مطالبی که در این صفحه میخوانید

اگر هنوز نمی‌دانید با کدام روش و به کجا مهاجرت کنید، راهنمایی‌تان می‌کنیم.

تفاوت ویزای استارتاپ و کارآفرینی

همه ما این را می‌دانیم که مهاجرت امروزه به امری مهم و پر تقاضا تبدیل شده است؛ دلایلی که موجب می‌شود فرد به مهاجرت فکر کند خود موضوعی جداگانه بوده و نیازمند بحث‌های فراوان است. مهم‌ترین چیزی که افراد برای مهاجرت به کشورهای مختلف به آن فکر می‌کنند روش مهاجرتی مدنظر است.

به طور مثال کشور کانادا روش‌های مختلفی را برای مهاجرت قرار داده که می‌توانید از طریق این روش‌ها به کانادا مهاجرت کنید. دو مورد از ویزاهای محبوب کشور کانادا ویزای کارآفرینی و ویزای استارتاپ است. این دو ویزا روش‌هایی هستند که افراد برای ایجاد کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری در کانادا آن‌ها را انتخاب می‌کنند.

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که این دو ویزا با هم یکسان بوده و درواقع یک ویزا هستند؛ اما باید گفت که تفاوت‌های زیادی بین ویزای استارتاپ و ویزای کارافرینی وجود دارد. همراه ما باشید تا در ادامه تفاوت کارآفرینی استارتاپ را با هم بررسی کنیم.

ویزای کارآفرینی چیست؟

یکی از بهترین روش‌هایی که می‌توانید با استفاده از آن به بسیاری از کشورهای پیشرفته مهاجرت کنید استفاده از ویزای کارآفرینی است. ویزای کارآفرینی ویزایی است که به شما اجازه می‌دهد در یک شهر، استان یا ایالت کشور مدنظر بیزینس جدیدی را راه‌اندازی کرده یا یک بیزینس فعال را خریداری کنید.

این بیزینس باید کسب درآمد خوبی داشته و برای کشور مقصد سودآور باشد. ویزای کارآفرینی در کشورهای مختلف به اشکال متفاوتی ارائه می‌شود. به طور مثال در کشور کانادا این ویزا به‌صورت استانی ارائه شده و متقاضی پس از انتخاب استان مدنظر ویزای خود را دریافت می‌کند.

 شرط اصلی که برای دریافت این ویزا وجود دارد این است که متقاضی باید کسب‌وکاری را راه‌اندازی یا خریداری کند که برای شهروندان کانادایی اشتغال‌زایی کرده و افراد زیادی در آن مشغول به کار شوند. شرایط دیگری نیز برای این کار وجود دارد که در هر کدام از استان‌های کانادا متفاوت خواهد بود.

 پس از این که ویزای کارآفرینی شما تأیید و حدود ۱۲ الی ۱۸ ماه از راه‌اندازی کسب‌وکار گذشت، می‌توانید با ارائه مدارکی به اداره مهاجرت کانادا که نشان دهنده موفقیت پلن بیزینسی شما است، اقامت دائم کانادا را دریافت کنید. نکات مختلفی برای ویزای کارافرینی کانادا وجود دارد که باید با آن‌ها آشنا باشید. این نکات عبارت‌اند از:

ویزای کارآفرینی

تأکید بر مهارت‌ها و تجربه

مهارت و تجربه فرد مهم‌ترین چیزی است که در ویزای کارآفرینی به آن توجه می‌شود. در واقع زمانی که می‌خواهید یک کسب‌وکار حتی کوچک را در این کشور راه‌اندازی کنید باید ثابت کنید که در این زمینه تخصص و مهارت داشته و تجاربی نیز در آن کسب کرده‌اید.

 در واقع این موضوع به نفع خود شما است. اگر در زمینه مدنظر تخصص و تجربه داشته باشید، درصد موفقیت شما در کشور کانادا بیشتر شده و احتمال اخذ اقامت دائم این کشور نیز بهتر می‌شود.

الزامات مالی بالا

نکته مهمی که هر کسی باید دررابطه‌با مقایسه کارآفرینی و استارتاپ بداند این است که برای درخواست ویزای کارآفرینی نیازمند داشتن تمکن مالی زیادی هستید. همان‌طور که در توضیح ویزای کارآفرینی گفتیم، این ویزا تنها به افرادی تعلق می‌گیرد که قصد راه‌اندازی کسب‌وکار جدید یا خرید کسب‌وکار فعال را دارند.

برای هر کدام از این کارها به یک‌میزان مشخصی از تمکن مالی نیاز دارید که در هر کدام از استان‌های کانادا یا حتی کشورهای دیگر متفاوت است.

تأثیر بر اقتصاد محلی

مقامات کشور کانادا به اقتصاد خود اهمیت بسیار زیادی می‌دهند. همین امر موجب شده تا حساسیت‌هایی که روی کسب‌وکارها وجود دارد بیشتر شود. به همین دلیل باید ثابت کنید که کسب‌وکار مدنظر شما از نظر پیشرفت روی اقتصاد محلی تأثیر فوق‌العاده‌ای گذاشته و نیازی که در آن وجود دارد را برطرف می‌کند.

 به طور مثال اگر یک استان یا محله در کانادا به یک کسب‌وکار اجاره دوچرخه برقی نیاز داشت، شما می‌توانید با راه‌اندازی این کسب‌وکار علاوه بر دریافت سود عالی، نیازهای این محله را نیز پاسخ دهید.

ویزای استارتاپ چیست؟

یکی دیگر از ویزاهایی که برای مهاجرت به کشور کانادا یا کشورهای دیگر می‌توانید از طریق آن اقدام کنید ویزای استارتاپی است. این ویزا در دسته‌بندی روش‌های سرمایه‌گذاری در کانادا قرار گرفته و به همین دلیل از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.

نکته‌ای که دررابطه‌با ویزای استارت آپ وجود دارد این است که بسیاری از افراد فکر می‌کنند این ویزا همان ویزای کارآفرینی است؛ اما اگر شرایط و نکات این ویزا را بررسی کنید به تفاوت‌هایی که در بین این دو ویزا وجود دارد پی خواهید برد.

 در واقع این ویزا به افرادی تعلق می‌گیرد که یک برنامه کسب‌وکار یا همان بیزینس پلن حرفه‌ای را در کنار طرح تجاری جدید، به اداره مهاجرت کانادا ارائه دهند. با استفاده از این ویزا می‌توانید ایده‌های نوآورانه خود را در کشور کانادا یا دیگر کشورهای پیشرو پیاده‌سازی کنید. از مهم‌ترین نکاتی که باید دررابطه‌با ویزای استارتاپ بدانید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویزای استارتاپ

تمرکز بر نوآوری و استارتاپ

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در ویزای استارتاپ وجود دارد این است که برخلاف ویزای کارآفرینی که بر تجربه و مهارت تمرکز می‌شود، در این ویزا بیشترین تمرکز روی نوآوری است. در واقع همان‌طور که از نام این ویزا مشخص است افراد باید ایده‌های کسب‌وکار نو و جدید را به کشور کانادا وارد کنند تا بتوانند از شرایط این ویزا برای اقامت بهره ببرند. این نوآوری علاوه بر جدید بودن باید سودآوری خوبی نیز برای استان، ایالت یا شهر مدنظر داشته باشد.

الزامات مالی متناسب با استارتاپ

الزامات مالی از مهم‌ترین شرایط برای مهاجرت از طریق هر روشی است. اگر می‌خواهید به شکلی موفق و حرفه‌ای مهاجرت کنید باید از قبل شرایط مالی که برای راه‌اندازی استارت آپ نیاز دارید را تأمین کنید. میزان تمکن مالی که برای راه‌اندازی استارتاپ وجود دارد کمتر از ویزای کارآفرینی است.

در واقع شما می‌توانید پس از ارائه طرح خود به سازمان‌های حمایتی، بخشی از سرمایه مدنظر برای کسب‌وکار را در ازای درصدی از سهام استارتاپ دریافت کنید. می‌توانید برای این کار به سازمان‌های حمایتی مختلفی مراجعه کنید.

پشتیبانی از اینوویشن و نوآوری

یکی از مهم‌ترین ترین تفاوت‌هایی که ویزای استارتاپ با ویزای کارآفرینی دارد این است که از ایده‌های نوآوری شده پیشتیبانی می‌کند. اینوویشن به معنای نوآوری یا همان خلق ایده‌های نو است. درواقع وظیفه شما به‌عنوان یک نوآور این است که ایده‌های جدید و جذابی که می‌توانند در زندگی افراد تاثیر داشته و خدمات مختلف را به راحتی به آن‌ها ارائه دهند خلق کرده و در کسب‌وکار خود از آن استفاده کنید. به همین دلیل است که مهم‌ترین شرط اخذ ویزای استارتاپ، نو بودن ایده است.

پشتیبانی از برنامه‌های حمایتی

یکی از مواردی که برای مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ به کانادا نیاز دارید بهره‌گیری از برنامه‌های حمایتی است. همان‌طور که در بخش‌های قبلی نیز اشاره کردیم، می‌توانید با استفاده از کمک سازمان‌های حمایتی، میزان منابع مالی موردنیاز استارتاپ را در ازای سهام شرکت خود دریافت کنید.

 برنامه‌های حمایتی این مراکز علاوه بر حمایت مالی شامل برنامه‌هایی برای حمایت از طریق مشاوره‌دادن و ارائه راهکارهایی برای پیشرفت کسب‌وکار نیز هست. می‌توانید با کسب مشاوره‌ها و نظارت‌های موردنیاز روی استارتاپ خود، از نامه حمایتی برای کسب ویزای استارت آپ بهره ببرید.

تفاوت ویزای استارتاپ و کارآفرینی

اگر می‌خواهید دقیق‌تر با ویزای کارآفرینی و ویزای استارت آپ آشنا شوید بهتر است تفاوت‌هایی که میان این دو روش مهاجرتی وجود دارد را بررسی کنید. هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند؛ اما تفاوت‌هایی که میان آن‌ها وجود دارد کاربردهایی مشخص به شما ارائه می‌دهد. فرق‌های کارآفرینی استارتاپ شامل موارد زیر هستند:

 

فاکتور

کارآفرینی کانادا

استارتاپ کانادا

اخذ اقامت دائم

اقامت اولیه ۱ساله
اخذ اقامت دائم با تأیید طرح توسط دولت

ورود اولیه با اقامت دائم

حضور همراهان در استرالیا

همسر و فرزندان زیر ۲۲ سال بعد از قبول طرح تجاری

همسر و فرزندان زیر ۲۲ به محض تأیید طرح تجاری و اخذ ویزای استارتاپ

شرایط عمومی

مدرک بالاتر، سن مناسب، سابقه کاری

مدرک مرتبط با حوزه کار
سوابق کاری در حوزه طرح تجاری

حضور در کانادا

۹  الی ۱۰ ماه حضور در سال

طی ۵ سال ۲ سال حضور

زبان انگلیسی

حداقل CLB5، برخی استان‌ها  CLB4

CLB5

مبلغ سرمایه‌گذاری

نیاز به تمکن مالی، سرمایه اولیه

تمکن مالی؛ عدم نیاز به سرمایه

تفاوت‌های کارآفرینی و استارتاپ

علاوه بر بررسی ویزای کارافرینی و استارت آپ بهتر است تفاوت‌هایی که میان دو روش کارآفرینی و استارتاپ به‌صورت کلی وجود دارد را نیز بررسی کنید. در واقع این دو روش در سرمایه‌گذاری با هم تفاوت دارند. در کارآفرینی می‌توانید از ایده‌های قبلی که قبل‌تر هم اجرا شده بهره برده و کسب‌وکاری را راه‌اندازی کنید؛ مانند راه‌اندازی کارگاه چاپ کتاب؛ اما در استارتاپ باید ایده شما کاملاً جدید و نوآورانه باشد. به‌طوری‌که کسی قبلاً آن را انجام داده کاملاً جدید محسوب می‌شود.

چه کسانی می‌توانند ویزای استارتاپ دریافت کنند؟

اگر می‌خواهید نسبت به دریافت ویزای استارتاپ اقدام کنید باید شرایطی که برای این کار وجود دارد را نیز بررسی بنمایید. ویزای استارتاپ همانند ویزاهای دیگر شرایط خاصی دارد تا بتواند از طریق این شرایط تنها افراد واجد شرایط را جذب کشور کند. مهم‌ترین شرایط این ویزا عبارت‌اند از:

  • ارائه یک طرح تجاری نو و جدید
  • داشتن حداقل سطح زبان CLB5
  • دارابودن نامه حمایتی یا همان لتر آف ساپورت
  • اثبات تمکن مالی برای مهاجرت به کانادا

شرایط دریافت ویزای استارتاپ

سخن پایانی

دو روش محبوب و فوق‌العاده‌ای که برای مهاجرت به کشور کانادا و دیگر کشورهای توسعه‌یافته وجود دارد روش‌های استارتاپ و کارآفرینی است. شما می‌توانید با استفاده از ویزای کارآفرینی یا ویزای استارت آپ به‌راحتی اقامت کشور کانادا را دریافت کرده و در آن نیز کسب‌وکاری جدید راه‌اندازی کنید.

 برخلاف تصور بسیاری از افراد ویزاهای استارتاپ و کارافرینی با هم یکسان نبوده و تفاوت‌هایی دارند. به همین دلیل سعی کردیم در این مقاله مفید مقایسه کارآفرینی استارتاپ را به شکلی کامل و دقیق برای شما انجام دهیم.

اخذ ویزای استارتاپ کشور ها