- برای مهاجرت از کجا شروع کنم؟
اگر هنوز نمیدانید با کدام روش و به کجا مهاجرت کنید، راهنماییتان میکنیم.
یکی از بهترین روش هایی که می توانید با استفاده از آن به کشور های خارجی برای مسافرت یا مهاجرت بروید اخذ ویزای کشور مدنظر است. یکی از بهترین کشور های اروپایی که می توانید بهترین زندگی را در شرایط آبوهوایی مناسب و فرهنگ غنی داشته باشید کشور فنلاند است. فنلاند یکی از کشور های محبوب برای مهاجرت بوده و مراکز علمی معتبر زیادی در آن قرار گرفتهاند.
برای مهاجرت به فنلاند نیازمند اخذ ویزای این کشور هستید. البته ویزای فنلاند کاربردهای دیگر نیز دارد. بهطورمثال، میتوانید با اخذ ویزا کشور فنلاند بهعنوان توریست نیز به این کشور ورود کنید. همراه ما باشید تا در ادامه این مقاله بهطورکامل تمامی نکاتی که برای اخذ ویزای فنلاند نیاز دارید را با هم بررسی کنیم.
انواع ویزای فنلاند
ویزاهای مختلفی وجود دارند که میتوانید با استفاده از آنها بهراحتی به کشور فنلاند مهاجرت یا مسافرت بروید. بهطورکلی این ویزاها به دودسته ویزای کوتاهمدت و ویزای بلندمدت تقسیم میشوند. هر کدام از این ویزاها نوعهای خاص خود را داشته و مزایایی را دارا هستند. به طور مثال ویزای استارتاپ فنلاند یکی از روشهای محبوب اخذ اقامت این کشور است.
ویزای کوتاهمدت فنلاند
همانطور که در قسمت قبلی اشاره کردیم، ویزای کوتاهمدت فنلاند یکی از انواع ویزاهایی است که میتوانید برای ورود به این کشور اخذ کنید. گرفتن ویزای فنلاند کار راحتی بوده و ویزاهای کوتاهمدت آن به دستهبندیهای زیر تقسیم میشوند.
ویزای ترانزیت فرودگاهی
یکی از ویزاهای کوتاهمدت کشور فنلاند ویزای ترانزیت فرودگاهی است. درصورتیکه بین دو پرواز نیازمند فرود در کشور فنلاند باشید، باید ویزای ترانزیت فرودگاهی را دریافت کنید. افرادی که از کشورهای افغانستان، بنگلادش، اریتره، اتیوپی، غنا، عراق، ایران، جمهوری دموکراتیک کنگو، نیجریه، پاکستان، سومالی و سریلانکا به فرودگاههای فنلاند میروند، نیازمند این ویزا هستند.
ویزای تجاری
نوع دیگری از ویزای فنلاند وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید کاربردهای خاصی را داشته باشید. این ویزا ویزای تجاری فنلاند بوده و برای اهداف تجاری این کشور استفاده میشود. درصورتیکه میخواهید در منطقه شینگن به تجارت بپردازید باید این ویزای ۹۰ روزه را اخذ کنید.
ویزای توریستی
اگر میخواهید از آثار باستانی، طبیعت و جذابیتهای کشور فنلاند لذت برده و مدتزمان کوتاهی را در این کشور سپری کنید باید از ویزای توریستی فنلاند استفاده کنید. این ویزا مهلت ۹۰ روزه داشته و گرفتن آن نیز کار بسیار راحتی است.
ویزای مهمان
ویزای مهمان از دیگر نوعهای ویزای کوتاهمدت فنلاند است. این ویزا برای افرادی است که میخواهند در کشورهای حوزه شینگن به خانواده خود سرزده و مدتی کنار آنها زندگی کنند. این ویزا مهلت ۱۸۰ روزه داشته و نباید بیش از ۹۰ روز در یکی از کشورهای شینگن بمانید.
ویزای فرهنگی
ویزای فرهنگی از دیگر مدلهای ویزای کوتاهمدت کشور فنلاند است. این ویزای برای افراد فرهنگی که میخواهند در رویدادهای فرهنگی، مذهبی و اینچنینی شرکت کنند صادر میشود. این ویزا ۱۸۰ روز مهلت داشته و اجازه اقامت بیش از ۹۰ روز در یک کشور حوزه شینگن را نمیدهد.
ویزای درمانی
درصورتیکه به فوریتهای پزشکی نیاز داشته و برای انجام جراحیهای مختلف، درمانهای ویژه و... به امکانات پزشکی کشور فنلاند نیاز داشته باشید، میتوانید با استفاده از ویزای ۹۰ روزه درمانی وارد این کشور شده و مراحل درمانی را طی کنید.
ویزای بلندمدت فنلاند
از دیگر نوعهای اصلی ویزای کشور فنلاند ویزای بلندمدت این کشور است. یعنی ویزای بلندمدت اعتبار بیشتری نسبت به ویزای کوتاهمدت داشته و برای اهداف خاص و بلندمدت استفاده میگردد. انواع ویزاهای بلندمدت کشور فنلاند شامل موارد زیر هستند:
ویزای تحصیلی
ویزای تحصیلی یکی از محبوبترین ویزاهای بلندمدت کشور فنلاند بوده و به افرادی ارائه میشود که میخواهند در این کشور به تحصیل بپردازند. مهلت این ویزا بیش از ۹۰ روز بوده و امکان تمدید آن برای ادامه دادن تحصیل وجود دارد.
ویزای کاری
ویزای کاری را میتوان از محبوبترین ویزاهای بلندمدت هر کشوری دانست. با استفاده از ویزای کار فنلاند این امکان را دارید که از طریق پیشنهاد شغلی یک کارفرمای فنلاندی در این کشور به کارکردن بپردازید.
ویزای کار فصلی
ویزای کار فصلی تفاوتهای زیادی با ویزای کار فنلاند دارد. این ویزا برای یک فصل صادر شده و بیش از ۹۰ روز نیز مهلت ندارد. میتوانید با استفاده از ویزای کار فصل به مدتزمان ۹۰ روز در کشور فنلاند کار کرده و درآمد خود را کسب کنید.
ویزای تحقیقاتی
همانطور که از نام ویزای تحقیقاتی مشخص است، این ویزا برای افرادی صادر میشود که قصد انجام پروژههای تحقیقاتی داشته و به اطلاعات مختلفی نیازمند هستند. مدتزمان اعتبار ویزای تحقیقاتی فنلاند نسبت به موضوع تحقیقاتی متفاوت بوده و میتوانید آن را تمدید نیز کنید.
ویزای فریلنسری
نوع دیگری از ویزای بلندمدت کشور فنلاند وجود دارد که گرفتن آن راحت بوده و در دسته ویزای کاری فنلاند قرار میگیرد. این ویزا ویزای فریلنسری بوده و برای افرادی است که نمونه کارهای حرفهای و تخصص خود در زمینه شغلی داشته باشند. با استفاده از این ویزا میتوانید بهصورت دورکاری در کشور فنلاند مشغول کار شوید.
ویزای شرکت در دوره آموزش زبان
درصورتیکه میخواهید در کشور فنلاند در دورههای آموزش زبان شرکت کنید باید ویزای شرکت در دوره آموزش زبان فنلاند را دریافت کنید. مدتزمان این ویزا بین ۳ تا ۱۲ ماه متغیر بوده و نسبت به نیاز شما عزیزان انتخاب میشود. برای دریافت این ویزا به پر کردن فرمهای مختلفی نیاز خواهید داشت.
ویزای کارآموزی برای دانشجویان
اگر میخواهید بهعنوان دانشجو در دورههای کارآموزی کشور فنلاند شرکت کنید نیازمند گرفتن ویزای کارآموزی برای دانشجویان فنلاند هستید. این ویزا نیازمند اخذ مدارک مختلف همانند تأییدیه کارفرما است.
ویزای پارتنرشیپ
آخرین نوع ویزای کشور فنلاند که در دستهبندی ویزای کوتاهمدت قرار میگیرد ویزای پارتنرشیپ فنلاند است. ویزای پارتنرشیپ برای افرادی است که همسر آنها در کشور فنلاند زندگی کرده و میخواهند برای زندگی به وی ملحق شوند. برای دریافت این ویزا باید پارتنر شما عزیزان شرایط مختلفی را اثبات کند.
شرایط ویزای فنلاند برای ایرانیان
اگر میخواهید بهعنوان یک ایرانی نسبت به اخذ ویزای فنلاند اقدام کنید طیکردن مراحل زیر ضروری است:
- گرفتن فرم درخواست ویزا از VFS Global
- پر کردن فرم با اطلاعات مختلف
- تحویل مدارک موردنیاز به کارشناس
- اطلاعرسانی تأیید درخواست از طریق ایمیل
- تحویل پاسپورت به سفارت
- اخذ ویزا از سفارت کشور فنلاند
مدارک لازم برای دریافت ویزای کشور فنلاند
یکی از مهمترین نکاتی که باید دررابطهبا اخذ ویزای فنلاند بدانید دردستداشتن مدارک موردنیاز برای این ویزا است. این مدارک شامل موارد زیر هستند. هر کدام از ویزاهای کشور فنلاند نیازمند مدارک خاص خود هستند. شما عزیزان هم باید قبل از مراجعه به صفارت کشور فنلاند این مدارک را آماده کنید تا فرایند اخذ ویزای فنلاند را کوتاهتر کرده و از ریجکتشدن ویزای فنلاند جلوگیری کنید. مهمترین مدارک عمومی برای ویزای هلند شامل موارد زیر میشوند:
مدارک عمومی مورد نیاز برای اخذ ویزای فنلاند عبارت اند از:
- ترجمه شناسنامه
- نتیجه آزمایش های پزشکی
- نامه شغلی
- فیش حقوقی چند ماه اخیر
- بیمه نامه
- مدارک ثبت شرکت
- مدارک تحصیلی
- سند ازدواج
- پاسپورت معتبر
- مدارک دارایی ها
- مدارکی دال بر تمکن مالی
- کارت پایان خدمت یا معافیت برای مردان
نوع ویزا | مدارک موردنیاز |
ویزای کاری |
- قرارداد کاری شما باید با قوانین فنلاند همخوانی داشته باشد. - مجوز کار معتبر - بیمه درمانی |
ویزای تحصیلی | - انگیزه نامه برای برخی رشتههای تحصیلی فنلاند مانند پزشکی - نیاز به ارائه CV یا همان رزومه خوب - مدارک ثبتنام در دانشگاه - بیمه درمانی - گواهی تمکن مالی (حداقل ۵۶۰ یورو بهازای هر ماه) - مدارک پرداخت شهریه دانشگاه و یا مدارک مربوط به بورسیه - مدارک دیگر مانند شناسنامه، سند ازدواج، طلاق و... - مدارک دانشگاهی قبلی |
اخذ ویزا از طریق ازدواج | - ارائه گواهی ازدواج، پاسپورت معتبر، فرم تکمیل شده درخواست اخذ اقامت MP-1 و عکس و رسید هزینه پرداخت اخذ مجوز اقامت |
ویزای هنرمندان | - رزومه هنری قوی - مدارک تحصیلی - سوابق کاری در زمینه هنر و پاسپورت با اعتبار کافی |
درصورت کمبود هرکدام از این مدارک، سفارت فنلاند ویزای شما را ریجکت میکند. پس پیشنهاد میشود قبل از مراجعه به سفارت فنلاند بهتر است تمامی مدارک موردنیاز را جمعآوری و ترجمه کنید. این کار از ریجکتشدن یا طولانیشدن فرایند ویزا جلوگیری میکند.
شرایط ویزای فنلاند
شرایط اخذ ویزای فنلاند برای هرکدام از ویزاهای آن عبارت اند از:
نوع ویزا | شرایط |
ویزای کاری | - شغل باید تماموقت و دائمی باشد. - شغل باید در زمینۀ مدرک تحصیلی یا سوابق حرفهای شما باشد. - کارفرما باید ثابت کند که فرد لایق فنلاندی برای این موقعیت شغلی وجود ندارد. - تمکن مالی (حداقل ۳۰ یورو به ازای هر روز زندگی) |
ویزای تحصیلی | - شما نباید از سفر به کشورهای حوزه شینگن منع شده باشید. - عدم وجود سوءپیشینه کیفری - شما نباید برای کشور فنلاند تهدید بهحساب بیایید. - تمکن مالی به میزان ۶۷۲۰ یورو در سال |
ویزای سرمایهگذاری | - ۲۱ الی ۶۰ سال سن - داشتن پاسپورت معتبر - نداشتن ممنوعیت برای ورود به فنلاند - نداشتن خطر برای نظم عمومی، سلامت یا امنیت فنلاند - حداقل ۳۵۰ هزار یورو سرمایه اولیه - ایجاد کسبوکاری ثبت شده و سودآور برای کشور فنلاند |
اخذ ویزا از طریق ازدواج | - متقاضی باید ازدواج را در دفاتر قانونی و رسمی فنلاند ثبت کند |
ویزای هنرمندان | - هنرمندان برای اخذ اقامت دائم فنلاند باید عضو انجمن هنرمندان فنلاند بوده و در مؤسسه آموزش عالی به تحصیل هنر مشغول باشند. |
ویزای فنلاند بدون مدرک زبان
درصورتیکه دارای شرایط زیر باشید میتوانید بدون مدرک زبان ویزای فنلاند را اخذ کنید:
- زبان مادری انگلیسی
- اخذ مدرک تحصیلی در یکی از کشورهای اروپایی یا آمریکایی
- انگلیسی بودن برخی از دورههای تحصیلی فرد
مراحل اخذ ویزای فنلاند
مراحلی که برای اخذ ویزای فنلاند باید طی کنید به شکل زیر هستند:
- مراجعه به دفتر VFS Global
- پر کردن فرم درخواست
- آمادهسازی مدارک موردنیاز
- گرفتن وقت سفارت
- ارسال مدارک به سفارت
- مراجعه برای مصاحبه
هزینه ویزای فنلاند
یکی از معیارهای بسیار مهمی که باید برای اخذ ویزای فنلاند بررسی کنید، هزینه ویزای فنلاند است. برای این که بتوانید ویزای هر کشوری را دریافت کنید باید به طور کامل هزینههای مربوطه را پرداخت کنید. برای راحتتر شدن کار شما دوستان عزیز در جدول زیر هزینه اخذ ویزای فنلاند را بررسی خواهیم کرد:
نوع ویزا | هزینهها |
ویزای کاری | ۴۳۰ تا ۵۰۰ یورو |
ویزای تحصیلی | ۳۰۰ الی ۳۳۰ یورو |
ویزای سرمایهگذاری | ۴۹۰ تا ۶۴۰ یورو |
ویزای بزرگسالان | ۸۰ یورو |
ویزای افراد بین ۶ تا ۱۲ سال | ۴۰ یورو |
ویزای افراد زیر ۶ سال | رایگان |
درخواست ویزای فوری | یورو ۷۰ |
گرفتن جواب ویزای فنلاند چقدر طول میکشد؟
برای گرفتن ویزای فنلاند باید این را بدانید که رسیدگی به درخواست شما دوستان عزیز تقریباً حدود ۱۵ روز طول میکشد. برای راحتی کارتان میتوانید نسبت به این کار ۶ ماه قبل از سفر خود اقدام کنید. در انتها ۱۵ روز قبل از سفر درخواست نهایی را ارائه کنید.
اعتبار ویزای فنلاند
اعتبار هر کدام از نوعهای ویزای فنلاند نسبت به هم متفاوت است. ویزای فنلاند ۱۸۰ روز اعتبار دارد؛ اما این را بدانید که بیش از ۹۰ روز نمیتوانید در یک کشور حوزه شینگن اقامت داشته باشید. برخی از نوعهای ویزای بلندمدت بیش از ۶ ماه نیز اعتبار خواهند داشت.
دلایل ریجکتی ویزای فنلاند
دلایل مختلفی که میتواند موجب ریجکتشدن ویزای فنلاند شوند شامل موارد زیر هستند:
- داشتن سو سابقه
- احتمالدادن سفارت برای برنگشتن به کشور خود
- منع بودن از ورود به شینگن
- نداشتن تمکن مالی
- عدم بیان هدف از سفر به فنلاند
- منقضی شدن مدارک مسافرتی
رفع ریجکتی ویزای فنلاند
میتوانید برای رفع ریجکتی ویزای فنلاند خود نامهای را پس از ۳۰ روز به سفارت ارسال کرده و باید ۱۷۰ یورو هزینه بپردازید. همچنین میتوانید نسبت به تصمیم سفارت به دادگاه هلسینکی اعتراض کرده و ۲۶۰ یورو نیز هزینه بپردازید.
پیگیری ویزای فنلاند
برای گرفتن ویزای فنلاند جهت مهاجرت یا مسافرت به این کشور میتوانید این ویزا را پیگیری کنید. این امکان برای شما عزیزان به وجود آمده که از طریق وبسایت VFS Global و در قسمت پیگیری میتوانید نسبت به پیگیری ویزای خود اقدام کنید. برای این کار نیازمند کد پیگیری هستید.
ویزای فنلاند با دعوتنامه
شما میتوانید از طریق دعوتنامه نیز نسبت به گرفتن ویزای فنلاند اقدام کنید. این دعوتنامه میتواند مدلهای مختلفی داشته باشد. دعوتنامه میتواند توسط کارفرما یا خویشاوند صادر شده و برای اخذ ویزا باید مدارک هویتی دو طرف به طور کامل به سفارت ارائه داده شوند.
سخن پایانی
اگر میخواهید به کشور فنلاند که یکی از بهترین کشورهای اروپایی است مهاجرت یا مسافرت کنید باید نسبت به اخذ ویزای فنلاند اقدام کنید. ویزای فنلاند یکی از معتبرترین ویزاهای کشورهای خارجی است که به شما عزیزان اجازه رفتوآمد و مسافرت به دیگر کشورهای حوزه شینگن را میدهد.
نوعها و مدلهای مختلفی از ویزای فنلاند وجود دارد که میتوانید آنها را دریافت کنید. در این مقاله آموزشی سعی کردیم به طور کامل شرایط اخذ ویزاهای کشور فنلاند را با هم بررسی کنیم تا آشنایی شما عزیزان با این ویزاها بیشتر شود.
سوالات متداول
بله؛ کشور فنلاند شرایطی عالی برای زندگی، کار و تحصیل داشته و آبوهوای خوبی هم دارد.
میتوانید از طریق روشهای مختلف نسبت به دریافت ویزاهای کوتاهمدت یا بلندمدت اقدام کنید.
هر کدام از نوعهای ویزای کشور فنلاند هزینههای مختص به خود را دارند که باید به سفارت بپردازید.
در صورت نداشتن تمکن مالی، کمبود مدارک، داشتن سو سابقه و... ویزای فنلاند شما عزیزان ریجکت میشود.