- برای مهاجرت از کجا شروع کنم؟
اگر هنوز نمیدانید با کدام روش و به کجا مهاجرت کنید، راهنماییتان میکنیم.
آلمان از دیرباز یک مقصد محبوب برای مهاجران در سراسر جهان بوده است. اقتصاد قوی، استاندارد بالای زندگی و فرهنگ مناسب استقبال از مهاجرین، این کشور را به انتخابی جذاب برای کسانی که به دنبال زندگی بهتر هستند تبدیل کرده است. مهاجرت به آلمان مزایای زیادی دارد و با روشهای مختلفی میتوان در این کشور کار و زندگی کرد. در این مقاله قصد داریم بهصورت مفصل به مزایا و روشهای اخذ اقامت آلمان بپردازیم و هزینههای آن را بررسی کنیم. اگر شما نیز قصد مهاجرت به این کشور صنعتی و پیشرفته را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.
چرا کشور آلمان برای مهاجرت؟
در سالهای اخیر، کشور آلمان به دلایل متعدد و همچنین مزایای فراوان، بهعنوان یک مقصد اصلی برای مهاجران معرفی شده است. شاید مهمترین دلیل برای مهاجرت به این کشور را بتوان اقتصاد قوی با فرصتهای شغلی فراوان در نظر گرفت. بخش تولید قوی، پیشرفتهای فناوری و زیرساختهای توسعهیافته این کشور، آن را به مکانی جذاب برای کارگران و متخصصانی که جویای کار هستند تبدیل کرده است.
یکی دیگر از دلایل مهاجرت به آلمان، استاندارهای بالای زندگی در آن است. این کشور خدمات عمومی عالی در زمینههای مختلف مراقبتهای بهداشتی، آموزشی و مسکن را به مهاجرین قانونی ارائه میدهد. علاوه بر این موارد، موقعیت جغرافیایی مناسب این کشور نیز یکی دیگر از دلایل مهاجرت میتواند باشد. قرارگرفتن در مرکز اروپا امکان دسترسی به سایر کشورهای اروپایی را برای تجارت و یا سفر، بهآسانی فراهم میکند.
برخورداری آلمان از میراثفرهنگی غنی نیز میتواند از دیگر دلایل مهاجرت به این کشور، بهخصوص برای افراد علاقهمند به هنر باشد. وجود موزهها و تئاترهای مختلف، جشنوارههای موسیقی سنتی و بینالمللی و... همگی صحنههای هنری پرهیجانی را برای شما به ارمغان خواهند آورد.
راههای مهاجرت به آلمان
اما برای برخورداری از تمامی این مزایا و بهرهمندی از کیفیت بالای زندگی، از چه روشهایی میتوان به آلمان مهاجرت کرد؟ خوشبختانه این کشور استقبال خوبی برای مهاجرین داشته و روشهای متعددی را برای زندگی، کار و تحصیل فراهم کرده است. مهاجرت از طریق کار، تحصیل، سرمایهگذاری، ثبت شرکت و... از جمله این روشها هستند که در ادامه به طور کامل به بررسی آنها میپردازیم.
مهاجرت کاری به آلمان
یکی از بهترین روشها برای مهاجرت به آلمان، از طریق کار است. افراد زیادی از سراسر جهان بهخصوص ایران به دلیل آینده شغلی مناسب و دریافت دستمزد بهتر، این کشور را بهعنوان مقصد خود برای زندگی انتخاب میکنند؛ بااینحال، مهاجرت کاری مستلزم برنامهریزی دقیق و آشنایی کامل با فرایند انجام آن است. بهطورکلی مهاجرت کاری به آلمان، از طریق دو روش جاب آفر و جاب سیکر انجام میشود. برای دریافت ویزای جاب سیکر باید به دنبال فرصتهای شغلی مناسب با تخصص خود از طریق آژانسهای کاریابی و استخدام، وبسایتهای آنلاین یا تماسهای مستقیم با شرکتهای آلمانی باشید. در ویزای جاب آفر پیشنهاد شغلی از طرف یک کارفرمای آلمانی برای شما ارسال شده و با ارائه مدارک لازم، میتوانید به این کشور مهاجرت کنید
در این روش علاوه بر دریافت ویزا، ممکن است نیاز به یادگیری زبان آلمانی نیز داشته باشید، زیرا تسلط به این زبان، به میزان زیادی شانس استخدام شما را افزایش میدهد. تعامل با کارفرما و سایر همکاران، ارائه تواناییهای خود و برقراری ارتباطی ساده، همگی نیازمند آشنایی کامل با زبان آلمانی است؛ به همین دلیل نیز مطابق با قوانین، ارائه سطح زبان B1 آلمانی ضروری است. بااینحال توصیه میکنیم برای راحتی بیشتر و امکان ادغام بهتر در جامعه، حداقل اقدام به دریافت سطح B2 زبان آلمانی نمایید. آموزشگاههای زبان و منابع آنلاین متعددی برای یادگیری زبان آلمانی وجود دارد که برای این کار میتوانید از آنها استفاده نمایید.
یکی دیگر از شرایط لازم در مهاجرت کاری، اثبات تمکن مالی برای پرداخت هزینههای اقامت و زندگی تا زمان کسب درآمد ثابت از شغل مدنظر است. ارائه پاسپورت معتبر، داشتن حساب بانکی، رزومه کاری و مدارک تحصیلی و همچنین ارائه انگیزهنامه، از دیگر مدارک اصلی هنگام ارائه برای قبول درخواست ویزای کاری آلمان است.
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
یکی از بهترین روشها برای مهاجرت به آلمان، از طریق کار است. افراد زیادی از سراسر جهان بهخصوص ایران به دلیل آینده شغلی مناسب و دریافت دستمزد بهتر، این کشور را بهعنوان مقصد خود برای زندگی انتخاب میکنند؛ بااینحال، مهاجرت کاری مستلزم برنامهریزی دقیق و آشنایی کامل با فرایند انجام آن است. بهطورکلی مهاجرت کاری به آلمان، از طریق دو روش جاب آفر و جاب سیکر انجام میشود. برای دریافت ویزای جاب سیکر باید به دنبال فرصتهای شغلی مناسب با تخصص خود از طریق آژانسهای کاریابی و استخدام، وبسایتهای آنلاین یا تماسهای مستقیم با شرکتهای آلمانی باشید. در ویزای جاب آفر پیشنهاد شغلی از طرف یک کارفرمای آلمانی برای شما ارسال شده و با ارائه مدارک لازم، میتوانید به این کشور مهاجرت کنید.
در این روش علاوه بر دریافت ویزا، ممکن است نیاز به یادگیری زبان آلمانی نیز داشته باشید، زیرا تسلط به این زبان، به میزان زیادی شانس استخدام شما را افزایش میدهد. تعامل با کارفرما و سایر همکاران، ارائه تواناییهای خود و برقراری ارتباطی ساده، همگی نیازمند آشنایی کامل با زبان آلمانی است؛ به همین دلیل نیز مطابق با قوانین، ارائه سطح زبان B1 آلمانی ضروری است. بااینحال توصیه میکنیم برای راحتی بیشتر و امکان ادغام بهتر در جامعه، حداقل اقدام به دریافت سطح B2 زبان آلمانی نمایید. آموزشگاههای زبان و منابع آنلاین متعددی برای یادگیری زبان آلمانی وجود دارد که برای این کار میتوانید از آنها استفاده نمایید.
یکی دیگر از شرایط لازم در مهاجرت کاری، اثبات تمکن مالی برای پرداخت هزینههای اقامت و زندگی تا زمان کسب درآمد ثابت از شغل مدنظر است. ارائه پاسپورت معتبر، داشتن حساب بانکی، رزومه کاری و مدارک تحصیلی و همچنین ارائه انگیزهنامه، از دیگر مدارک اصلی هنگام ارائه برای قبول درخواست ویزای کاری آلمان است.
مهاجرت به المان از طریق تولد
شرایط مهاجرت به آلمان از طریق تولد فرزند، مطابق با قانون تابعیت آلمان است. طبق این قانون، فرزند متولد شده در آلمان در صورتی میتواند تابعیت آلمان را دریافت کند که حداقل یکی از والدین دارای اقامت قانونی در این کشور باشد. بااینحال، شرایط خاصی وجود دارد که برای تحقق این امر باید رعایت شود.
اولاً والدین دارای اقامت قانونی باید حداقل هشت سال قبل از تولد فرزند در آلمان زندگی کرده باشند. این قانون تضمین میکند که تنها افرادی که به مدت طولانی در آلمان زندگی کردهاند، توانند تابعیت خود را منتقل کنند. از طرف دیگر هر دو والدین باید رضایت خود را برای کسب تابعیت آلمانی توسط کودک اعلام کنند. اگر یکی از والدین تبعه خارجی باشد و مایل نباشد که فرزندشان شهروند آلمان باشد، امکان ارائه اقامت وجود نخواهد داشت.
در نهایت، مهم است که والدین در مدت یک سال، تولد فرزند خود را در اداره ثبتاحوال این کشور ثبت کنند. عدم انجام این کار ممکن است منجر به برخی عوارض شود و به طور بالقوه، بر واجد شرایط بودن کودک برای شهروندی آلمان و در نتیجه پدر یا مادر، تأثیر بگذارد.
شرایط و مزایای بلوکارت آلمان
کارت آبی یا بلوکارت آلمان یک ویزای اقامت است که به شهروندان غیر اتحادیه اروپا (EU) که از مهارتهای کاری بالایی برخوردار هستند، اجازه میدهد در آلمان زندگی و کار کنند. این قانون در سال ۲۰۱۲ معرفی شد که هدف آن، جذب متخصصان واجد شرایط از سراسر جهان برای پر کردن شکافهای بازار کار کشور آلمان است. بلوکارت آلمان چهار سال اعتبار دارد و قابلتمدید یا تبدیل به ویزای اقامت دائم است.
شرایط لازم برای اخذ ویزای بلوکارت آلمان، شامل ارائه مدرک دانشگاهی معتبر، داشتن پیشنهاد شغلی با دستمزد سالیانه حداقل بین ۴۴۳۰۴ تا ۵۶۸۰۰ یورو، قرارگرفتن تحت پوشش بیمه درمانی، اثبات تمکن مالی برای اقامت اولیه، سطح زبان B1 یا بالاتر و تسلط به زبان انگلیسی در برخی مشاغل میشود.
مهاجرت به آلمان از طریق بلوکارت، مزایای زیادی دارد. در مرحله اول، ویزای Bluecard مسیر سریعتر و سادهتری را برای اقامت در مقایسه با سایر گزینههای ویزا ارائه میدهد. این ویزا اجازه میدهد تا افراد حرفهای با مدارک شناخته شده و با پیشنهادهای شغلی در آلمان، مجوز اقامت تا چهار سال را دریافت کنند که بهراحتی قابلتمدید است.
از طرف دیگر این ویزا دسترسی به مزایا و حقوق مختلف اجتماعی را فراهم میکند. دارندگان این ویزا مانند شهروندان آلمانی حق دریافت خدمات بهداشتی، مزایای تأمین اجتماعی و طرحهای بازنشستگی را دارند. علاوه بر این، آنها میتوانند اعضای خانواده خود را تحت شرایط خاصی، با برخورداری از مزایای مشابه با خود به آلمان بیاورند.
مهاجرت به آلمان از طریق تخصص کاری
درصورتیکه تخصص و مهارت کافی در یک حرفه را داشته باشید، با طیکردن برخی مراحل میتوانید ویزا آلمان را دریافت کنید. داوطلبان باید دارای مدرک حرفهای شناخته شده یا مدرکی معادل استانداردهای آلمان باشند. ارائه این مدارک تضمین میکند که مهاجران از مهارتها و دانش لازم برای کارفرمایان آلمانی برخوردار هستند. علاوه بر این، مهارت در زبان آلمانی بسیار مهم است؛ زیرا ادغام در جامعه را تسهیل میکند و چشمانداز شغلی را افزایش میدهد.
علاوه بر این، متقاضیان باید قبل از ورود به آلمان، یک پیشنهاد شغلی که الزامات حقوق و دستمزد خاصی را داشته باشد، از یک کارفرمای آلمانی دریافت کنند. این کار نشان میدهد که نیاز واقعی به مهارتهای تخصصی آنها در بازار کار وجود دارد. همچنین افرادی که برای مهاجرت به کشور آلمان از طریق تخصص کاری اقدام میکنند باید مدرکی مبنی بر ثبات و تمکن مالی ارائه دهند. آنها باید نشان دهند که بودجه کافی برای حمایت از خود در طول دوره اولیه اقامت در آلمان تا زمانی که شغل پیدا کنند را دارند. تحت پوشش بودن بیمه درمانی نیز از دیگر شرایط این روش از مهاجرت است که دسترسی به مراقبتهای بهداشتی را برای مهاجران ممکن میسازد.
مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در مقاطع تحصیلی مختلف
یکی از بهترین مزایای آلمان، سیستم آموزشی پیشرفته آن است که باعث تضمین شغل مناسب و پردرآمد میشود. به همین دلیل نیز افراد زیادی از ایران اقدام به مهاجرت از طریق تحصیل به این کشور را میکنند. دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاههای آلمان را دارند، باید از یک دانشگاه یا مؤسسه آموزشی معتبر آلمانی در مقطع موردنظر، مورد پذیرش قرار گیرند و توانایی مالی کافی برای پوشش هزینههای زندگی خود را داشته باشد.
برای دانشآموزانی که در مقاطع دبیرستان یا راهنمایی آلمان قصد تحصیل را دارند نیز شرایط خاصی موردنیاز است. این شرایط شامل ارائه ریزنمرات و گواهیهای تحصیلی آنها، تسلط به زبان آلمانی، اثبات تمکن مالی و نامه پذیرش از یک مؤسسه معتبر میشود.
سرمایه گذاری در آلمان
کشور آلمان به دلیل اقتصاد قوی، همواره یکی از مقاصد جذاب برای سرمایهگذاران خارجی بوده است. در سالهای اخیر دولت آلمان مسیر جدیدی را برای مهاجرت از طریق سرمایهگذاری در این کشور معرفی کرده است. هدف از این طرح جذب سرمایهگذاران خارجی است که میتوانند به رشد اقتصاد آلمان کمک کنند و درعینحال از فرصتهای موجود در این کشور مرفه نیز بهرهمند شوند.
برای مهاجرت به آلمان از طریق سرمایهگذاری باید شرایط خاصی رعایت شود. اولاً، افراد باید سرمایهگذاری مالی قابلتوجهی در یک تجارت یا شرکت آلمانی انجام دهند. مقدار دقیق موردنیاز، بسته به ماهیت سرمایهگذاری و تأثیر بالقوه آن بر ایجاد شغل و توسعه اقتصادی آلمان متفاوت است. علاوه بر این، متقاضیان باید مهارت زبان آلمانی را در سطح مشخصی نشان دهند. این الزام تضمین میکند که مهاجران میتوانند راحتتر در جامعه ادغام شده و به طور مؤثر در سرمایهگذاریهای تجاری انتخابی خود مشارکت کنند.
همچنین از سرمایهگذاران خارجی انتظار میرود که دارای تجربه حرفهای یا صلاحیتهای مرتبط با سرمایهگذاری پیشنهادی باشند. این معیار تضمین میکند که مهاجران مهارتها و تخصصهای لازم را برای موفقیت در زمینه انتخابی خود دارند. در نهایت، افرادی که به دنبال مهاجرت از طریق سرمایهگذاری در آلمان هستند، باید شواهدی مبنی بر سرمایه کافی برای حمایت از خود و سایر افراد وابسته، در طول دوره اولیه اقامت خود را ارائه دهند.
ثبت شرکت در آلمان
یکی از روشهای سرمایهگذاری و مهاجرت به آلمان، ثبت شرکت در این کشور است. برای واجد شرایط بودن مهاجرت از طریق ثبت شرکت، شرایط خاصی باید رعایت شود. مورد اول، ارائه طرح تجاری مناسب است. متقاضیان باید یک طرح تجاری مطمئن و طولانیمدت داشته باشند که پتانسیل موفقیت و مشارکت در اقتصاد آلمان را نشان دهد. این طرح باید ماهیت کسبوکار، بازار هدف، پیشبینیهای مالی و فرصتهای شغلی که ایجاد میکند را مشخص کند.
برخورداری از تمکن مالی مناسب، تجربه کاری کافی و صلاحیتهای لازم در زمینه ثبت شرکت، درک مناسب از زبان و فرهنگ آلمانی و همچنین تهیه مجوزهای لازم برای راهاندازی کسبوکار، از دیگر شرایط لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق ثبت شرکت است.
راحت ترین راه مهاجرت به آلمان
همانطور که بررسی شد، مهاجرت به کشور آلمان از طریق روشهای مختلفی امکانپذیر است که طبیعتاً برخی از آنها با چالشهای بیشتری روبروست. برای تسریع فرایند مهاجرت و همچنین صرفهجویی در بسیاری از هزینهها، برخی روشها بیشتر پیشنهاد میشود. سادهترین روشهای مهاجرت به کشور آلمان معمولاً از طریق کاری و بهخصوص جاب سیکر، دورههای آوسبیلدونگ و کارآفرینی انجام میشود.
مهاجرت آلمان از طریق ویزای جاب سیکر (Job-Seeker Visa)
مهاجرت به آلمان از طریق ویزای جستجوی کار (Job-Seeker) به گزینهای جذاب برای بسیاری از افرادی تبدیل شده است که به دنبال فرصتهای شغلی بهتر و استانداردهای زندگی بالاتری هستند. این برنامه مزایای متعدد و شرایط مطلوبی را ارائه میدهد که آن را به یک انتخاب جذاب برای مهاجران ایرانی تبدیل کرده است.
ویزای جاب سیکر به افراد اجازه میدهد تا درحالیکه به طور قانونی در این کشور اقامت دارند، به دنبال کار در آلمان بگردند. این ویزا به آنها زمان کافی برای کشف فرصتهای شغلی مختلف، شرکت در مصاحبهها و کسب موقعیت مناسب را میدهد. علاوه بر این، ویزای جاب سیکر آلمان به مهاجران اجازه میدهد تا فرهنگ کار این کشور را از نزدیک تجربه کنند و آنها را قادر میسازد تا راحتتر با محل کار آینده خود، سازگار شوند.
برای دریافت ویزای جاب سیکر، متقاضیان باید دارای مدرک دانشگاهی شناخته شده یا مدرکی معادل آن باشند. همچنین مهارت در زبان آلمانی (سطح B2) بسیار مهم است. توانایی برقراری ارتباط مؤثر به زبان آلمانی برای ادغام در محیط کار و جامعه ضروری است. تسلط به زبان آلمانی تعهد و سازگاری شما را نشان میدهد و شانس استخدام را نیز بهمراتب افزایش خواهد داد. اثبات تمکن مالی برای تأمین هزینههای زندگی هنگام جستجوی کار، پوشش بیمه درمانی و ارائه شواهد مبنی بر تلاش برای جستجوی فرصتهای شغلی، از دیگر شرایط لازم برای مهاجرت به آلمان از این طریق است.
مهاجرت آلمان از طریق دورههای آوسبیلدونگ (Ausbildung)
یکی از سادهترین روشهای مهاجرت و اخذ اقامت آلمان، شرکت در دورههای آوسبیلدونگ است. Ausbildung یا آموزش حرفهای، یک سیستم منحصربهفرد در آلمان است که آموزش تئوری در کلاسهای درس را با آموزش عملی در محیط کار ترکیب میکند و مهارتها و دانش لازم برای کار در صنایع مختلف را در اختیار متقاضیان قرار میدهد.
یکی از اصلیترین مزایای دورههای آوسبیلدونگ، ارائه کمکهزینه به شرکتکنندگان است. دولت آلمان بورسیه و کمکهزینههای مختلفی را باتوجهبه معیارهای خاص، برای افرادی که در این دورهها شرکت میکنند در نظر گرفته است تا محدودیتهای مالی آنها در طول دوره آموزش، برطرف شود.
اخذ ویزا آوسبیلدونگ نیازمند برخورداری از چندین شرط ضروری است. در مرحله اول، متقاضیان باید پاسپورت معتبر داشته باشند و مدارک هویتی خود را ارائه دهند. همچنین باید دارای مدرک دیپلم دبیرستان یا مدرک معادل آن باشند. این شرایط تضمین میکند که فرد متقاضی دارای پیشینه آموزشی لازم برای بهرهمندی از برنامههای آموزش حرفهای در آلمان است. علاوه بر این، ممکن است از متقاضیان خواسته شود که مهارت خود را در زبان آلمانی نشان دهند؛ زیرا اکثر دورههای حرفهای به زبان آلمانی برگزار میشوند.
مورد دیگر، ارائه مدارک لازم مبنی بر مورد پذیرش بودن فرد از سمت یک مؤسسه آموزش معتبر در آلمان است. این مدارک شامل ارائه اسناد مربوطه مانند نامه پذیرش و اثبات تمکن مالی برای پوشش هزینههای زندگی در طول اقامت آنها است.
این دورهها معمولاً بین ۲ تا ۳٫۵ الی ۴ سال به طول میانجامد و برای شرکت در آنها، توصیه میشود بین ۱۸ تا حداکثر ۳۵ سال سن داشته باشید. پس از قبولی و دریافت مدارک، میتوانید در آلمان شروع به کارکرده و اقامت خود را تمدید نمایید.
مهاجرت آلمان به عنوان کارآفرین (Entrepreneur)
از دیگر روشهای ساده برای مهاجرت به آلمان، اقدام بهعنوان کارآفرین است. کارآفرینی در آلمان طیف وسیعی از فعالیتها را شامل میشود که اصلیترین آنها، ثبت شرکت است. ثبت شرکت در زمینههای مختلف مهندسی، تولیدی و محیطزیست، در این کشور بسیار رواج داشته و جزو بهترین گزینهها محسوب میشود. طی دریافت ویزای کارآفرینی، اقامت کوتاهمدت یا بلندمدت به متقاضیان ارائه میشود که بهرهمندی از فرصتهای شغلی، دسترسی به تولیدکنندگان برتر اروپایی، تجارت آزاد با سایر کشورها و امکان دریافت وامهایی با شرایط مطلوب را ممکن میسازد.
قوانین مهاجرت به کشور آلمان در سال ۲۰۲۳
در سال ۲۰۲۳، کشور آلمان قوانین مختلف و البته جدیدی را برای مهاجرت در نظر گرفته است که برخی از آنها در بخشهای قبلی مورد بررسی قرار گرفتند. یکی از تغییرات کلیدی نسبت به سالهای گذشته، معرفی یک سیستم مبتنی بر امتیاز است؛ مشابه آنچه در کشورهایی مانند کانادا و استرالیا استفاده میشود. این سیستم مهاجران بالقوه را بر اساس عواملی مانند تحصیلات، مهارت زبان، تجربه کاری و سن ارزیابی میکند. آلمان با اولویتدادن به افرادی با نمرات بالا، به دنبال جذب کارکنان ماهری است که بتوانند به اقتصاد این کشور کمک کنند.
علاوه بر این، آلمان با اجازهدادن به همسر و فرزندان خردسال شهروندان آلمانی یا مقیم قانونی برای پیوستن به آنها در این کشور، الحاق خانواده را در اولویت قرار میدهد. این سیاست تضمین میکند که خانوادهها میتوانند در کنار هم بمانند که یکپارچگی اجتماعی را ارتقا میدهد. بااینحال، ذکر این نکته ضروری است که آلمان قوانین سختگیرانهای در مورد پناهندگان نیز اعمال میکند. این کشور از کسانی که از آزار و اذیت و یا جنگ فرار میکنند محافظت میکند، اما متقاضیان را بهدقت بررسی میکند تا از صحت ادعاهای آنها اطمینان حاصل کند؛ به همین دلیل بههیچعنوان مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی را در حال حاضر توصیه نمیکنیم.
تمکن مالی موردنیاز
همانطور که تا اینجا بررسی شد، بیشتر روشهای مهاجرت به کشور آلمان نیازمند ارائه نامه اثبات تمکن مالی هستند. اما شرایط مالی مهاجران بر چه اساسی تعیین میشود و در هر روش، چه میزان تمکن مالی موردنیاز است؟
برای افرادی که به دنبال کار در آلمان هستند، داشتن بودجه کافی برای پوشش هزینههای زندگی تا زمانی که شغلی را به دست آورند ضروری است. این موارد شامل هزینههای اقامت، غذا، حملونقل و سایر هزینههای روزانه میشود. مقدار موردنیاز به شهر یا منطقه انتخاب شده برای جابهجایی بستگی دارد؛ زیرا هزینههای زندگی میتواند به طور قابلتوجهی در سراسر آلمان متفاوت باشد. بااینحال به طور متوسط، برای دریافت ویزای جاب سیکر، حداقل ۵۲۰۰ یورو برای ۶ ماه، برای ویزای آوسبیلدونگ حداقل ۸۵۰ یورو در ماه و برای موارد دیگر، حداقل ۸۶۰ در ماه یا ۱۰۳۰۰ یورو در سال موردنیاز است.
درصورتیکه قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را داشته باشید نیز لازم است که تمکن مالی خود برای پوشش هزینههای زندگی را اثبات نمایید. از سال ۲۰۲۱ تا کنون، حداقل مبلغ موردنیاز ۱۰۳۳۲ یورو در سال یا ۸۶۱ یورو در ماه است. این مبلغ برای پوشش هزینههای اقامت، هزینههای بیمه درمانی و سایر هزینههای روزانه در نظر گرفته میشود.
بهطورکلی شرایط تمکن مالی باتوجهبه نوع مهاجرت، حرفه یا شغل و مواردی از این دسته میتواند تغییراتی داشته باشد؛ اما به طور متوسط، این عدد حدود ۹۰۰ یورو بهصورت ماهانه یا ۱۲۰۰۰ یورو در سال میرسد. توجه داشته باشید که اثبات تمکن مالی یکی از اصلیترین شرایط مهاجرت به آلمان است و باید مطابق با قوانین، رعایت شود.
هزینه مهاجرت به آلمان
هزینه اخذ ویزای آلمان تحتتأثیر عوامل مختلفی است. برای مثال نوع ویزای مورد درخواست نقش مهمی در تعیین هزینه دارد. آلمان انواع مختلفی از ویزاها مانند ویزای توریستی، ویزای دانشجویی، ویزای کاری و ویزای تجاری را ارائه میدهد که هر دسته نیازمندیها و هزینههای خاص خود را دارد. از طرف دیگر مدت اقامت نیز بر هزینه مهاجرت تأثیر میگذارد. ویزای کوتاهمدت برای مقاصد گردشگری یا تجاری بهطورکلی ارزانتر از ویزای بلندمدت برای مقاصد تحصیلی یا کاری است. هر چه مدت اقامت در آلمان طولانیتر باشد، هزینههای ویزا نیز بیشتر خواهد بود.
علاوه بر این، ملیت افراد نیز تأثیر زیادی در تعیین هزینههای کلی دارد. برخی از کشورها قراردادهای متقابلی با آلمان دارند که برخی از هزینهها را برای شهروندان خود لغو یا کاهش میدهد. از سوی دیگر، شهروندان کشورهایی باسابقه مهاجرت پیچیده ممکن است به دلیل بررسیهای بیشتر با هزینههای پردازش بالاتری روبرو شوند.
باتوجهبه این عوامل، هزینه مهاجرت کاری به آلمان برای ایرانیان حدود ۸۰ یورو تنها برای درخواست ویزا است که هزینههای تمکن مالی، بیمه، اجاره ملک یا خوابگاه و... در آن محاسبه نشده است. برای مهاجرت تحصیلی به دلیل ثبتنام در مؤسسات آموزشی، هزینه بیشتری نیاز است. به طور متوسط مقدار هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان حدود ۱۵۰۰ تا ۳۵۰۰ یورو که مربوط به شهریه دانشگاه و ۸۵۰ یورو اضافه برای درخواست ویزا و تأمین برخی نیازهای اولیه است.
هزینه مهاجرت به آلمان در روش سرمایهگذاری مانند ثبت شرکت یا خرید بیزینس، به طرحهای تجاری بستگی داشته و عملاً نمیتواند مقدار ثابتی را برای آن در نظر گرفت. هم چنین در خصوص مهاجرت از طریق ازدواج نیز هزینهها تنها شامل درخواست ویزا میشود که مقداری بین ۳۵ تا ۸۰ یورو خواهد بود.
هزینه های قبل از مهاجرت به آلمان
تصمیم برای مهاجرت به یک کشور جدید نیازمند بررسی دقیق عوامل مختلف از جمله هزینههای قبل از مهاجرت است. این هزینهها به مخارجی اطلاق میشود که قبل از اینکه فرد یا خانواده حتی پا به مقصد موردنظر خود بگذارند، انجام میشود. هزینههای قبل از مهاجرت به آلمان معمولاً شامل هزینه سفر، آمادهسازی و ترجمه مدارک، تهیه مدرک زبان، درخواست ویزا و... میشود که در ادامه بهصورت دقیق هر یک را بررسی خواهیم کرد.
هزینه آماده سازی مدارک
یکی از اولین اقدامات برای مهاجرت به آلمان، آماده سازی مدارک است. در صورتی که قصد مهاجرت کاری و یا تحصیلی را داشته باشید، میبایست تمامی مدارک دانشگاهی خود را آزاد و معادلسازی کنید. آزادسازی مدارک هر رشته رقم مخصوص به خود را دارد که برای مقطع کاردانی و کارشناسی حدود ۶ تا ۱۵ میلیون تومان، مقطع کارشناسی ارشد حدود ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان و برای مقطع دکترا، حدود ۲۴ میلیون تومان باید پرداخت شود. البته توجه داشته باشید که این مبلغ برای هر ترم تحصیلی محاسبه می شود!
ترجمه مدارک نیز هزینههای مربوط به خود را دارد. با توجه به تعرفه سال ۱۴۰۲، برای ترجمه هر سند حدود ۲۴۰ هزار تومان هزینه باید صرف شود. همچنین هزینههای مربوط به آزمون زبان آلمانی و کلاسهای مربوطه نیز باید محاسبه شود که با توجه به نوع آزمون و هزینه کلاسها، متفاوت خواهد بود.
هزینه بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی نوعی بیمه است که برای حوادث غیرمنتظره یا شرایط اضطراری که ممکن است در طول سفر رخ دهد، ایجاد شده است. این نوع بیمه برای محافظت از مسافران در برابر خسارات مالی و ارائه کمک در مواقع اورژانسی پزشکی، لغو سفر، گمشدن چمدان یا سایر شرایط پیشبینینشده طراحی شده است.
هزینه بیمه مسافرتی بسته به عوامل مختلفی از جمله مدتزمان سفر، مقصد، سن مسافر و سطح پوشش بیمه موردنظر متفاوت است. به طور متوسط، بیمه مسافرتی میتواند از ۴٪ تا ۱۰٪ از کل هزینه سفر متغیر باشد. بهعنوانمثال، اگر هزینه سفر یک مسافر ۲۵۰۰ دلار باشد، مبلغ بیمه بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ دلار محاسبه میشود. بااینحال هزینه بیمه مسافرتی به آلمان برای ایرانیان به طور متوسط بین ۳ هزار تا ۵۲۰۰ یورو متغیر است.
هزینه ویزا
هزینه ویزا در مهاجرت به آلمان باتوجهبه عوامل مختلفی مانند نوع ویزا و مدت اقامت تغییر میکند. از سال ۲۰۲۱ تا کنون، هزینه استاندارد برای اکثر ویزاهای کوتاهمدت (شنگن) ۸۰ یورو است. بااینحال، گروههای خاصی مانند کودکان زیر شش سال و دانشآموزان، ممکن است واجد شرایط کاهش هزینه یا برخی معافیتها در پرداخت باشند.
هزینه سفر
هزینههای سفر به آلمان برای درخواست ویزا و ارائه مدارک نیز باید قبل از مهاجرت بهصورت دقیق بررسی شود. این هزینهها شامل خرید بلیت، هزینههای اقامت در هتل یا اجاره مکان، خوردوخوراک و... میشوند. به طور متوسط درصورتیکه قصد سفر هفتروزه به آلمان برای انجام کارهای اقامت خود را داشته باشید، باید حدود ۱۳۸۰ دلار برای زوجها و ۲۲۰۰ دلار برای یک خانواده ۴ نفره پرداخت نمایید. هم چنین هزینه اقامت هتل نیز برای هر شب، حدوداً ۹۰ یورو است.
هزینه زندگی در آلمان
هنگام درنظرگرفتن هزینه زندگی در یک کشور خارجی، باید فاکتورها و عوامل مختلفی را در نظر گرفت. هزینههای زندگی در کشور آلمان شامل مواردی از جمله هزینههای اقامت، خوردوخوراک، حملونقل و موارد دیگر میشوند. از طرف دیگر محل اقامت نیز تأثیر زیادی در برآورد کلی هزینهها دارد. در ادامه به بررسی کامل هزینههای زندگی در آلمان میپردازیم.
هزینه های اقامت در آلمان
همانطور که گفته شد، هزینه اقامت در آلمان بسته به شهر و منطقه متفاوت است. شهرهای بزرگی مانند برلین، مونیخ و هامبورگ در مقایسه با شهرهای کوچکتر یا مناطق روستایی قیمت اجاره بالاتری دارند. به طور متوسط، یک آپارتمان یکخوابه در مرکز شهر میتواند حدود ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ یورو در ماه هزینه داشته باشد.
به طور دقیقتر اگر بخواهیم بررسی کنیم، در شهر برلین هزینه متوسط اجاره ملک بهصورت ماهانه ۷۶۰ یورو، شهر آخن ۵۴۰ یورو، فرانکفورت ۸۷۰ یورو، هامبورگ ۸۴۰ یورو، مونیخ ۱۱۰۰ یورو، لایپزیگ ۵۰۰ یورو و شهر دوسلدورف، ۶۸۰ یورو است.
هزینه های زبان آلمانی
یکی از شرایط لازم برای مهاجرت به آلمان، ارائه مدرک زبان آلمانی است. دورههای زبان و کلاسهای ایجاد شده، معمولاً هزینه قابلتوجهی را شامل میشوند؛ بهخصوص اگر فرد تدریس خصوصی یا برنامههای تخصصی را انتخاب کند. علاوه بر این، هزینههای امتحانهای بینالمللی مانند TestDaF یا Goethe-Zertifikat نیز برای ارائه مدرک باید محاسبه شود.
هزینه کلاسهای آموزشی باتوجهبه نوع دوره، تعداد نفرات شرکتکننده، حضوری یا آنلاین بودن کلاس و... متغیر است. با این حال برای کلاسهای معمولی، هزینهای حدود ۱٫۵ تا ۳ میلیون تومان برای هر ترم محاسبه میشود که میتواند باتوجهبه تعداد نفرات شرکتکننده، کاهش پیدا کند.
هزینههای مربوط به آزمون نیز باید جداگانه و باتوجهبه نوع مدرک ارائه شده محاسبه شود. این آزمونها بهصورت بینالمللی برگزار شده و هزینهای تقریباً ثابت در تمامی کشورها دارند. بهعنوانمثال آزمون گوته که معتبرترین آزمون در این زمینه است، در سطوح مبتدی A1 و A2 حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار است. با رفتن به سطوح B1 و B2 که در آن مهارت متوسط مورد انتظار است، هزینه کمی افزایش مییابد. این آزمونها که به ساختارهای گرامری و استفاده از واژگان عمیقتر میپردازند، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار هزینه در پی خواهند داشت.
برای افرادی که به دنبال تسلط پیشرفته در سطوح C1 یا C2 هستند، قیمت بیشتر افزایش مییابد. آزمون گوته در این سطوح به دلیل ماهیت جامع آن میتواند از ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار متغیر باشد. توجه به این نکته ضروری است که این قیمتها ممکن است بسته به موقعیت مکانی و خدمات اضافی ارائه شده توسط مراکز آزمون، کمی متفاوت باشد.
هزینه های خوراک
یکی از شرایط لازم برای مهاجرت به آلمان، ارائه مدرک زبان آلمانی است. دورههای زبان و کلاسهای ایجاد شده، معمولاً هزینه قابلتوجهی را شامل میشوند؛ بهخصوص اگر فرد تدریس خصوصی یا برنامههای تخصصی را انتخاب کند. علاوه بر این، هزینههای امتحانهای بینالمللی مانند TestDaF یا Goethe-Zertifikat نیز برای ارائه مدرک باید محاسبه شود.
هزینه کلاسهای آموزشی باتوجهبه نوع دوره، تعداد نفرات شرکتکننده، حضوری یا آنلاین بودن کلاس و... متغیر است. بااینحال برای کلاسهای معمولی، هزینهای حدود ۱٫۵ تا ۳ میلیون تومان برای هر ترم محاسبه میشود که میتواند باتوجهبه تعداد نفرات شرکتکننده، کاهش پیدا کند.
هزینههای مربوط به آزمون نیز باید جداگانه و باتوجهبه نوع مدرک ارائه شده محاسبه شود. این آزمونها بهصورت بینالمللی برگزار شده و هزینهای تقریباً ثابت در تمامی کشورها دارند. بهعنوانمثال آزمون گوته که معتبرترین آزمون در این زمینه است، در سطوح مبتدی A1 و A2 حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار است. با رفتن به سطوح B1 و B2 که در آن مهارت متوسط مورد انتظار است، هزینه کمی افزایش مییابد. این آزمونها که به ساختارهای گرامری و استفاده از واژگان عمیقتر میپردازند، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار هزینه در پی خواهند داشت.
برای افرادی که به دنبال تسلط پیشرفته در سطوح C1 یا C2 هستند، قیمت بیشتر افزایش مییابد. آزمون گوته در این سطوح به دلیل ماهیت جامع آن میتواند از ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار متغیر باشد. توجه به این نکته ضروری است که این قیمتها ممکن است بسته به موقعیت مکانی و خدمات اضافی ارائه شده توسط مراکز آزمون، کمی متفاوت باشد.
خوراک |
هزینه ها |
---|---|
نان نیمکیلویی |
۱٫۳۰ یورو |
تخممرغ ۱۲ عددی |
۱٫۶یورو |
برنج یککیلویی |
۲٫۱ یورو |
شیر یکلیتری |
۰٫۸ یورو |
سیبزمینی یککیلویی |
۱٫۰۶ یورو |
مرغ یککیلویی |
۷٫۵ یورو |
گوجهفرنگی یککیلویی |
۲٫۷ یورو |
سیب یککیلویی |
۲٫۳ یورو |
هزینه حمل و نقل
سیستم حملونقل آلمان، یکی از پیشرفتهترین سیستمهای حملونقل دنیا محسوب میشود که خدمات عالی را با قیمتی مقرونبهصرفه در اختیار شهروندان قرار میدهد. یکی از محبوبترین روشهای حملونقل در آلمان قطار است. سازمان Deutsche Bahn (DB) با ارائه شبکهای گسترده، شهرهای بزرگ را در سراسر این کشور به هم متصل میکند. بلیت این قطار میتواند کاملاً مقرونبهصرفه باشد، بهخصوص اگر از قبل رزرو شده باشد یا با مجوز منطقهای رزرو شود. بهعنوانمثال، بلیت یکطرفه از برلین به مونیخ میتواند حدود ۱۰۰ یورو هزینه داشته باشد، درحالیکه هزینه یک بلیت روزانه منطقهای ممکن است فقط ۳۰ یورو باشد.
یکی دیگر از روشهای رایج حملونقل آلمان، اتوبوس است. شرکتهایی مانند FlixBus گزینههای مقرونبهصرفهای را برای سفرهای طولانیمدت در آلمان و یا به کشورهای همسایه را ارائه میدهند. قیمت بلیت اتوبوس معمولاً ارزانتر از بلیت قطار است، اما ممکن است به دلیل توقفهای مکرر در طول مسیر، بیشتر طول بکشد. بهطورکلی قیمت بلیت اتوبوس برای هر سه ایستگاه، حدود ۱٫۷ تا ۲٫۵ یورو برای هر فرد محاسبه میشود که در مسیرهای طولانی و بینشهری، کاهش نیز خواهد داشت.
هزینه های ضروری برای اقامت
برای مهاجرت به آلمان، برخی هزینههای ضروری را نیز باید در نظر داشته باشید. هزینههای مربوط به برق، آب، گرمایش، اینترنت، بیمه درمانی، تفریحات و سرگرمی پوشاک، از جمله این موارد به شمار میروند. هزینه قبوض آب، برق و گاز در این کشور باتوجهبه نوع شهر میتواند تغییراتی داشته باشد. این هزینهها به طور متوسط در شهر مونیخ ۲۵۷ یورو، فرانکفورت ۲۸۰ یورو، برلین ۲۳۰ یورو و کلن ۲۵۰ یورو برای هر سه ماه محاسبه میشوند.
هزینههای اینترنت نیز باتوجهبه نوع بستههای خریداری شده و نحوه استفاده متفاوت هستند؛ بااینحال برای دسترسی به اینترنت پرسرعت، نیاز بهصرف ۳۰ تا ۴۰ یورو در ماه خواهید داشت. توجه داشته باشید که هزینههای مربوط به تلویزیون و رادیو باید بهصورت جداگانه محاسبه شوند.
برای انجام تفریحات و سرگرمیهای مختلف در آلمان مانند خرید بلیت سینما یا تئاتر، رفتن به کافیشاپ یا رستوران، شهربازی و... نیازی بهصرف هزینه زیادی نخواهید داشت. به طور متوسط هزینه تفریحات روزانه در آلمان حدود ۱۷ یورو به همراه ۱۱ یورو انعام به اختیاری است محاسبه میشود.
میانگین درآمد هر حوزه در کشور آلمان
قبل از مهاجرت به آلمان، باید میانگین حقوق دریافتی در رشته مدنظر خود را محاسبه کرده باشید. میانگین حقوق در آلمان در زمینههای مختلف، به طور قابلتوجهی متفاوت است که منعکسکننده ماهیت متنوع اقتصاد این کشور است.
از پردرآمدترین مشاغل، مهندسی است که در آلمان بسیار موردتوجه قرار میگیرد. مهندسان با درآمد سالانه بین ۶۰۰۰۰ تا ۸۰۰۰۰ یورو، از بالاترین میانگین حقوق برخوردار هستند. افرادی که در زمینه مراقبتهای بهداشتی نیز فعالیت میکنند، میانگین حقوق قابلتوجهی را دریافت میکنند. میانگین حقوق پزشکان در آلمان حدود ۷۰۰۰۰ یورو در سال است. بااینحال، ذکر این نکته ضروری است که این رقم بسته به تخصص و تجربه میتواند متفاوت باشد.
در بخش فناوری اطلاعات که سالهای اخیر رشد سریعی را تجربه کرده است، متخصصان میتوانند انتظار حقوقی رقابتی داشته باشند. توسعهدهندگان نرمافزار به طور متوسط سالانه ۵۵۰۰۰ یورو درآمد دارند درحالیکه مدیران پروژههای فناوری اطلاعات میتوانند سالانه تا ۸۰۰۰۰ یورو درآمد کسب کنند.
برای افرادی که در بخشهای مالی و بانکی مانند سرمایهگذاری یا سازمانهای تحلیل مالی کار میکنند، میزان حقوق معمولاً بالاتر از میانگین کلی کشور است. افراد حرفهای با صلاحیتها و تجربههای مرتبط میتوانند بین ۷۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ یورو در سال درآمد داشته باشند. توجه داشته باشید که این ارقام نشاندهنده میانگین در سطوح مختلف تجربه و صلاحیتها در هر زمینه است. علاوه بر این، نابرابریهای منطقهای ممکن است در ایالتهای مختلف آلمان وجود داشته باشد که روی میزان حقوق هر فرد تأثیر خواهد گذاشت.
مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان
تهیه مدارک و ارائه آنها، اصلیترین قدم در مهاجرت به کشور جدید است. مدارک لازم در روشهای مختلف مهاجرت میتواند متفاوت باشد؛ اما اصلیترین آنها که در تمام روشها موردنیاز قرار میگیرند شامل پاسپورت با اعتبار حداقل ۶ ماه، نامه اثبات تمکن مالی، بیمه درمانی و مدارک دیگر مانند گواهی تولد، عکس، مدارک ازدواج و... میشوند. در ادامه بهصورت دقیقتر، لیست مدارک در هر نوع شیوه مهاجرت را میتوانید مشاهده کنید.
- پاسپورت معتبر
- مدارک تحصیلی و ترجمه آنها
- انگیزه نامه
- پر کردن فرم سفارت
- پرینت حساب بانکی
- شناسنامه
- مدارک تمکن مالی
- دعوت نامه کاری امضا شده
- بیمه درمانی
مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی به آلمان
- نامه قبولی در دانشگاه مدنظر
- مدارک تحصیلی و ترجمه آنها
- ریز نمرات
- سوابق تحصیلی و گواهینامه های علمی
- رسید پرداخت هزینه های ثبت نام در دانشگاه
- مدرک زبان
- بیمه درمانی
مدارک لازم برای مهاجرت از طریق سرمایه گذای در آلمان
- مدارک شناسایی
- مدارک مالی
- مجوز کسب و کار
- مدارک شرکت و کسب و کار مربوطه در ایران
مدارک لازم برای مهاجرت از طریق ازدواج در آلمان
- سند و گواهی ازدواج
- عدم سوءپیشینه
- ارائه آدرس محل اقامت
- حداقل سطح زبان B1
- گواهی در آمد
- گواهی عدم وجود مانع برای ازدواج
- ویزای موقت
- نامه قبولی در ازمون تابعیت
- ارائه پاسپورت همسر آلمانی
- بیمه درمانی
- گواهی اقامت بیش از ۳ هفته در آلمان
مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق تولد فرزند
- شناسنامه فرزند
- شناسنامه والدین و اثبات ملیت آنها
- گذرنامه معتبر والدین
- ویزای ورود پدر و مادر
- گواهی ثبت نام والدین در شهرداری
- آدرس زندگی
- نامه تمکن مالی
- اقامت کوتاه مدت والدین
- بیمه درمانی برای فرزند و پدر و مادر
- قرارداد کاری والدین (درصورت وجود)
- مدرک زبان آلمانی سطح B1 و بالاتر
- گواهی ازدواج رسمی
مدارک زبان برای مهاجرت به آلمان
اهمیت ارائه مدرک زبان و تسلط به زبان آلمانی، نقش زیادی در روند مهاجرت و ادغام بهتر در جامعه را دارد. دولت آلمان با الزام مهاجران به دریافت گواهی زبان قبل از ورود به این کشور، تضمین میکند که تازهواردان مهارتهای زبانی لازم را دارند تا بتوانند به طور مستقل در محیط جدید خود حرکت کنند. این امر وابستگی به خدمات ترجمه را کاهش میدهد و افراد را قادر میسازد تا فعالانه در تمام جنبههای زندگی در آلمان شرکت کنند.
برای اخذ ویزای کاری از طریق بلوکارت، آوسیبلدونگ، جاب سیکر و یا جاب آفر، به طور کلی گواهی سطح B1 از مؤسسات شناخته شده مانند Goethe-Institut یا TestDaF کافی است. این گواهینامه تضمین میکند که متقاضیان دارای مهارتهای ارتباطی اولیه لازم برای زندگی روزمره و تعاملات مرتبط با کار هستند و میتوانند نیازهای اولیه خود در محیط کار را برآورده کنند.
بااینحال به دلیل رقابت نسبتاً بالا در محیطهای کاری و توانایی بهتر در نشاندادن مهارتهای خود، توصیه میکنیم حداقل به سطح B2 زبان آلمانی مسلط باشید. درصورتیکه قصد فعالیت در مشاغل و حرفههای کاملاً تخصصی را دارید، توصیه میشود مهارتهای زبانی خود را تا سطح پیشرفته (C1 و C2) افزایش دهید.
برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان، متقاضیان معمولاً باید مهارت زبان آلمانی را در حداقل سطح B1 یا B2، طبق چارچوب مشترک اروپایی مرجع برای زبانها (CEFR) نشان دهند. علاوه بر این بسیاری از دروس در برخی از دانشگاههای آلمان به زبان انگلیسی ارائه میشوند که تسلط به این زبان نیز، یکی از شرایط لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل است.
در صورت مهاجرت از طریق سرمایهگذاری مانند ثبت شرکت، نیازی به ارائه مدرک خاصی در بیشتر موارد نخواهد بود و داشتن درک اولیه از زبان آلمانی میتواند کافی باشد. بااینحال توصیه میکنیم حداقل سطح زبان خود را تا B2 افزایش دهید تا در معادلات و روندهای ثبت شرکت، با مشکلی مواجه نشوید.
شرایط مهاجرت به آلمان
هنگام مهاجرت به کشور آلمان، علاوه بر توجه به مدارک لازم و شرایط مهاجرت، باید شرایط زندگی در این کشور را نیز بررسی نمود. آلمان که به دلیل استانداردهای بالا و کیفیت عالی زندگی شناخته شده است، مقصدی جذاب برای بسیاری از مهاجران بهخصوص ایرانیان است. بااینحال، درک واقعیتهای زندگی در این کشور بسیار مهم است.
قدم اول توجه به هزینههای مسکن است. توجه داشته باشید که یکی از اصلیترین شروط اقامت در آلمان، داشتن آدرس محل زندگی است؛ به همین دلیل خرید و یا اجاره یک ملک و یا حتی اقامت در خوابگاه، برای پیشبرد مراحل اقامت ضروری است. باتوجهبه این موضوع و همچنین قیمت نسبتاً بالای مسکن در آلمان بهخصوص در شهرهای بزرگ مانند برلین یا مونیخ، اجاره ملک میتواند برای برخی از افراد چالشبرانگیز باشد. علاوه بر این، تقاضا برای مسکن اغلب از عرضه فراتر میرود که منجر به لیست انتظار طولانی برای آپارتمانها میشود.
از طرف دیگر برخورداری از بیمه درمانی و مراقبتی، یکی از شروط اصلی تمامی روشهای مهاجرتی به آلمان است. هرچند مراقبتهای بهداشتی در آلمان بسیار عالی و باکیفیت ارائه میشود، اما میتواند پرهزینه نیز باشد. به همین دلیل درحالیکه سیستم مراقبتهای بهداشتی آلمان، پوششی جامع و دسترسی به امکانات پزشکی و متخصصان درجه یک را فراهم میکنند، مهاجران ممکن است مجبور شوند از طریق فرایندهای بوروکراتیک (دیوانسالاری) برای دریافت بیمه درمانی اقدام کنند که شرایط را کمی پیچیده خواهد کرد.
از دیگر شرایط اصلی مهاجرت به آلمان، سطح زبان آلمانی است. در برخی روشهای مهاجرت الزامی به تسلط یا ارائه مدرک زبان آلمانی نیست، بااینحال درصورتیکه بههیچعنوان با زبان رسمی این کشور آشنایی نداشته باشید، طیکردن مراحل اقامت و زندگی میتواند مشکل به نظر برسد. بهعنوانمثال در بخش کار، تسلط نسبی به زبان آلمانی کاملاً الزامی است. آلمان دارای اقتصاد قوی با فرصتهای شغلی متعدد است؛ بااینحال مهارتهای زبانی نقش مهمی در تأمین شغل ایفا میکند. مهاجرانی که آلمانی را روان صحبت نمیکنند ممکن است برای یافتن شغل مناسب با مشکل مواجه شوند.
با وجود این چالشها، مهاجران پس از اقامت در آلمان از استاندارد زندگی بالایی برخوردار هستند. این کشور سیستمها و زیرساختهای حملونقل عمومی عالی را ارائه میدهد که راحتی و امنیت بالا را تضمین میکند. علاوه بر این، آموزش در آلمان به دلیل رایگان بودن مدارس و برخی دانشگاههای دولتی بسیار ارزشمند است که پس از اقامت، امکان دسترسی به آنها را خواهید داشت.
شرایط مهاجرت خانوادگی به آلمان
مورداستفاده بسیاری از افراد قرار میگیرد، مهاجرت خانوادگی به آلمان است. مهاجرت خانوادگی نقش مهمی در تقویت انسجام اجتماعی و ادغام در جامعه آلمان ایفا میکند. این کار اجازه میدهد تا خانوادهها پس از دورههای طولانی جدایی دوباره متحد شوند و آنها را قادر میسازد پیوندهای قویتر و شبکههای حمایتی محکمتری را ایجاد کنند. علاوه بر این، ثبات عاطفی را برای بزرگسالان و کودکان فراهم میکند. بااینحال این نوع مهاجرت نیز شرایطی دارد که باید رعایت شود.
شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان به صورت خانوادگی
بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان، برای ادامه تحصیل صورت انفرادی اقدام به مهاجرت به آلمان میکنند. باید گفت که امکان مهاجرت خانوادگی در چنین شرایطی نیز وجود دارد، اما باید مطابق با قوانین وضع شده توسط دولت آلمان باشد.
درصورتیکه متقاضی اصلی (دانشجو) در یک دانشگاه معتبر و یا مؤسسه آموزشی عالی مورد پذیرش قرار گرفته باشد، خانواده وی نیز در صورت فراهمکردن تمکن مالی امکان مهاجرت را خواهند داشت. آلمان برای پوشش هزینههای زندگی هر یک از اعضای خانواده در طول اقامتشان، به مدرکی مبنی بر بودجه کافی نیاز دارد که باید آن را هنگام درخواست اقامت ارائه دهید. پوشش بیمه درمانی برای تمامی اعضای خانواده و یافتن مسکنی مناسب باتوجهبه استانداردهای تعیین شده نیز از دیگر شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان بهصورت خانوادگی است.
شرایط مهاجرت خانوادگی به آلمان از طریق سرمایه گذاری
یکی از بهترین و سریعترین روشها برای مهاجرت خانوادگی به آلمان، اقدام از طریق سرمایهگذاری است. برای واجد شرایط بودن مهاجرت سرمایهگذاری بهعنوان خانواده در آلمان، شرایط خاصی باید رعایت شود. در درجه اول خانوادهها باید سرمایهگذاری مالی قابلتوجهی در کشور آلمان انجام دهند. این سرمایهگذاری میتواند شامل خرید املاک و مستغلات، سرمایهگذاری در مشاغل یا مشارکت در ایجاد شغل از طریق سرمایهگذاری باشد. حداقل مبلغ سرمایهگذاری بسته به برنامه انتخابی متفاوت است؛ اما معمولاً چند صدهزار یورو است.
علاوه بر این، خانوادهها باید نشان دهند که سرمایهگذاری آنها تأثیر مثبتی بر اقتصاد آلمان خواهد داشت. این کار را میتوان با ارائه شواهدی از طرحهای تجاری، تحقیقات بازار و فرصتهای بالقوه ایجاد شغل به دست آورد. علاوه بر این، متقاضیان ملزم به داشتن مهارتها و تجربه مرتبط در مدیریت مؤثر سرمایهگذاری خود هستند. تسلط به زبان آلمانی و تمکن مالی کافی نیز از دیگر شرایط لازم برای تمامی اعضای خانواده است.
شرط سنی مهاجرت به آلمان
شرط سنی برای مهاجرت به آلمان یکی از موضوعات موردبحث و گفتگو در سالهای اخیر بوده است. درحالیکه برخی استدلال میکنند که نباید محدودیت سنی وجود داشته باشد، برخی دیگر معتقدند که تعیین محدودیت سنی برای اطمینان از ادغام موفق مهاجران در جامعه آلمان ضروری است. بااینحال دولت آلمان بهجز شرط بالای ۱۸ سال در برخی موارد، به شکلی رسمی شرایط سنی خاصی را برای مهاجرین تعیین نکرده است. بااینوجود به دلیل ادغام بهتر در جامعه و سریعتر شدن پروسه اقامت، شرایط سنی خاصی پیشنهاد میشود که در جدول زیر مشاهده میکنید.
روش مهاجرت |
شرایط سنی |
---|---|
ویزای جاب سیکر آلمان |
۲۵ تا ۴۰ سال |
ویزای جاب آفر آلمان |
۱۸ تا ۴۵ سال |
ویزای آوسبیلدونگ آلمان |
۱۸ تا ۳۰ الی ۳۵ سال |
ویزای تحصیلی (پیش از دوره متوسطه) |
۳ تا ۱۵ الی ۱۶ سال (با توجه به مقطع تحصیلی) |
ویزای تحصیلی (دوره متوسطه) |
تا ۱۸ سالگی |
ویزای تحصیلی (کارشناسی) |
بدون محدودیت سنی |
ویزای تحصیلی (کارشناسی ارشد) |
بدون محدودیت سنی |
ویزای تحصیلی (دکترا) |
بدون محدودیت سنی (نهایت تا ۴۰ سال) |
ویزای سرمایه گذاری (Germany’s investor visa scheme) |
بالای ۱۸ سال |
ویزای ازدواج (Germany Marriage and Family Visa) |
بالای ۱۸ سال |
پناهندگی |
بالای ۱۸ سال (زیر ۱۸ سال همراه با سرپرست قانونی) |
مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای آلمان
اخذ ویزای آلمان فرایندی است که نیاز به آمادگی دقیق و رعایت الزامات خاص دارد. دولت آلمان مجموعهای از مدارک را ایجاد کرده است که متقاضیان باید برای دریافت ویزا ارائه دهند. در مرحله اول، متقاضیان باید یک پاسپورت معتبر با حداقل شش ماه اعتبار باقیمانده ارائه دهند. این امر بسیار مهم است؛ زیرا هویت شخص را مشخص میکند و ورود قانونی وی به خاک آلمان را تضمین میکند. علاوه بر این، برای اطمینان از اینکه بازدیدکنندگان در طول اقامت خود بهاندازه کافی محافظت میشوند، مدرک بیمه مسافرتی که هزینههای پزشکی را پوشش میدهد موردنیاز است.
همچنین افراد باید مدارکی مبنی بر تمکن مالی کافی برای حمایت از خود تا زمانی که در آلمان هستند ارائه دهند. این را میتوان از طریق صورتحسابهای بانکی یا نامههای حمایت از اقوام یا دوستان مقیم آلمان نشان داد. علاوه بر این، مسافران ممکن است نیاز به ارائه دعوتنامه از یک میزبان آلمانی یا تأیید رزرو هتل نیز داشته باشند.
از طرف دیگر بسته به نوع ویزا، ممکن است مدارک حمایتی خاصی موردنیاز باشد. بهعنوانمثال، دانشآموزان یا دانشجویان باید مدرکی مبنی بر ثبتنام در یک مؤسسه آموزشی و ترتیبات اسکان ارائه دهند. در ویزای تجاری نیز افراد باید یک دعوتنامه از شریک تجاری آلمانی خود داشته باشند که هدف و مدتزمان بازدید آنها را مشخص کند. سایر مدارک بهصورت دقیقتر در بخش مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان لیست شدهاند.
بهترین شهر های آلمان برای مهاجرت
زمانی که صحبت از انتخاب بهترین شهرهای آلمان برای مهاجرت به میان میآید، باید چندین فاکتور را در نظر گرفت. این فاکتورها بیشتر شامل نوع فرهنگ مردم در استقبال با مهاجرین، هزینههای زندگی، شرایط کار و تحصیل و... میشود.
یکی از بهترین انتخابها برای مهاجران برلین است. این شهر بهعنوان پایتخت آلمان، فضایی متنوع با فرصتهای شغلی متعدد در صنایع مختلف را ارائه میدهد. برلین همچنین بهخاطر هنرهای پر رونق و فرهنگ بالای موسیقی خود مشهور است و آن را به گزینهای جذاب برای افراد خلاق و هنرمند تبدیل میکند.
مونیخ نیز به دلیل اقتصاد قوی و استاندارد بالای زندگی، انتخاب عالی دیگری است. این شهر دارای نرخ پایین بیکاری و بازار کار قوی بهویژه در بخشهایی مانند فناوری و مهندسی است. علاوه بر این، محیط زیبا و میراثفرهنگی غنی مونیخ، آن را به مکانی جذاب برای سکونت تبدیل کرده است.
برای کسانی که به دنبال گزینه مقرونبهصرفهتر هستند، لایپزیگ باید در نظر گرفته شود. این شهر که در شرق آلمان قرار گرفته است، در مقایسه با سایر شهرهای بزرگ هزینههای زندگی کمتری را ارائه میدهد و درعینحال فرصتهای شغلی فراوانی را در بخشهایی مانند مراقبتهای بهداشتی و آموزش فراهم میکند.
اگر هدف شما از مهاجرت به آلمان، برخورداری از امکانات رفاهی پیشرفته است، میتوانید هامبورگ را انتخاب کنید. هامبورگ که بهعنوان یکی از مرفهترین شهرهای آلمان با بندری شلوغ و صنعت دریایی پر رونق شناخته میشود، با زیرساختهای عالی، سیستم آموزشی باکیفیت بالا و طیف متنوعی از چشماندازهای شغلی را ارائه میدهد.
آمار مهاجران ایرانی در آلمان
ورود مهاجران ایرانی به آلمان در سالهای اخیر، روندی روبهرشد و قابل توجهی داشته است. طبق آمار رسمی، امروزه حدود ۲۰۰۰۰۰ ایرانی در آلمان زندگی میکنند. اکثریت آنها طی دهههای ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ بهعنوان پناهندگان سیاسی هنگام انقلاب در ایران وارد خاک آلمان شدهاند. این افراد با درخواست پناهندگی و اقامت، تأثیر زیادی در رشد جامعه ایرانی در آلمان گذاشتهاند.
نسل دوم مهاجران ایرانی که در سالهای اخیر وارد خاک آلمان شدهاند نیز رقم قابل توجهی را نشان میدهد. آمارها حاکی از آن است که بیش از ۷۰ درصد این افراد تحصیلات عالی را به پایان رساندهاند یا دارای مدارک عالی هستند. این سطح تحصیلات بالا باعث شده است که بسیاری از ایرانیان در رشتههای معتبری مانند پزشکی، مهندسی و دانشگاهی مشغول به کار شوند.
علیرغم کمکها و تلاشهای ایرانیان برای ادغام در جامعه آلمان، هنوز برخی از آنها با چالشهای مربوط به تبعیض و تعصب نژادی روبرو هستند. آمارها نشان میدهد که ایرانیان مقیم آلمان به دلیل موانع زبانی یا عدم شناخت مدارک خارجی، نرخ بیکاری بیشتری را در مقایسه با آلمانیهای بومی تجربه میکنند.
فرهنگ مردم کشور آلمان
فرهنگ مردم آلمان عمیقاً در سنتها، آدابورسوم و ارزشهای آنها ریشه دارد. یکی از جنبههایی که فرهنگ آلمان را تعریف میکند عشق آنها به موسیقی است. آلمان مهد برخی از بزرگترین آهنگسازان تاریخ مانند باخ، بتهوون و موتزارت بوده است. فستیوالها و کنسرتهای موسیقی بزرگی در طول سال در این کشور برگزار میشوند که هر دو سبک کلاسیک و معاصر را به نمایش میگذارند.
یکی دیگر از عناصر مهم فرهنگ آلمانی، غذاهای آنها است. غذاهای سنتی مانند کلم ترش، براتوورست و چوبشور، از لذتبخشترین غذاهای آلمانی محسوب میشوند. مردم این کشور همچنین به سنتهای آبجوسازی خود نیز افتخار میکنند و تعصب بالایی روی آن دارند. Oktoberfest یک جشنواره جهانی است که در آن مردم گرد هم میآیند تا فرهنگ آبجو آلمان را جشن بگیرند.
علاوه بر این، آلمانیها بهوقت شناسی و کارآمدی نیز اهمیت بالایی میدهند. مردم این کشور به دلیل دقت در کار و پایبندی به برنامهها شناخته شدهاند. این ویژگی فرهنگی فراتر از زندگی کاری به فعالیتهای روزمره مانند حملونقل عمومی نیز گسترشیافته است. فرهنگ آلمانی همچنین اهمیت زیادی برای تحصیل و فعالیتهای فکری قائل است. این کشور تأکید زیادی بر تحقیق و نوآوری دارد که نتیجه آن در طول این سالها، پیشرفتهای علمی متعدد در زمینههای مختلف بوده است.
مزایا و معایب مهاجرت به آلمان
باتوجهبه مواردی که تاکنون گفته شد، مسلماً متوجه اقتصاد قوی، استاندارهای بالای زندگی و سیستم رفاهی اجتماعی مناسب کشور آلمان شدهاید. با وجود این شرایط، مهاجرت به آلمان مانند هر کشور دیگری دارای مزایا و معایب مربوط به خود است که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
یکی از مزیتهای اصلی مهاجرت به آلمان فرصتهای شغلی فراوان است. اقتصاد آلمان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان است و طیف گستردهای از گزینههای شغلی را در بخشهای مختلف ارائه میدهد. علاوه بر این، آلمان در برخی صنایع با کمبود کارگران ماهر مواجه است و این امر کار را برای مهاجران با شرایط مربوطه آسانتر میکند. مزیت دیگر کیفیت بالای زندگی در آلمان است. این کشور دارای سیستمهای بهداشتی، آموزشی و زیرساختی عالی است. علاوه بر این، آلمانیها به تعادل بین کار و زندگی اهمیت میدهند و اوقات فراغت و زندگی خانوادگی را در اولویت قرار میدهند.
بااینحال، معایبی نیز وجود دارد که باید هنگام فکرکردن به مهاجرت به این کشور در نظر گرفت. یکی از چالشهای اصلی موانع زبانی است. درحالیکه بسیاری از آلمانیها بهویژه در مناطق شهری، انگلیسی را روان صحبت میکنند، تسلط خوب به زبان آلمانی برای ادغام در جامعه و یافتن شغل ضروری است. یکی دیگر از معایب مهاجرت به کشور آلمان بوروکراسی پیچیدهای است که در روند اخذ مجوز اقامت و فرایند مهاجرت وجود دارد. این روند کاری میتواند برای تازهواردانی که ممکن است از رویههای ناآشنا درک مناسبی ندارند، وقتگیر و خستهکننده باشد.
اخذ تابعیت در آلمان
در کشور آلمان، روند اخذ تابعیت نسبتاً سختگیرانه است و متقاضیان باید معیارهای خاصی را رعایت کنند. دولت آلمان هنگام بررسی درخواستهای شهروندی به یکسانسازی فرهنگی اهمیت زیادی میدهد که حتماً باید در نظر گرفته شود.
برای اخذ شهروندی در آلمان، باید چندین مورد را رعایت کنید. در وهله اول متقاضیان باید حداقل هشت سال به طور قانونی در این کشور اقامت داشته باشند. اگر این افراد یک دوره ادغام را با موفقیت گذرانده باشند، این دوره میتواند به هفت سال کاهش یابد. همچنین درصورتیکه مهارتهای زبانی پیشرفتهای را از خود نشان داده باشند، این مدتزمان به شش سال کاهش مییابد. علاوه بر این، از متقاضیان انتظار میرود که تعهد خود را به شیوه زندگی آلمانی با پایبندی به قوانین و ارزشهای آن نشان دهند.
در مرحله بعد متقاضیان اخذ تابعیت باید مهارت خود را در زبان آلمانی را با قبولی در آزمون زبان اثبات کنند. این قانون تضمین میکند که افراد میتوانند به طور مؤثر با همشهریان ارتباط برقرار کنند و فعالانه در جامعه مشارکت داشته باشند. علاوه بر این، آنها باید یک آزمون تابعیت را نیز بگذرانند که دانش آنها را از نظر تاریخ، فرهنگ، سیاست و سیستم حقوقی آلمان ارزیابی میکند.
تابعیت دوگانه در کشور آلمان
تابعیت دوگانه یا مضاعف به وضعیت حقوقی گفته میشود که فرد به طور همزمان، شهروند دو کشور باشد. از سال ۲۰۰۰ میلادی، آلمان به افراد خاصی اجازه داده است که تابعیت دوگانه داشته باشند. آخرین تغییر در سال ۲۰۱۴ رخ داد، زمانی که آلمان موضع خود را در مورد تابعیت دوگانه با اجازهدادن به فرزندان متولد شده از والدین غیر آلمانی در آلمان، برای حفظ ملیت والدین خود و کسب تابعیت آلمانی، کاهش داد. این حرکت بهعنوان گامی در جهت ادغام و بهرسمیتشناختن چندفرهنگی در جامعه آلمان تلقی شد.
شرایط دریافت تابعیت دوگانه
شرایط اخذ تابعیت دوگانه آلمانی بر اساس اصل jus sanguinis در نظر گرفته میشود؛ به این معنی که تابعیت آلمانی بر اساس اصلونسب تعیین میشود تا محل تولد. طبق قوانین آلمان، افرادی که حداقل یکی از والدین آنها در آلمان متولد شده باشد، به طور خودکار تابعیت آلمان را دریافت میکنند. این قانون صرفنظر از محل تولد یا اینکه والدین آنها در زمان تولد در چه محلی ازدواج کردهاند، صدق میکند. بااینحال، اگر فرزندی در آلمان از پدر و مادری غیر آلمانی متولد شود، در صورتی هر دو والدین حداقل هشت سال در آلمان اقامت قانونی داشته باشند، میتوانند تابعیت دوگانه را نیز کسب کنند.
علاوه بر این، افرادی که چندین سال در آلمان زندگی میکنند و شرایط خاصی را برآورده میکنند، میتوانند با حفظ شهروندی اصلی خود برای تابعیت درخواست دهند. این الزامات شامل داشتن دانش کافی از زبان و فرهنگ آلمانی، نشاندادن ثبات مالی و انصراف از هر گونه وفاداری قبلی به کشورهای دیگر است.
همچنین برای دانستن از اخبار و قوانین جدید برای مهاجرت به کشور آلمان میتوانید به سایت رسمی و مرجع این کشور مراجعه کنید.
سوالات متداول
مناسب بودن مهاجرت به کشور آلمان با توجه به شرایط فرد باید تعیین شود. در صورتی که تمکن مالی کافی برای زندگی و همچنین مهارتهای زبانی را طی کرده باشید، میتوان گفت که مهاجرت به این کشور می تواند ایده آل باشد.
در شهرهای بزرگ مانند برلین، مونیخ یا هامبورگ یک آپارتمان یکخوابه در مرکز شهر می تواند حدود ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ یورو در ماه هزینه داشته باشد.
هزینه ویزا با توجه به نوع آن، بین ۶۰ تا ۱۱۰ یورو متغیر است. علاوه بر این، هزینههای مربوط به اخذ مدارک لازم مانند گذرنامه و شناسنامه نیز وجود دارد که باید جداگانه محاسبه شود.
سریعترین روشهای مهاجرت به آلمان شامل مهاجرت از طریق تخصص کاری، کارآفرینی، سرمایه گذاری و قبولی در دانشگاههای این کشور می شود.
با نگاهی کلی به هزینههای زندگی در شهرهای مختلف آلمان، میانگین هزینه یک خانوار ۴ نفره بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو و هزینه زندگی برای یک فرد مجرد، حدودا ۱۰۰۰ یورو در ماه است.
طی کردن مسیر مهاجرت می تواند پیچیدگیهای زیادی داشته باشد. هرچند الزامی بر داشتن وکیل برای مهاجرت به کشور آلمان نیست اما استفاده از یک مؤسسه معتبر برای پیگیری مراحل و همچنین ارائه مشاورههای تخصصی، می تواند بسیار سودمند باشد و روند مهاجرت را سریعتر کند.
در بیشتر شرایط ارائه مدرک زبانی B1 کافی است. اما با توجه به شرایط زندگی، توصیه می شود که حداقل مدرک B2 یا بالاتر را ارائه دهید.
با توجه به نوع مهاجرت و شرایط فرد، سن بالای ۱۸ سال برای ویزای کاری تا ۳۵ الی ۴۰ سال نیاز است. برای مهاجرت تحصیلی نیز با توجه به نوع مقطع، بین ۱۶ تا ۴۰ سال در مقطع دکترا نیاز خواهد بود.
برای زندگی آسوده در آلمان، ۳۰ تا ۴۰ درصد درآمد باید صرف اجاره مسکن شود، همچنین هزینههای روزانه، مراقبتهای بهداشتی و تفریحات نیز باید در نظر گرفته شود. با درنظر گرفتن تمام این موارد و محل سکونت، سرمایه بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ یورو در ماه، می تواند مناسب باشد.
مهمترین قانون مهاجرت به کشور آلمان در سال ۲۰۲۳، قانون ادغام است. هدف این قانون سادهسازی فرایند ادغام مهاجران در جامعه آلمان از طریق ارائه پشتیبانی و فرصتهای جامع برای تازه واردان میباشد.
برخورداری از شرایطی مانند تسلط به زبان آلمانی، دانش کافی از سیستم حقوقی و جامعه آلمان و تمکن مالی. همچنین ازدواج با همسر آلمانی در صورت زندگی به مدت دو سال در آلمان نیز از دیگر روشهای سریع برای اخذ تابعیت است.
جمع بندی
شرایط اخذ تابعیت دوگانه آلمانی بر اساس اصل jus sanguinis در نظر گرفته میشود؛ به این معنی که تابعیت آلمانی بر اساس اصلونسب تعیین میشود تا محل تولد. طبق قوانین آلمان، افرادی که حداقل یکی از والدین آنها در آلمان متولد شده باشد، به طور خودکار تابعیت آلمان را دریافت میکنند. این قانون صرفنظر از محل تولد یا اینکه والدین آنها در زمان تولد در چه محلی ازدواج کردهاند، صدق میکند. بااینحال، اگر فرزندی در آلمان از پدر و مادری غیر آلمانی متولد شود، در صورتی هر دو والدین حداقل هشت سال در آلمان اقامت قانونی داشته باشند، میتوانند تابعیت دوگانه را نیز کسب کنند.
علاوه بر این، افرادی که چندین سال در آلمان زندگی میکنند و شرایط خاصی را برآورده میکنند، میتوانند با حفظ شهروندی اصلی خود برای تابعیت درخواست دهند. این الزامات شامل داشتن دانش کافی از زبان و فرهنگ آلمانی، نشاندادن ثبات مالی و انصراف از هر گونه وفاداری قبلی به کشورهای دیگر است.
همچنین برای دانستن از اخبار و قوانین جدید برای مهاجرت به کشور آلمان میتوانید به سایت رسمی و مرجع این کشور مراجعه کنید.
راجب تاثیر رشته های تحصیلی که باهاشون راحت تر میشه ویزای کاری یا تحصیلی به آلمان رو گرفت هم لطفا مطلب بزارید .
سلام آتوسا عزیز، ممنون از پیشنهادی که دادید، کارشناسان ما در حال جمع آوری اطلاعات دقیق هستند تا چند روز آینده در صفحه وبلاگ بارگذاری میشود.
سلام چند نوع آوسبیلدونگ داره کشور آلمان ؟
سلام سینا عزیز، آوسبیلدونگ شامل دسته های زیر می شود:
دسته اول BerufAusbildungنام دارد که betrieblicheausbildung و dualeausbildung نیز شناخته می شوند.
دسته دوم: Schulicheausbildung نام دارد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اخذ ویزای آوسبیلدونگ آلمان میتوانید با پر کردن فرم مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
روز خوش مدت دوره آوسبیلدونگ آلمان چه مقداره ؟ ممنون میشم پاسخ بدید
سلام نگین عزیز، در حالت کلی، دوره آموزشی آوسبیلدونگ آلمان معمولاً ۳ تا ۴ سال طول میکشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید با پر کردن فرم مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
چه کشور های جز آلمان ویزای آوسبیلدونگ دارند ؟
سلام امیررضا عزیز، در کشور های آلمان، سوئیس، هلند، اتریش و دانمارک دوره های آوسبیلدونگ برگزار میشود. برای راهنمایی های بیشتر میتوانید به صفحه آوسبیلدونگ المان مراجعه کنید یا با پر کردن فرم مشاوره میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
سلام روز بخیر دوستان کسی سایت معتبر برای اجاره یا خرید خونه در آلمان رو میتونه معرفی کنه؟ ممنون میشم سایت های معتبر معرفی کنید
سلام علیرضا عزیز شما میتوانید برای خرید خانه یا اجاره خانه در آلمان از طریق این سایت ها اقدام کنید.
immobilo.de
my-next-home.de
kalaydo.de/immobilien
همچنین اگر نیاز به مشاوره برای خرید خانه در آلمان دارید با پر کردن فرم مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
آیا با برگه فیکسیون میشه از المان خارج شد ؟
سلام AmirAli عزیز، اگر برگه فیکسیون سه برگی رنگی و هولوگرام دار که یک برگه مثل ویزا روش چسبیده رو دریافت کردید و حتما و لزوما قسمت مربوط به سکشن ۴ قانون ۸۱ اقامت تیک خورده باشه،
بله می تونید از المان خارج شوید و مجدد وارد بشید، اگرنیاز به اطلاعات بیشتر دارید با پر کردن فرم مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.