند، درخواست دهند. توجه به این نکته ضروری است که اخذ اقامت دائم از طریق راه‌اندازی یک استارتاپ، نیازمند سخت‌کوشی و پشتکار بالایی است.

هرچند راه‌اندازی استارتاپ در یک کشور خارجی می‌تواند چالش‌های مختلفی را به همراه داشته باشد، بااین‌حال اقدام به این کار در انگلیس مزایای خاص خود را خواهد داشت. انگلستان دارای سیستم مالی توسعه‌یافته‌ای است که امکان دسترسی به سرمایه و محیط تجاری را برای کارآفرینان فراهم می‌کند. این موضوع منابع و فرصت‌های لازم را برای رشد و موفقیت، در اختیار استارت‌آپ‌ها قرار می‌دهد. برخورداری از نیروی کار ماهر، وجود سرمایه‌گذاران و انکوباتورهای متنوع در این زمینه و همچنین دسترسی به مارکت‌های جهانی، از دیگر مزایای راه‌اندازی استارتاپ در انگلیس به شمار می‌رود.

شرایط دریافت انواع ویزای انگلستان

متقاضیان مهاجرت به انگلستان، همواره تعداد زیادی را شامل می‌شوند. این کشور به دلیل برخورداری از امکانات رفاهی پیشرفته، چشم‌اندازهای شغلی فراوان و سیستم آموزشی عالی، هرساله با خیل عظیم مهاجران روبرو می‌شود؛ به همین دلیل دولت این کشور سیستم ویزای سطحی را معرفی کرده است که باعث ساده‌تر کردن فرایند مهاجرت و قبول‌کردن روند درخواست‌ها می‌شود. مطابق با این سیستم، انواع ویزا در پنج سطح Tier 1، Tier 2، Tier 3، Tier 4 و Tier 5 طبقه‌بندی‌شده‌اند که برای دریافت هر نوع، باید شرایط خاصی را برآورده کرد.

شرایط اخذ ویزای Tier 1 انگلیس

ویزای Tier 1 انگلستان، نوعی ویزا است که به متقاضیان اجازه ورود و کار در این کشور را می‌دهد. این ویزا برای کارگران بسیار ماهر، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و استعدادهای استثنایی که می‌توانند به اقتصاد بریتانیا کمک کنند، طراحی شده است و باعث اعطای اقامت انگلستان به این افراد می‌شود.

برای دریافت ویزای Tier 1، متقاضیان باید شرایط خاصی را داشته باشند. در مرحله اول، آنها باید امتیاز کافی را در سیستم مبتنی بر امتیاز انگلستان کسب کنند. امتیازها بر اساس عواملی مانند سن، تسلط به زبان انگلیسی، سطح تحصیلات، درآمد قبلی و تجربه کاری در زمینه مربوطه اعطا می‌شود. این ویزا به چند دسته که شامل ویزای Investor، Entrepreneur، Graduate Entrepreneur و Exceptional Talent هستند، تقسیم‌بندی می‌شود.

ویزای Tier 1 (Investor) برای افرادی با ارزش خالص دارایی بالا طراحی شده است که می‌خواهند سرمایه‌گذاری مالی قابل‌توجهی را در انگلستان انجام دهند. برای واجد شرایط بودن دریافت این ویزا، متقاضیان باید حداقل ۲ میلیون پوند برای سرمایه‌گذاری در اوراق‌قرضه دولتی بریتانیا، سرمایه سهام یا سرمایه وام در شرکت‌های فعال و تجاری ثبت شده در این کشور ارائه دهند. از طرفی، این افراد باید اثبات کنند که این وجوه، متعلق به خود یا شریک زندگی‌شان است و در یک مؤسسه مالی تحت نظارت، نگهداری می‌شوند.

روش دیگر برای دریافت ویزا و اخذ اقامت انگلستان، اقدام از طریق ویزای Tier 1 (Entrepreneur) است. این ویزا برای افرادی است که قصد دارند کسب‌وکار خود را در این کشور راه‌اندازی نمایند. برای واجد شرایط بودن دریافت این ویزا، متقاضیان باید به سرمایه‌ای حدود ۵۰ هزار یا ۲۰۰ هزار پوند (باتوجه‌به وضعیت مهاجرت) دسترسی داشته باشند. تسلط به زبان انگلیسی نیز یکی دیگر از الزامات اصلی برای دریافت این ویزا خواهد بود.

ویزای Tier 1 (Graduate Entrepreneur) برای دانشجویانی که اخیراً فارغ‌التحصیل شده‌اند و یک ایده تجاری قابل‌اجرا طراحی کرده‌اند، ایجاد شده است. برای دریافت این ویزا، متقاضیان باید مدرک لیسانس یا فوق‌لیسانس خود که از یک مؤسسه معتبر انگلیسی دریافت کرده‌اند را ارائه دهند. علاوه بر مدرک دانشگاهی، نیاز به نامه تأییدیه دانشگاه برای تضمین طرح مدنظر نیز خواهد بود. این ویزا به متقاضیان اجازه می‌دهد که به مدت یک سال در انگلستان بمانند برای یک سال دیگر، امکان تمدید ویزای خود را داشته باشند.

ویزای Tier 1 (Exceptional Talent) آخرین مورد در این زمینه است و به افرادی که در سطح بین‌المللی به‌عنوان استعدادهایی خاص در زمینه‌های مربوط به علوم، علوم‌انسانی، مهندسی، پزشکی، فناوری دیجیتال، هنر و مد شناخته می‌شوند، ارائه می‌شود. متقاضیان دریافت این ویزا باید از یک نهاد معتبر و تعیین شده در زمینه تخصصی خود، تأییدیه‌های لازم را دریافت نمایند. این ویزا به آنها اجازه می‌دهد که به مدت حداکثر پنج سال در بریتانیا زندگی و کار کنند و پس از آن، برای اقامت دائم درخواست دهند.

شرایط اخذ ویزای Tier 5،Tier 3 و Tier 2 انگلیس

ویزای tier 2 یکی دیگر از ویزاهای انگلیس است که همانند ویزای tier 1، انواع مختلفی دارد. رایج‌ترین نوع ویزای Tier 2 ویزای کار عمومی است. این ویزا برای کارگران ماهری که به آنها پیشنهاد کار در انگلستان داده شده است، ارائه می‌شود. برای واجد شرایط بودن دریافت این ویزا، متقاضیان باید علاوه بر ارائه گواهی حمایت از کارفرمای خود، امتیاز کافی را در سیستم مهاجرتی انگلیس کسب کنند.

نوع دیگر ویزای Tier 2، ویزای انتقال درون شرکتی است و برای شرکت‌های چندملیتی که نیاز به انتقال کارمندان از شعبه‌های خارج از کشور به شعبه‌های انگلیس را دارند، طراحی شده است. برای اخذ این ویزا باید حداقل یک سال در شرکت مربوطه با پرداخت حقوق مناسب، سابقه کار داشت.

ویزای Tier 3 برای کارگران کم مهارتی طراحی شده است که برای پر کردن کمبود موقت نیروی کار در بخش‌های خاص موردنیاز هستند. این ویزا در حال حاضر غیرفعال است. در سوی دیگر، ویزای Tier 5 قرار دارد و برای کارگران موقتی که مایل به کسب تجربه کاری یا شرکت در برنامه‌های تبادل فرهنگی هستند، طراحی شده است. ویزای tier 5 انگلیس به‌تنهایی انواع مختلفی از ویزا را شامل می‌شود که یکی از اصلی‌ترین شروط برای دریافت آنها، داشتن یک پیشنهاد شغلی از سمت کارفرمای انگلیسی است.

شرایط اخذ ویزای Tier 4 انگلیس

ویزای tier 4 یکی دیگر از انواع ویزاست که برای دانشجویان طراحی شده است. این ویزا نیز دارای انواع مختلفی است که رایج‌ترین آن، ویزای عمومی دانشجویی است. این ویزا به افراد ۱۶ساله یا بیشتر، اجازه می‌دهد تا در یک مؤسسه آموزشی معتبر در انگلستان تحصیل کنند. برای دریافت این ویزا، متقاضیان باید پیشنهادی از یک حامی که دارای مجوز باشد، داشته باشند. علاوه بر این، دانشجویان باید مهارت خود را در زبان انگلیسی ثابت کنند و از بودجه کافی برای پوشش شهریه و هزینه‌های زندگی خود، برخوردار باشند.

نوع دیگری از ویزای Tier 4، ویزای دانش‌آموزی کودکان (Child Student) است. این ویزا برای کودکان و نوجوانان ۴ تا ۱۷ساله طراحی شده است که مایل به تحصیل در یک مدرسه مستقل در انگلستان هستند. متقاضیان برای دریافت این ویزا، علاوه بر داشتن شرایط مشابه ویزای عمومی دانشجویی، باید رضایت والدین یا قیم قانونی خود را نیز ارائه دهند. برای کسانی که دوره‌های کوتاه‌مدت تحصیلی یا برنامه‌های زبان انگلیسی را دنبال می‌کنند، ویزای تحصیلی کوتاه‌مدت tier 4 وجود دارد. این ویزا به متقاضیان اجازه می‌دهد که حداکثر به مدت شش ماه (یازده ماه برای دوره‌های زبان انگلیسی) بدون نیاز به حامی دارای مجوز، در کشور انگلیس مشغول به تحصیل باشند.

توجه داشته باشید که بسیاری از ویزاهای گفته شده، نیازمند کسب نمره مورد تأیید توسط دولت انگلستان خواهند بود و برخی دیگر به دلیل تغییر قوانین، ارائه نمی‌شوند. برای کسب اطلاع دقیق‌تر و دریافت مشاوره‌های تخصصی در خصوص هر یک از این نوع ویزا، می‌توانید با مشاوران مجموعه ویزاپ در تماس باشید.

معرفی انواع ویزا ارائه شده توسط دولت انگلیس

هزینه گرفتن اقامت انگلیس

اخذ مجوز اقامت انگلستان، برای افرادی که به دنبال گرفتن اقامت دائم و شهروندی این کشور هستند می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد. بااین‌حال، هزینه‌های مختلفی را برای این کار باید صرف نمود که می‌تواند روی بودجه‌بندی و شرایط زندگی این افراد تأثیر بگذارد. هزینه اخذ اقامت انگلیس بسته به عوامل مختلفی مانند نوع ویزا و مدت اقامت، می‌تواند متفاوت باشد.

به‌عنوان‌مثال، هزینه درخواست برای ویزای کاری Tier 2 (General) در حال حاضر ۶۱۰ پوند (برای افرادی که از خارج از انگلیس درخواست می‌دهند) است. علاوه بر این، درنظرگرفتن هزینه‌های اضافی مانند بیمه، تمدید ویزا، درخواست ویزا برای همسر و... نیز باید به‌صورت جداگانه محاسبه شود. در جدول زیر می‌توانید برخی هزینه‌ها برای کسب اقامت که بیشتر مربوط به درخواست و تمدید ویزا هستند را مشاهده نمایید.

نوع ویزا

جزئیات

هزینه

ویزای کاری

درخواست ویزای استارتاپ

۳۸۰ پوند

درخواست ویزا (Innovator)

1040 پوند

درخواست ویزای همسر

۵۱۰ پوند

بیمه درمانی

۲۵۰۰ پوند

ویزای تحصیلی

درخواست ویزا

۳۶۰ پوند

تمدید ویزا

۴۹۰ پوند

بیمه درمانی

بین ۲۴۰ تا ۴۷۰ پوند

ویزای توریستی

درخواست ویزای توریستی ۶ماهه

۱۰۰ پوند

بیمه برای ویزای توریستی ۱۸۰ روزه

۳۵ دلار

ویزای توریستی با هدف درمان

۲۰۰ پوند

ویزای توریستی قابل‌تمدید تا دو سال

۳۸۰ پوند

بیمه درمانی سه‌ماهه

۳۵ یورو

مدارک لازم برای گرفتن اقامت انگلیس

برای اخذ اقامت انگلستان، اسناد و مدارک بسیار مهمی باید ارائه شوند. فراهم‌کردن تمامی این مدارک، یکی از مراحل اصلی مهاجرت و اخذ اقامت است؛ زیرا عدم ارائه حتی یک مدرک، می‌تواند درخواست شما را به تعویض بیندازند و حتی رد کند. این مدارک باتوجه‌به روش انتخابی برای اخذ اقامت، تفاوت‌هایی دارند؛ بااین‌حال اصلی‌ترین آنها شامل موارد زیر می‌شوند.

در مرحله اول، ارائه پاسپورت معتبر الزامی خواهد بود. این سند به‌عنوان مدرک هویت و ملیت شخص عمل می‌کند و به مقامات انگلیس اجازه می‌دهد که پیشینه و سابقه سفر متقاضی دریافت اقامت را تأیید کنند. در صورت وجود نیز ارائه ویزا یا اجازه اقامت در انگلیس، ضروری است. این سند نشان می‌دهد که فرد مجوز قانونی برای اقامت در انگلستان را به دست آورده است.

علاوه بر این، اثبات تمکن مالی نیز الزامی خواهد بود. برای این کار می‌توان صورت‌حساب‌های بانکی یا قراردادهای کاری که توانایی حمایت مالی را نشان می‌دهند، ارائه داد. از طرفی دیگر متقاضیان باید مدارکی از محل سکونت خود در انگلیس را ارائه دهند. این مدرک می‌تواند قرارداد اجاره یا سند مالکیت خانه باشد. در نهایت، سوابق پزشکی و پوشش بیمه درمانی برای درخواست‌های اقامت، موردنیاز خواهد بود. این موارد در تمامی روش‌های اخذ اقامت ثابت هستند و ارائه آنها الزامی خواهد بود. برای بررسی دقیق تر، می‌توانید جدول زیر را مشاهده نمایید.

روش اخذ اقامت

مدارک موردنیاز

اقامت کاری از طریق ویزای Tier 5

· سن ۲۵ تا ۴۰ سال

· مدرک زبان حداقل آیلتس جنرال ۶

· حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی

· نامه حامی یا اسپانسر مالی انگلیسی

· پاسپورت معتبر

· مدارک و رزومه کاری مطابق با رشته تحصیلی

· مدارک اثبات تمکن مالی

· برخورداری از پوشش بیمه درمانی

اقامت تحصیلی از طریق ویزای جنرال دانشجویی

· پاسپورت معتبر

· مدارک تحصیلی دو سال آخر

· ریزنمرات تحصیلی

· ترجمه تمامی مدارک به زبان انگلستانی

· نامه اثبات تمکن مالی

· مدرک زبان آیلتس

· ارائه حداقل ۲ توصیه‌نامه از اساتید دانشگاهی (برای مقاطع فوق‌لیسانس و دکتری)

· برخورداری از پوشش بیمه درمانی

اقامت از طریق ویزای استارتاپ انگلستان

· گذرنامه معتبر با حداقل دو صفحه خالی

· بیزینس پلن

· شواهد و مدارک بانکی برای تعیین میزان دارایی

· نامه اثبات تمکن مالی

· مدرک زبان انگلیسی

· گواهی عدم سو پیشینه

· گواهی‌های پزشکی

· تحت پوشش قرارگرفتن بیمه درمانی

· سوابق مالیاتی

· پرداخت هزینه‌های ویزا

· سابقه کاری مرتبط

اقامت از طریق ازدواج

· پاسپورت معتبر

· نامه اثبات تمکن مالی

· مدرک زبان انگلیسی

· پرداخت هزینه ازدواج (۱.۳۳۰ پوند)

· تحت پوشش قرارگرفتن بیمه درمانی

اقامت از طریق تولد فرزند

· مدارک هویتی مانند پاسپورت معتبر، شناسنامه، کارت ملی و...

· مجوز اقامت بیومتریک

· مدرک زبان انگلیسی

· سوابق شخصیتی خوب

اقامت از طریق سرمایه‌گذاری

· پاسپورت معتبر

· نامه اثبات تمکن مالی

· مدارک افتتاح حساب در بانک‌های انگلستان به نام متقاضی

· گواهی‌های سلامت پزشکی و عدم سو سابقه

· مدارک اثبات مالکیت سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری

· تحت پوشش قرارگرفتن بیمه درمانی

اقامت از طریق پناهندگی

مدارک هویتی مانند پاسپورت، شناسنامه، کارت ملی و...

· مدارکی مبنی بر اثبات ادعا برای برخورداری از شرایط پناهندگی

مدارک لازم برای اخذ اقامت انگلستان

راه‌های اخذ اقامت دائم و تابعیت انگلیس

روش‌های اخذ اقامت دائم و پس از آن، دریافت شهروندی انگلیس، متنوع است. یکی از راه‌های رایج برای کسب اقامت دائم، استخدام است. کارگران ماهر با پیشنهادهای شغلی از شرکت‌های مستقر در انگلیس، می‌توانند برای ویزای Tier 2 درخواست دهند که به آنها اجازه می‌دهد در این کشور کار کنند. پس از پنج سال اقامت مداوم، این افراد واجد شرایط دریافت مجوز ILR می‌شوند که پس از ارائه درخواست، به آنها اقامت دائم اعطا می‌شود.

گزینه دیگر اقدام از طریق روش‌های خانوادگی است. افرادی که اعضای خانواده‌شان شهروند انگلیس هستند و یا در این کشور اقامت دارند، می‌توانند برای ویزای خانوادگی درخواست دهند. این ویزا به همسر، شریک زندگی، فرزندان، والدین و بستگان وابسته داده می‌شود. پس از پنج سال اقامت در این کشور، متقاضیان می‌توانند برای مجوز ILR درخواست دهند. در جدول زیر می‌توانید به‌صورت دقیق تر، روش‌های اخذ اقامت انگلستان به‌صورت دائم را مشاهده کنید.

روش های اخذ اقامت دائم

جزئیات

دوره موردنیاز برای ارائه درخواست IRL

ویزای کاری Tier 2

استخدام در شرکت های انگلستان

۵ سال

ویزای سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری مالی قابل‌توجه در انگلیس

۲ تا ۵ سال

ویزای کارآفرینی

راه‌اندازی یک تجارت موفق در انگلیس

۳ تا ۵ سال

پناهندگی

واجد شرایط بودن فرد پناه‌جو

۵ سال

ویزای اجدادی

پدربزرگ و مادربزرگ متولد انگلستان

۵ سال

اقامت طولانی

اقامت قانونی در انگلستان برای مدت طولانی

۱۰ سال

مدرک زبانی موردنیاز جهت اخذ اقامت انگلستان

یکی از اصلی‌ترین مدارک که برای بیشتر روش‌های اخذ ویزا و اقامت که باید ارائه داد، مدرک زبان انگلیسی است. دولت انگلستان سخت‌گیری زیادی روی این مدرک اعمال کرده است و ارائه آن برای تمامی افرادی که قصد اخذ اقامت کشور انگلیس را دارند، با هر شرایطی، الزامی خواهد بود. این سیاست تضمین می‌کند که مهاجران می‌توانند به خدمات ضروری در این کشور دسترسی داشته باشند، شغل پیدا کنند و در جامعه، به‌خوبی ادغام شوند. لیست کامل مدارک برای هر روش را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

روش اخذ اقامت

مدرک زبان موردنیاز

اقامت کاری با ویزای Tier2

نمره آیلتس ۵ تا ۶

اقامت کاری با ویزای Tier5

حداقل آیلتس جنرال ۶

اقامت تحصیلی از طریق ویزای Child student

بدون نیاز به مدرک زبان

اقامت تحصیلی از طریق ویزای General student

نمره آیلتس ۶ برای کارشناسی، نمره آیلتس ۶٫۵ برای دانشجویان متقاضی کارشناسی ارشد و نمره آیلتس ۷ برای دکتری

اقامت از طریق سرمایه‌گذاری

حداقل نمره ۵٫۵ آیلتس

اقامت از طریق کارآفرینی یا ثبت شرکت

مدرک آیلتس با حداقل نمره ۴

اقامت از طریق پناهندگی

بدون نیاز به مدرک زبان

اقامت از طریق ازدواج

نمره آیلتس ۴

اقامت از طریق تولد فرزند

نمره آیلتس ۵

تمکن مالی موردنیاز جهت اخذ اقامت انگلستان

موضوع تمکن مالی نیز یکی دیگر از موضوعات پیچیده در روند مهاجرت و اخذ اقامت انگلستان است که نیاز به بررسی دقیق خواهد داشت. دولت انگلیس برای هر روش اخذ اقامت، مبلغی را به‌عنوان حداقل تمکن مالی به‌منظور فراهم‌کردن نیازها و هزینه‌های روزمره مهاجران در طول اقامت، تعیین کرده است. این رقم ممکن است باتوجه‌به قوانین، در دوره‌های مختلف تغییر داشته باشد؛ به همین دلیل در صورتی که قصد کسب اطلاع از آخرین رقم را دارید، می‌توانید با مشاوران تیم ویزاپ تماس بگیرید. در جدول زیر میزان تمکن مالی ۲۰۲۳ انگلستان، درج شده است.

روش اخذ اقامت

تمکن مالی موردنیاز

اقامت با ویزای تحصیلی

بین ۱۰۲۳ پوند تا ۱۳۳۴ پوند در ماه (به مدت ۹ ماه)

اقامت با ویزای سرمایه‌گذاری

۲,۰۰۰,۰۰۰ پوند برای اخذ اقامت دائم در ۵ سال

۵,۰۰۰,۰۰۰ پوند برای اخذ اقامت دائم در ۳ سال

۱۰۰۰۰۰۰۰ پوند برای اخذ اقامت دائم در ۲ سال

اقامت از طریق ویزای کار

۱۲۷۰ پوند

اقامت از طریق ویزای استارتاپ

۱۲۷۰ پوند

اقامت از طریق پناهندگی

بدون نیاز به تمکن مالی

اقامت از طریق ازدواج

حقوق سالیانه ۱۸۶۰۰ پوند

اقامت از طریق تولد فرزند

باتوجه‌به درآمد و وضعیت والدین تعیین می شود

مزایا و معایب اقامت در انگلیس

مهاجرت به انگلیس مربوط به سال‌های اخیر نیست و این کشور در طول تاریخ، تعداد زیادی از مهاجران را به خاک خود راه داده است. اگر شما نیز تصمیم به زندگی در این کشور را گرفته‌اید، باید به‌صورت کامل با مزایا و معایب آن آشنایی داشته باشید. این موارد می‌توانند نقش پررنگی در زندگی شما پس از مهاجرت داشته باشند و شرایط روحی و روانی شما را تحت‌تأثیر خود قرار می‌دهند. در این بخش قصد داریم به معرفی برخی مزایا و معایبی که زندگی در کشور انگلستان به همراه دارد، بپردازیم.

مزایای اقامت در انگلیس

مزایای اخذ اقامت انگلستان نسبت به معایب آن، طبیعتاً بیشتر است. اصلی‌ترین انگیزه مهاجران به این کشور، برخورداری از این مزایاست که زندگی مرفه و ایده‌آل را برای تمامی شهروندان فراهم می‌کند. یکی از این مزایا، دسترسی به خدمات بهداشتی بسیار پیشرفته است که توسط سرویس بهداشت ملی (NHS) ارائه می‌شود. ساکنان انگلستان می‌توانند از درمان رایگان با استفاده از یارانه‌هایی که برای سلامت و آرامش خاطر آنها توسط دولت این کشور درنظر گرفته شده است، استفاده کنند.

علاوه بر این، اقامت در انگلستان، امکان دسترسی به سیستم آموزشی باکیفیت این کشور را می‌دهد. انگلیس دارای دانشگاه‌ها و مدارس معتبری است که طیف گسترده‌ای از برنامه‌های دانشگاهی را ارائه می‌دهند. اخذ اقامت به متقاضیان، این امکان را می‌دهد که از شهریه‌ها و بورسیه‌های تحصیلی مختلف بهره‌مند شوند و تحصیل نسبتاً رایگان و باکیفیت در خاک انگلیس را تجربه کنند.

مزیت مهم دیگر اخذ اقامت انگلستان، فرصت رشد شغلی و چشم‌اندازهای فراوان برای اشتغال است. انگلستان بازار کاری پر رونق به همراه صنایع متنوعی دارد که فرصت‌های متعددی را برای پیشرفت افراد حرفه‌ای فراهم می‌کند. در لیست زیر می‌توانید کامل‌ترین مزایای اقامت در انگلیس را مشاهده کنید.

  • کیفیت بالای زندگی از لحاظ امکانات رفاهی
  • تحصیل در بهترین دانشگاه‌های جهان
  • برخورداری از حمایت کامل دولت انگلیس
  • درمان رایگان و باکیفیت
  • فرصت‌های شغلی فراوان
  • بهره‌مندی از زیرساخت‌های توسعه‌یافته
  • موقعیت مکانی مناسب

معایب اقامت در انگلیس

هرچند زندگی در انگلیس مزایای بی‌شماری را برای ساکنین آن فراهم می‌کند، بااین‌حال ممکن است با برخی معایب نیز همراه باشد. درگیرشدن با این معایب و سختی‌های زندگی در انگلیس، برای مهاجران می‌تواند مشکل‌تر باشد؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم قبل از هر گونه اقدام، تمامی این موارد را به‌صورت دقیق، بررسی کنید.

یکی از معایب قابل‌توجه زندگی در انگلستان، هزینه بالای زندگی است. قیمت مسکن، به‌ویژه در شهرهای بزرگی مانند لندن، بسیار بالا است. این امر می‌تواند پیداکردن مسکن مقرون‌به‌صرفه برای ساکنین دائمی را با مشکل همراه کند که کیفیت زندگی در این کشور را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

یکی دیگر از معایب این کشور، به‌خصوص برای افرادی که به آب‌وهوای معتدل ایران عادت دارند، وضعیت غیرقابل‌پیش‌بینی آب‌وهوا در این کشور است. انگلستان به دلیل آب‌وهوای مرطوب، همواره با بارش‌های مکرر و آسمان ابری همراه است. این نوع آب‌وهوا می‌تواند تأثیر منفی بر سلامت روان و رفاه کلی ساکنین آن داشته باشد.

علاوه بر این، ادغام در جامعه انگلیسی برای برخی از ساکنان دائمی این کشور، ممکن است دشوار باشد. وجود موانع زبانی از یک سمت و اختلافات فرهنگی از سمت دیگر، ممکن است باعث طردشدن بسیاری از افراد در جامعه انگلیس شود. ترافیک‌های سنگین، رقابت فشرده در بازار کار، مقررات سخت‌گیرانه برای دریافت ویزا و همچنین قوانین وضع شده بین دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا، از دیگر معایب زندگی در این کشور محسوب می‌شود.

مزایا و معایب زندگی در کشور انگلیس

جمع‌بندی

انگلستان یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای دنیاست که از سراسر جهان، مهاجر می‌پذیرد. یکی از مزایای مهاجرت به انگلیس، امکان دریافت ویزای دائم و شهروندی این کشور است که امکان استفاده از تمامی حقوق شهروندی را برای مهاجران فراهم می‌کند. بااین‌وجود روند اخذ اقامت انگلستان نیاز به آگاهی کامل در خصوص قوانین و شرایط وضع شده توسط دولت این کشور را دارد. در این مقاله سعی کردیم به‌صورت جامع، روش‌های اخذ اقامت انگلیس و همچنین مزایا و معایب این کار را توضیح دهیم. برای دریافت مشاوره‌های تخصصی متناسب با وضعیت و شرایط خود، کافی است فرم مشاوره رایگان را پر کرده تا کارشناسان ما دراسرع‌وقت با شما تماس بگیرند.

سؤالات متداول

بهترین روش برای کسب اقامت انگلستان برای ایرانیان کدام است؟

تعیین بهترین روش بستگی به شرایط فرد متقاضی دارد. بااین‌حال بیشتر ایرانیان از طریق دریافت ویزای کاری یا تحصیلی، اقدام به مهاجرت و اخذ اقامت انگلیس می‌کنند.

مجوز اقامت در انگلیس چقدر اعتبار دارد؟

باتوجه‌به نوع ویزایی که دریافت می‌کنید، مدت‌زمان مشخصی برای زندگی در انگلیس تعیین می‌شود که اغلب ۳ تا ۵ساله هستند. با اقامت بیش از ۵ سال در این کشور، می‌توان اقدام به دریافت اقامت دائم نمود.

آیا تحصیل و خدمات درمانی در انگلیس رایگان است؟

 بله. افرادی که اقامت این کشور را داشته باشند می‌توانند از خدمات درمانی و تحصیلی به‌صورت رایگان و یا با پرداخت هزینه‌ای ناچیز، بهره‌مند شوند.

کم‌هزینه‌ترین روش برای کسب اقامت انگلیس کدام است؟

کم‌هزینه‌ترین روش مهاجرت و اخذ اقامت انگلیس، دریافت پیشنهاد کاری از این کشور است. اقدام از طریق تحصیل نیز در رده بعدی قرار می‌گیرد.

امکان اخذ ویزا از طریق خرید ملک در انگلیس وجود دارد؟

خیر. دولت انگلستان با خرید ملک، اقامت نمی‌دهد و تنها روش در این زمینه برای کسب اقامت، سرمایه‌گذاری یا راه‌اندازی استارتاپ است.

روش های اخد اقامت انگلستان

اقامت دیگر کشور ها