- برای مهاجرت از کجا شروع کنم؟
اگر هنوز نمیدانید با کدام روش و به کجا مهاجرت کنید، راهنماییتان میکنیم.
آلمان یکی از مقاصد اصلی ایرانیان برای تحصیل، کار، راهاندازی کسبوکار، سرمایهگذاری یا زندگی است. تفاوتی ندارد که با چه هدفی قصد ورود به خاک آلمان را داشته باشید؛ برای تمام مقاصد خود، نیاز به ویزای ورود به آلمان را خواهید داشت. ویزای آلمان انواع مختلفی دارد؛ بهعنوانمثال اگر قصد سفر به آلمان برای ادامه تحصیل را دارید، باید ویزای تحصیلی و اگر قصد کار در این کشور را دارید، باید ویزای کاری آلمان را داشته باشید. برای اخذ انواع ویزا آلمان، شرایط متفاوتی باید رعایت شود که در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل آنها بپردازیم. اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.
کشور آلمان برای اخذ ویزا
کشور آلمان معمولاً یکی از اولویتهای افرادی است که به دنبال اخذ انواع ویزا هستند. افراد زیادی هرساله برای کار، تحصیل، سرمایهگذاری یا گردشگری، اقدام به اخذ ویزای این کشور اروپایی میکنند. بااینحال این سؤال در ذهن بسیاری از افراد به وجود میآید که چرا میان گزینههای مختلف، باید آلمان را بهعنوان مقصد انتخاب کرد.
یکی از مزیتهای اصلی مهاجرت به آلمان، بازار کار قوی آن است. کشور آلمان با نرخ پایین بیکاری و اقتصاد پررونق، فرصتهای شغلی متعددی را در بخشهای مختلف ارائه میدهد که باعث میشود انتخاب آن برای افرادی که به دنبال ویزای کاری هستند، بهترین گزینه باشد. با انتخاب این کشور برای کار، میتوان از امنیت شغلی و حقوق نسبتاً بالا بهرهمند شد.
علاوه بر این، برخی از دانشگاهها یا مؤسسات تحقیقاتی آلمان، در بالاترین رتبههای جهانی قرار دارند. به همین دلیل بسیاری از دانشجویانی که به دنبال آموزش عالی یا فرصتهای تحقیقاتی هستند، این کشور را بهعنوان مقصد اصلی خود در نظر میگیرند. همچنین بسیاری از دانشگاههای این کشور، دروس خود را به زبان انگلیسی نیز ارائه میدهند؛ به همین دلیل دانشجویانی که دانش کمتری از زبان آلمانی دارند نیز میتوانند از سیستم آموزشی این کشور استفاده نمایند.
علاوه بر این، اخذ ویزای آلمان بهشرط رعایت برخی قوانین، امکان دریافت اقامت دائم را نیز فراهم میکند. با اخذ اقامت آلمان میتوانید از سیستم بهداشت و مراقبتهای درمانی رایگان این کشور استفاده نمایید، به خدمات آموزشی پیشرفته این کشور دسترسی داشته باشید و بهطورکلی، زندگی مرفهی را تجربه نمایید.
شرایط ویزای آلمان برای ایرانیان
مهاجرت به کشور آلمان تنها مختص ایرانیان نیست و هرساله افراد زیادی از سراسر جهان، برای اخذ ویزا آلمان درخواست میدهند. به همین دلیل شرایط مهاجرت از کشورهای مختلف به آلمان، دارای تفاوتهایی جزئی است. برای مثال شهروندان کشورهای توسعهیافته که روابط دیپلماتیک قوی با آلمان دارند، مانند کشورهای اتحادیه اروپا (EU)، به شکلی راحتتر و در مدتزمان کمتری میتوانند ویزای کشور آلمان را دریافت کنند. سیاست آزادی جابهجایی بین کشورهای اتحادیه اروپا، به شهروندان آنها اجازه میدهد تا بدون نیاز به مدارک و مجوزهای اضافی، اقامت راحتتری در کشورهای عضو اتحادیه داشته باشند.
این موضوع برای کشور ایران میتواند کمی متفاوت باشد. هرچند هرساله بخش زیادی از مهاجرین به آلمان را ایرانیان تشکیل میدهند، بااینحال قوانین این دولت برای مهاجران کشورهای غیر اتحادیه اروپا که ایران را نیز شامل میشود، کمی سختگیرانهتر خواهد بود. متقاضیان ایرانی اخذ ویزای آلمان باید تمامی مدارک لازم برای اخذ ویزا را تهیه و ارائه دهند و بهصورت کامل، از شرایط تعیین شده توسط دولت آلمان برخوردار باشد.
شرایط گرفتن ویزای آلمان
باتوجهبه مشکلات مختلفی که در روند اخذ ویزا وجود دارد، بسیاری از افراد با این سؤال مواجه میشوند که چگونه ویزا بگیریم؟ همانطور که گفته شد، دولت آلمان انواع مختلفی از ویزا را برای اتباع خارجی ارائه میدهد که برای اخذ هرکدام، باید شرایط به خصوصی را رعایت کرد. بااینحال برخی شرایط که جزو شروط اصلی محسوب میشوند، در انواع مختلف ویزا یکسان بوده و رعایت آنها از اهمیت بالاتری نیز برخوردار است.
داشتن پاسپورت معتبر
یکی از شروط اصلی گرفتن ویزای کشور آلمان، داشتن پاسپورت معتبر با اعتبار حداقل ششماهه است. تمامی متقاضیان اخذ ویزا باید از پاسپورت معتبر کشور خود به همراه دو قطعه عکس جدید گرفته شده در ابعاد پاسپورتی، برخوردار باشند.
تمکن مالی کافی
همچنین شهروندان غیر اتحادیه اروپا باید مدارکی مربوط به تمکن مالی کافی را ارائه نمایند. رقم میزان تمکن مالی باید بهاندازهای باشد که شخص متقاضی تا زمان اقامت در آلمان، با استفاده از آن بتواند از پس خرج زندگی خود یا خانواده برآید. تمکن مالی را میتوان از طریق صورتحسابهای بانکی و نامههای حمایت از اقوام یا دوستانی که مقیم آلمان هستند، نشان داد.
داشتن بیمه درمانی مسافرتی
علاوه بر ثبات مالی، متقاضیان اخذ ویزای آلمان باید بیمه درمانی مسافرتی نیز داشته باشند که هزینههای درمانی و پزشکی آنها را در طول مدت اقامتشان پوشش میدهد. با پرداخت هزینه برای بیمه درمانی مسافرتی، در صورت بروز حادثه و استفاده از خدمات درمانی این کشور، عملاً باری را روی دوش دولت آلمان نخواهید گذاشت.
ارائه آدرس محل اقامت در آلمان
از دیگر شرایط اصلی برای گرفتن ویزا آلمان، ثبت آدرس محل اقامت خود در این کشور است. بهمحض ورود به کشور آلمان، باید اقدام به خرید یا اجاره مسکن یا رزرو بلیت هتل کنید. همچنین درصورتیکه از میزبان آلمانی خود دعوتنامه دارید، میتوانید آدرس آن را بهعنوان محل اقامت خود در آلمان اعلام نمایید.
هدف از ورود به آلمان
جدا از رعایت تمامی شرایط بالا، متقاضیانی که قصد ورود به آلمان را دارند باید با ارائه برخی مستندات، هدف از ورودشان به آلمان را توضیح دهند. برای مثال اگر با اهداف کاری وارد آلمان شدهاید، باید مدارکی مانند فرم استخدام بین خود و کارفرمای آلمانی را ارائه دهید.
شرایط اخذ ویزا آلمان
انواع ویزای آلمان
اخذ ویزا آلمان و مهاجرت به این کشور، از طریق روشهای مختلفی امکانپذیر است. شما میتوانید از طریق تحصیل، کار، راهاندازی استارتاپ، سرمایهگذاری در این کشور یا پیوستن به اعضای خانواده خود، ویزا آلمان را دریافت نمایید. برای آشنایی دقیق با انواع ویزاهای این کشور، میتوانید این بخش را مطالعه نمایید.
اخذ ویزای آلمان از طریق تحصیل
از محبوبترین انواع ویزای ورود به آلمان، ویزای تحصیلی است که تمام دانشجویان میتوانند از طریق آن، وارد کشور آلمان شوند. با گرفتن ویزای دانشجویی آلمان، دانشجویان بینالمللی میتوانند تا زمان اتمام تحصیلشان، بهصورت کاملاً قانونی در آلمان اقامت داشته باشند و از خدمات مختلف این کشور، استفاده نمایند.
علاوه بر این، داشتن این نوع ویزا به دانشجویان بینالمللی این امکان را میدهد که در حین تحصیل، بهصورت پارهوقت در این کشور کار کنند. دولت آلمان قوانین مناسبی را دراینخصوص وضع کرده است که به دانشجویان بینالمللی اجازه میدهد تا ۱۲۰ روز کامل یا ۲۴۰ نیم روز در سال کار کنند. داشتن شغل در کنار تحصیل نهتنها به دانشجویان این امکان را میدهد تا هزینههای زندگی خود را در طول اقامت پوشش دهند، بلکه آینده شغلی روشنتری را برای آنها ایجاد میکند. باید توجه داشت که میزان حقوق شغل دانشجویی در آلمان نیز تا حد مناسبی بالاست.
برای اخذ ویزای آلمان از طریق تحصیل و بهرهمندی از این مزایا، در مرحله اول باید پذیرش یکی از دانشگاهها یا مؤسسات علمی معتبر آلمان را گرفته باشید. با گرفتن پذیرش دانشگاه، باید مدارک مختلفی مانند پاسپورت معتبر، مدارک اثبات منابع مالی برای پوشش هزینههای زندگی در طول تحصیل، پوشش بیمه درمانی و نامه پذیرش از دانشگاه را به سفارت آلمان ارائه دهید. همچنین داشتن مدرک زبان انگلیسی و آلمانی تا حد نیاز الزامی خواهد بود.
پردازش درخواست ویزای تحصیلی آلمان ممکن است بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد. همچنین ممکن است برای ارائه توضیحات یا انجام مصاحبه با افسر مهاجرت، نیاز به حضور در سفارت آلمان و توضیح برنامههای تحصیلی خود داشته باشید.
اخذ ویزای آلمان از طریق کار
کشور آلمان بازار کار بسیار قوی و گستردهای در بخشهای مهندسی، فناوری اطلاعات، پزشکی و مراقبتهای بهداشتی درمانی، امور مالی و... دارد؛ به همین دلیل ویزای کاری یکی از پرطرفدارترین انواع ویزای این کشور محسوب میشود. با دریافت این ویزا، متقاضیان میتوانند از چشماندازها و فرصتهای شغلی فراوان این کشور بهره ببرند و امنیت شغلی بینظیر به همراه حقوق دریافتی بالا را تجربه کنند.
علاوه بر این با گرفتن ویزای کار آلمان، میتوان به تمام خدمات اجتماعی که دولت این کشور به شهروندان آن ارائه میدهد بهرهمند شد. استفاده از مزایای طرحهای بیکاری و بازنشستگی، بهرهمندی از سیستم تأمین اجتماعی و همچنین مراقبتهای بهداشتی و درمانی رایگان، چند مورد از این خدمات محسوب میشوند.
متقاضیانی که قصد گرفتن ویزای آلمان از طریق کار را دارند، در ابتدا باید پیشنهاد کاری مناسبی از یک کارفرمای آلمانی داشته باشند. میزان حداقل حقوق تعیین شده در قرارداد کاری ارائه شده، باید مطابق با قوانین دولت آلمان باشد. همچنین ارائه مدارکی مبنی بر تجربه کاری مرتبط با شغل درخواستی نیز ممکن است ضروری باشد. این نوع ویزای کار، ویزای جاب آفر نیز نامیده میشود.
باید توجه داشته باشید که ویزای کار آلمان معمولاً به چند دسته تقسیمبندی میشود. علاوه بر ویزای پیشنهاد شغلی یا جاب آفر، ویزای کارت آبی اتحادیه اروپا (EU Blue Card) نیز یکی دیگر از انواع ویزای کاری آلمان است. این ویزا برای متخصصان بسیار ماهر طراحی شده است و به مدرک دانشگاهی یا مدرک معادل آن نیاز دارد. دارندگان این نوع ویزای کاری میتوانند حداکثر چهار سال در آلمان اقامت داشته باشند و کار کنند و در صورت داشتن شرایطی خاص، پس از ۳۳ ماه اقدام به اخذ اقامت دائم نمایند.
مورد دیگر، ویزای جستجوی کار (Job Seeker) است که به دارندگان آن اجازه میدهد به مدت حداکثر شش ماه برای جستجوی کار وارد آلمان شوند. این ویزا برای کسانی که از مهارتهای خاص و پرتقاضا در آلمان برخوردارند هستند میتواند بسیار سودمند باشد. نوع دیگر ویزای کار آلمان، ویزای کاری موقت یا کوتاهمدت است که برای کارگران فصلی ارائه میشود و نهایتاً بین ۹۰ تا ۱۸۰ روز اعتبار دارد. با فراهمکردن شرایط لازم و همچنین ارائه مدارک ضروری به سفارت یا کنسولگری آلمان، درخواست ویزای شما پردازش خواهد شد و نتیجه نهایی پس از چند هفته تا چند ماه، اطلاع داده میشود.
اخذ ویزای آلمان از طریق استارتاپ
رشد و پیشرفت اکوسیستم استارتاپی آلمان، به شکلی چشمگیر در حال افزایش است و یکی از اصلیترین دلایل آن، سیاستهای مختلف دولت این کشور در جذب کارآفرینان و مدیران استارتاپها از سراسر جهان است. با اخذ ویزای استارتاپ آلمان، میتوانید از نیروی کار بسیار ماهر و تحصیلکرده این کشور بهرهمند شوید و با سرعت بسیار بیشتری، ایدههای استارتاپی خود را عملی کنید. علاوه بر این، دولت آلمان محیط بسیار مناسبی را در اختیار مدیران استارتاپها قرار میدهد که نهتنها باعث تأمین نیازهای مالی آنها میشود، بلکه شرایط اقامت آنها در خاک آلمان را راحتتر میکند.
برای بهرهمندی از این مزایا و اخذ ویزا استارتاپ آلمان، در مرحله اول باید یک طرح تجاری کاملاً نوآورانه، خلاقانه و با سوددهی بالا را ارائه دهید. توجه داشته باشید که برای گرفتن ویزا، نیازی به عملیکردن صددرصدی طرح خود نخواهید داشت و تنها درصورتیکه ایده شما قابلیت اجرا داشته باشد و با جذب کارکنان محلی آلمان، به اقتصاد این کشور کمک کند، کافی است. طرح تجاری ارائه شده که بیزینس پلن نامیده میشود باید بخشهای مختلفی را مانند بازار هدف، پیشبینیهای مالی و استراتژیهای رشد را مشخص کرده باشد.
پس از ارائه طرح و قبول آن، راهاندازان استارتاپ میتوانند به دنبال سرمایهگذاران آلمانی بهمنظور جذب سرمایه برای راهاندازی کسبوکار خود بگردند. در آلمان برخی سرمایهگذاران به نام انکوباتورها فعالیت میکنند که با بررسی ایدههای کارآفرینان، راهنماییهای لازم برای شروع و رشد استارتاپ و همچنین نیازهای مالی آنها را ارائه میدهند؛ بااینحال ممکن است بخشی از سهام استارتاپ راهاندازی شده را نیز درخواست کنند. به طور مشابه سرمایهگذاران خطرپذیر نیز وجود دارند که میتوانید برای جذب سرمایه، از آنها کمک بگیرید.
با فراهمکردن شرایط لازم و ارائه مدارکی که در بخشهای بعد به آن میپردازیم، میتوانید برای ویزای استارتاپ آلمان درخواست دهید و بهصورت قانونی، برای ۳ سال در آلمان اقامت داشته باشید. با رعایت برخی قوانین و شرایط خاص، امکان تمدید اقامت و حتی اخذ اقامت دائم آلمان نیز وجود خواهد داشت.
شرایط ویزای آلمان برای سرمایهگذاری
اقتصاد روبهرشد آلمان و گستردگی بالای صنایع مختلف در آن، محیط بسیار مناسبی را برای سرمایهگذاری فراهم کرده است. با انجام سرمایهگذاریهای خود در کشور آلمان، به بیش از ۸۰ میلیون مصرفکننده در بخش صنعتی بسیار توسعهیافته اروپا دسترسی پیدا میکنید و میتوانید سرمایه خود را افزایش دهید. بااینحال سرمایهگذاری در آلمان برای اخذ ویزا را میتوان از روشهای مختلفی انجام داد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
ویزای خوداشتغالی آلمان
ویزای خوداشتغالی را میتوان یکی از انواع ویزاهای سرمایهگذاری کشور آلمان نام برد. این ویزا برای افرای مناسب است که از تخصص بسیار بالایی برخوردارند و میتوانند تجارت یا کسبوکار خود را از طریق فریلنسری یا ثبت شرکت در آلمان راهاندازی کنند.
ویزای فریلنسری نوع خاصی از ویزای خوداشتغالی است که تنها به برخی افراد مانند روزنامهنگاران، نویسندگان، طراحان، هنرمندان، وکلا، پزشکان و مهندسان داده میشود. نوع دیگر ویزای سرمایهگذاری، خوداشتغالی از طریق ثبت شرکت است که معمولاً برای راهاندازی بخشهای تجاری یا فروش اعطا میشود. برای اخذ این نوع ویزای آلمان، باید ثبت شرکت در این کشور انجام شود.
برای دریافت ویزای خوداشتغالی آلمان باید طرح تجاری یا بیزینس پلن ارائه دهید. طرح تجاری ارائه شده همانند طرحی که در اخذ ویزای استارتاپ ارائه میشود، باید از شرایط به خصوصی برخوردار باشد و روی اقتصاد آلمان، تأثیر مثبتی بگذارد. با ارائه طرح تجاری به همراه مجوزهای موردنیاز، میتوانید در صورت لزوم طرح خود را در دفتر تجارت آلمان ثبت کنید و برای کسب شماره مالیاتی، درخواست دهید.
مسیر سرمایهگذاری غیرفعال
ویزای خوداشتغالی، نوعی سرمایهگذاری فعال محسوب میشود که باید انرژی زیادی را روی آن صرف کنید. بااینحال در انواع ویزای خوداشتغالی، سرمایهگذاری مبالغ هنگفتی نخواهید داشت و میتوانید با کمک از سرمایهگذاران خطرپذیر یا انکوباتورها، سرمایه لازم را جذب نمایید. اما در صورتی که سرمایه نسبتاً بالایی داشته باشید، میتوانید مسیر سرمایهگذاری غیرفعال را انتخاب کرده و راحتتر ویزای آلمان را دریافت کنید.
در سرمایهگذاری غیرفعال حداقل باید مبلغی حدود ۳۵۰ هزار یورو را در بخشهای عمرانی مانند ساختوساز بهصورت بلندمدت سرمایهگذاری کنید. هرچند سرمایهگذاری غیرفعال پیچیدگی زیادی برای متقاضی اخذ ویزا ندارد، بااینحال در سالهای اخیر این روش از مهاجرت با برخی ابهامها به همراه بوده است. برای مثال برخی از ایالتهای آلمان این روش از سرمایهگذاری را برای اخذ ویزا قبول ندارند و ممکن است درخواستهای شما در این زمینه را رد کنند. به همین دلیل توصیه میکنیم تاحدامکان باهدف اخذ ویزای خوداشتغالی، به آلمان سفر کنید.
ویزای درمانی آلمان
یکی دیگر از دلایلی که با استفاده از آن میتوانید ویزای کشور آلمان را دریافت کنید، امور درمانی و پزشکی است. همانطور که میدانید سطح خدمات درمانی در کشورهای پیشرفته اروپا بهخصوص آلمان بسیار بالاست؛ به همین دلیل دولت این کشور ویزای خاصی را برای کسانی که با اهداف پزشکی و درمانی قصد ورود به این کشور را دارند، در نظر گرفته است که با دریافت آن، میتوان از خدمات پزشکی و مراقبتهای درمانی این کشور بهرهمند شد.
برای دریافت ویزای درمان پزشکی آلمان (Medical Treatment Visa) در ابتدا باید با مرکز پزشکی مدنظر خود تماس بگیرید تا نامهای برای تأییدپذیرش و جزئیات برنامه درمانی شما ارائه شود. با داشتن این مدرک، میتوانید درخواست خود را به همراه مدارک لازم به سفارت آلمان ارائه دهید و با طیکردن کارهای اداری، ویزای خود را دریافت کنید.
اعتبار ویزای درمانی آلمان درصورتیکه کوتاهمدت باشد، حدود ۱۵ روز اعتبار دارد که امکان جایگزینکردن آن با ویزای چند بار ورود نیز وجود دارد. درصورتیکه برای ویزای بلندمدت درخواست داده باشید نیز میتوانید تا یک سال بهصورت قانونی در آلمان اقامت داشته باشید و روند درمانی خود را طی کنید.
اخذ ویزای درمانی آلمان برای کسانی که قصد درمان دارند، از چندین جهت دارای مزیت است. این نوع ویزای آلمان امکان دسترسی به خدمات پزشکی پیشرفتهای که در سایر کشورهای جهان ممکن است در دسترس نباشد یا هزینه بسیار زیادی همراه باشد را فراهم میکند. علاوه بر این، زمان انتظار برای بهرهمندی از خدمات درمانی در آلمان نسبت به بسیاری از کشورها، کوتاهتر است. بیماران کشورهای مختلف معمولاً باید انتظار لیستهای طولانی را برای بهرهمندی از خدمات درمانی تحمل کنند؛ درصورتیکه این موضوع در سیستم کارآمد مراقبتهای بهداشتی و درمانی آلمان وجود ندارد.
بااینحال باید توجه داشته باشید که ویزای درمانی آلمان را درصورتیکه بهبودی کامل پیدا کرده باشید، نمیتوانید تمدید نمایید. برای تمدید ویزای خود معمولاً نزد یک پزشک معتمد یا تأیید شده توسط دولت آلمان ارجاع داده خواهید شد تا شرایط پزشکی شما بهصورت کامل بررسی شود و تنها در صورتی ویزای شما تمدید خواهد شد که هنوز نیاز به دریافت خدمات پزشکی در کشور آلمان را داشته باشید.
ویزای توریستی
کشور آلمان به دلیل برخورداری از تاریخ بزرگ و غنی، فرهنگ جذاب و همچنین بهرهمندی از مناظر طبیعی فوقالعاده، سالانه میلیونها گردشگر را به خود جذب میکند. برای بازدید از این کشور جذاب، شهروندان کشورهای غیر اتحادیه اروپا باید ویزای توریستی یا ویزای بازدیدکننده دریافت کنند.
افرادی که به دنبال ویزای توریستی هستند باید مدرکی مبنی بر داشتن بودجه کافی برای پوشش هزینههای خود در طول اقامتشان را ارائه دهند. تمکن مالی یکی از اصلیترین شروط اعطای ویزای توریستی آلمان است و تضمین میکند که گردشگران وارد شده با این کشور، باری روی دوش دولت آلمان و سیستم رفاهی آن نخواهند گذاشت. داشتن بیمه درمانی یا بیمه سلامت مسافرتی نیز بهاندازه تمکن مالی، ضروری خواهد بود. علاوه بر برخورداری از شرایط لازم، ارائه برنامه سفر مانند آدرس محل سکونت طی اقامت در آلمان و فعالیتهای برنامهریزیشده در طول این مدت نیز باید به مراجع دولتی آلمان ارائه شود.
این نوع ویزای آلمان نیز مانند برخی از ویزاها، انواع مختلفی دارد که انتخاب بهترین گزینه باید بادقت کافی انجام شود. یکی از انواع ویزاهای توریستی، ویزای شنگن است که به بازدیدکنندگان اجازه میدهد به مدت شش ماه تا ۹۰ روز، آزادانه در منطقه شنگن سفر کنند. این ویزا برای گردشگرانی مناسب است که در طول سفر خود قصد دارند از چندین کشور اروپایی بازدید کنند.
نوع دیگر ویزای توریستی، ویزای ملی است که بهعنوان ویزای طولانیمدت نیز شناخته میشود. این ویزا برای افرادی در نظر گرفته شده است که قصد دارند بیش از ۹۰ روز در آلمان اقامت داشته باشند؛ مانند کسانی که در برنامههای آموزشی قرار است شرکت کنند یا با اعضای خانواده خود، ملاقات داشته باشند. برای دریافت ویزای ملی آلمان باید شرایط بخصوصی را رعایت کنید که در بخشهای بعدی به آن میپردازیم. ویزای توریستی یکبار ورود، ویزای چند بار ورود و ویزای مولتیپل، از دیگر انواع این ویزا هستند که میتوانید برای اهداف گردشگری از آنها استفاده نمایید.
ویزای الحاق خانواده
دولت کشور آلمان برای کسانی که قصد ملاقات یا پیوستن به خانواده خود در این کشور را دارند، ویزایی به نام ویزای الحاق خانواده ارائه میدهد. این نوع ویزای آلمان به افراد خارجی اجازه میدهد تا اعضای خانواده خود را که بهصورت قانونی در این کشور اقامت دارند، ملاقات کنند. بااینحال دریافت این ویزا، شرایط مخصوص به خود را نیاز دارد.
این ویزا تنها به همسر شخص مقیم آلمان که بهصورت قانونی ازدواج کرده باشند و همچنین فرزندان زیر ۱۸ سال آنها داده میشود. برای اثبات این موضوع ارائه مدارکی مانند گواهی یا سند ازدواج، گواهی تولد و مدارکی مبنی بر داشتن رابطه قانونی، الزامی خواهد بود.
اعتبار ویزای الحاق خانواده آلمان به توجه به شرایط متقاضی میتواند متفاوت باشد. بااینحال و در بیشتر موارد، یک ویزا با اعتبار ۳ساله به شخص داده میشود که قابلیت تمدید آن بهصورت نامحدود نیز وجود خواهد داشت. با داشتن این نوع ویزای آلمان از حقوقی مانند داشتن کار، تحصیل و همچنین دسترسی به خدمات رفاهی مختلف برخوردار میشوید؛ بااینوجود باید قوانین کشور آلمان را به طور کامل رعایت نمایید.
ویزای دوره زبان آلمان
نوع خاصی از ویزای آلمان، ویزای دوره زبان است که به دارندگان آن اجازه میدهد در مدت زمانی مشخص، برای کسب مهارتهای زبان آلمانی در این کشور اقامت داشته باشند. ویزای دوره زبان آلمان برای کسانی که قصد تحصیل در این کشور را دارند اما از مدرک زبان لازم برخوردار نیستند، مناسب است و به آنها اجازه میدهد حدود ۳ تا ۱۲ ماه در کشور آلمان، اقامت داشته باشند.
برای گرفتن ویزای دوره زبان آلمان، باید نامه رسمی مبنی بر شرکت در کلاسهای زبان آلمانی (حداقل ۱۸ ساعت در هفته) را از مؤسسه زبان مدنظر دریافت کنید و به همراه مدارک لازم و همچنین رسید پرداخت هزینه دوره، به سفارت آلمان ارائه دهید.
توجه داشته باشید که هنگام درخواست برای ویزای زبان آلمان، باید نوع مناسب آن را انتخاب کنید. این ویزا برای دودسته از افراد ارائه میشود؛ دسته اول کسانی هستند که پس از اتمام دوره قصد بازگشت به کشور خود را دارند و دسته دوم، افرادی هستند که پس از اتمام دوره، قصد تحصیل در دانشگاه یا مؤسسات آموزشی معتبر آلمانی را دارند. اگر جزو دسته دوم هستید، باید برای اقامت بیشتر، ویزای تحصیلی نیز داشته باشید.
ویزای سرمایهگذاری
اخذ ویزای سرمایهگذاری آلمان معمولاً با ابهامات زیادی همراه است و افرادی که قصد مهاجرت به این کشور از طریق سرمایهگذاری را دارند، عملاً نمیتوانند بهراحتی بهترین روش موجود را تشخیص دهند. همین ابتدا باید گفت که کشور آلمان از طریق سرمایهگذاری در بخشهایی مانند خرید ملک، افتتاح حساب قرضالحسنه، خرید سهام یا خرید اوراققرضه، مهاجر نمیپذیرد و اگر برای اخذ اقامت آلمان قصد سرمایهگذاری در این کشور را دارید، تنها باید از روشهایی مانند ثبت شرکت، سرمایهگذاری غیرفعال، فریلنسری یا خوداشتغالی و همچنین راهاندازی استارتاپ، اقدام نمایید.
این موارد در بخشهای قبلی نیز بررسی شدند؛ بااینحال در این بخش نیز به طور مختصر به معرفی آنها میپردازیم. برای ثبت شرکت که نوعی ویزای خوداشتغالی نیز محسوب میشود، باید بیزینس پلن جامعی را ارائه دهید که روی اقتصاد آلمان تأثیر داشته باشد. تأسیس انواع شرکت با مسئولیت محدود (GmbH)، یک شعبه از یک شرکت (Branch Offices)، شرکت سهامی (AG) و شرکت مشارکتی (Partnership)، رایجترین شرکتها برای تأسیس در آلمان محسوب میشوند.
اقدام از طریق فریلنسری نیز مانند ثبت شرکت، نوعی ویزای خوداشتغالی محسوب میشود که برای اخذ آن، باید طرح و ایده کاری خود را ارائه دهید. بااینحال در این روش برخلاف ثبت شرکت، نیازی به ثبت تجاری کسبوکار خود نخواهید داشت و میتوانید بهصورت کاملاً مستقل و در صورت داشتن تواناییهای لازم، در آلمان کار کنید.
در روش سرمایهگذاری غیرفعال، مبلغ نسبتاً زیادی حدود ۳۵۰ هزار یورو را باید در بخشهای عمرانی و ساختوساز سرمایهگذاری نمایید تا اقامت آلمان به شما داده شود. ویزای استارتاپ نیز میتواند جزو انواع ویزای سرمایهگذاری محسوب شود که تنها نیاز به ارائه بیزینس پلن مناسب خواهد داشت و جذب سرمایه در کشور آلمان انجام میشود. این موارد تمامی انواع ویزای آلمان در بخش سرمایهگذاری هستند که از طریق آنها میتوانید اقامت این کشور را دریافت نمایید.
تمامی انواع ویزای سرمایهگذاری در آلمان، اجازه اقامت ۳ساله را اعطا میکنند و امکان تمدید آن برای دو سال دیگر نیز وجود خواهد داشت. درصورتیکه با رعایت برخی شرایط و قوانین مهاجرتی، به مدت ۵ سال در این کشور حضور داشته باشید، میتوانید برای دریافت اقامت دائم آلمان نیز درخواست دهید.
ویزای تلنت آلمان
ویزای تلنت یا استعدادهای درخشان آلمان فرصتی قابلتوجه برای افرادی است که به دنبال کار در آلمان هستند. این نوع ویزای آلمان که نوعی ویزای کاری محسوب میشود، به طور خاص برای جذب متخصصان بسیار ماهر از سراسر جهان طراحی شده است و به کسانی اعطا میشود که دارای مهارتهای خاص و صلاحیت بالا در زمینههای مختلف مانند علوم، فناوری، مهندسی، ریاضیات، هنر و فرهنگ باشند.
برای اخذ ویزای تلنت آلمان، در درجه اول باید از مدرک دانشگاهی معتبر یا معادل آن که با زمینه تخصصی شما مرتبط باشد، برخوردار باشید. ارائه نمرات دانشگاهی، معدل، جوایز و افتخارات علمی نیز میتواند کمک زیادی برای اخذ این ویزا کند. داشتن تجربه کاری در زمینه مربوطه به همراه پیشنهاد یا قرارداد کاری از سمت کارفرمای آلمانی نیز موردنیاز خواهد بود. ذکر این نکته نیز میتواند مفید باشد که ساکنین استرالیا، کانادا، ژاپن، نیوزلند، کره جنوبی، بریتانیا و ایالات متحده، نیازی به اخذ این نوع ویزا نخواهند داشت.
گرفتن این نوع ویزای آلمان، مزایای بیشماری را ارائه میدهد. اولین مورد امکان اخذ اقامت دائم آلمان از طریق ویزای تلنت است. درصورتیکه به مدت ۳۳ ماه مداوم در این کشور فعالیت داشته باشید، میتوانید برای اقامت دائم درخواست دهید. همچنین دارندگان این ویزا از طرحهای بازنشستگی کشور آلمان نیز برخوردار خواهند بود که به آنها اجازه میدهد ثبات مالی مناسبی حتی پس از بازنشستگی نیز داشته باشند.
علاوه بر پیداکردن راحتتر شغل و همچنین برخورداری از طرحهای بازنشستگی، درصورتیکه ویزای تلنت آلمان داشته باشید میتواند حتی در صورت بیکار شدن نیز در این کشور اقامت داشته باشید. امکان تغییر شغل درصورتیکه شغل انتخابی از شرایط تعیین شده دولت آلمان برخوردار باشد نیز وجود خواهد داشت.
گرفتن ویزای تجاری آلمان
ویزای تجاری آلمان نوعی ویزای موقت است و به افرادی که برای جلسات کاری، کنفرانسها یا مذاکرات تجاری به آلمان وارد میشوند، اعطا میشود. اعتبار این نوع ویزای آلمان بسته به اهداف تجاری، میتواند متفاوت باشد. بهطورکلی، ویزای تجاری آلمان بین ۹۰ تا ۱۸۰ روز اعتبار دارد؛ به همین دلیل اگر شخصی نیاز به اقامت بلندمدتتر داشته باشد، باید برای نوع دیگری از ویزا درخواست دهد.
اخذ این ویزا برای افراد مختلفی مانند کارآفرینان، سرمایهگذاران، کارمندان شرکتکننده در برنامههای آموزشی یا کارگاههای آموزشی و همچنین متخصصان شرکتکننده در نمایشگاهها یا نمایشگاههای بینالمللی، میتواند مناسب باشد. این ویزای موقت به آنها امکان میدهد تا از فرصتهای تجاری موجود در آلمان استفاده کرده و با شرکتهای این کشور، روابط تجاری برقرار کنند.
برای دریافت ویزای تجاری آلمان، متقاضیان باید مدارک پشتیبانی لازم مانند دعوتنامه از سمت یک شرکت یا سازمان آلمانی را ارائه دهند. سایر مدارک نیز مانند بیمه مسافرتی، تمکن مالی لازم، آدرس محل سکونت و... نیز برای اخذ این ویزا ضروری است.
ویزای تحقیقاتی آلمان
از دیگر انواع ویزای آلمان که بهصورت کوتاهمدت ارائه میشود، ویزای تحقیقاتی است و برای دانشمندان و محققان که مایل به انجام یا ادامه تحقیقات علمی خود در آلمان هستند، مناسب است. اخذ این ویزا برای افرادی که در مؤسسات تحقیقاتی آلمان مورد پذیرش واقع شدهاند نیز میتواند مفید باشد و روند مهاجرت آنها را تسریع کند.
اعتبار ویزای تحقیقاتی آلمان برخلاف سایر ویزای کوتاهمدت مانند ویزای تجاری، نسبتاً بیشتر است و میتواند باتوجهبه پروژه تحقیقاتی مدنظر، تا یک سال نیز اعتبار داشته باشد. همچنین در صورت نیاز به انجام تحقیقات بیشتر روی پروژه، میتواند برای مدت بیشتری تمدید شود. از دیگر مزایای ویزای تحقیقاتی کشور آلمان میتوان به امکان ورود و خروج چندباره از کشور آلمان در طول مدت اقامت اشاره کرد.
کسانی که قصد دریافت این نوع ویزای آلمان را دارند، در مرحله اول باید مدرک پذیرش در یک مؤسسه تحقیقاتی یا دانشگاه معتبر آلمانی را ارائه دهند. با ارائه نامه پذیرش به همراه سایر مدارک لازم به سفارت این کشور، میتوان برای اخذ ویزای تحقیقاتی در آلمان اقدام کرد.
باید توجه داشته باشید که انواع مختلفی از ویزای تحقیقاتی در کشور آلمان وجود دارد. ویزای تحقیقات (Research Visa)، ویزای دکتری حرفهای یا PhD و ویزای بلو کارت اتحادیه اروپا (Blue Card EU)، از انواع این ویزا هستند که باتوجهبه شرایط خود اقدام به اخذ یکی از آنها نمایید. برای مثال ویزای دکتری حرفهای برای افرادی مناسب خواهد که برای انجام تحقیقات پروژه دکتری خود، قصد ورود به کشور آلمان را دارند.
ویزای بلوکارت نیز برای دانشجویان بینالمللی در زمینه پزشکی، مهندسی، علوم طبیعی، ریاضی و فناوری اطلاعات، مناسب است. تفاوت انواع مختلف ویزای تحقیقاتی تنها مدت اعتبار آنها و میزان دسترسی به تجهیزات تحقیقاتی ارائه شده است.
ویزای شنگن آلمان
از رایجترین انواع ویزای آلمان که هرساله تعداد زیادی از مردم جهان اقدام به اخذ آن میکنند، ویزای شنگن است. داشتن ویزای شنگن اجازه میدهد که برای مدتزمان مشخصی، اجازه ورود به آلمان و همچنین سایر کشورهای حوزه شنگن را داشته باشید. این ویزا برای افرادی مناسب است که قصد دارند با اهداف گردشگری، رسیدگی به جلسات کاری، درمانهای پزشکی یا شرکت در کنفرانسها و رویدادهای فرهنگی به آلمان سفر کنند.
داشتن ویزای شنگن آلمان مزایای بیشماری را فراهم میکند. این ویزا دسترسی به تمام ۲۶ کشور منطقه شنگن را بدون نیاز به مجوزهای اضافی ارائه میدهد و دارندگان آن میتوانند آزادانه در طول اقامت خود، بین این کشورها رفتوآمد داشته باشند. مدتزمان اعتبار این ویزا نیز باتوجهبه هدف متقاضی، میتواند بین ۹۰ روز تا ۶ ماه باشد.
متقاضیان اخذ این ویزای آلمان، باید از شرایط به خصوصی مانند داشتن پاسپورت معتبر با حداقل سه ماه اعتبار بیش از تاریخ خروج از منطقه شنگن، ارائه مدرکی مبنی بر پوشش بیمه مسافرتی با حداقل مبلغ ۳۰۰۰۰ یورو و نشاندادن تمکن مالی کافی برای پوشش هزینههای خود در طول اقامت برخوردار باشند. هزینه درخواست ویزای شنگن نیز بسته به عوامل مختلفی مانند سن متقاضی و مدت اقامت، میتواند بین ۸۰ تا ۱۶۰ یورو متغیر باشد. بااینحال گروههای خاصی مانند کودکان زیر شش سال از پرداخت هرگونه هزینه معاف خواهند بود.
ویزای ملی آلمان
در بخش ویزای توریستی آلمان، توضیح کوتاهی در خصوص ویزای ملی اراده دادیم. ویزای ملی آلمان که بهعنوان ویزای نوع D نیز شناخته میشود، مجوزی است که به شهروندان غیر اتحادیه اروپا اجازه میدهد تا برای مدت نسبتاً طولانی، وارد آلمان شده و در این کشور اقامت داشته باشند. این ویزا برای افرادی مناسب است که مایل به کار، تحصیل یا انجام سایر فعالیتهای طولانیمدت در آلمان هستند. ویزی ملی آلمان مدت اقامت بیش از ۹۰ روز را ارائه میدهد و میتواند برای اهداف مختلفی مانند توریستی، استخدام، تحصیل، الحاق خانواده و یا حتی درمان صادر شود.
شرایط لازم برای اخذ این نوع ویزای آلمان، با توجه با اهداف متقاضی تعیین میشود. به همین دلیل در مرحله اول باید دلیل معتبری را برای گرفتن این ویزا ارائه دهید. این دلایل میتواند تحصیل در دانشگاه، کار در یک شرکت، پیوستن به اعضای خانواده و... باشد. با ارائه این اسناد به همراه مدارک دیگر، یک وقت قبلی برای مصاحبه در سفارت آلمان برای شما تعیین میشود که با پذیرش آن، میتوانید ویزای ملی را برای مدت زمانی مشخص دریافت کنید.
ویزای ترانزیت آلمان
کشور آلمان بهعنوان یکی از مراکز ترانزیتی فعال در اروپا شناخته میشود و دلیل آن نیز، تعداد زیاد فرودگاههای فعال است. اگر برای مسافرت به کشورهای دیگر، در فرودگاههای آلمان توقف داشته باشید، باید از قبل اقدام به اخذ ویزای ترانزیت کرده باشید. این نوع ویزای آلمان به شما امکان میدهد که در زمان کوتاهی (تا ۷۲ ساعت) در این کشور و تنها برای تغییر مسیر خود، اقامت داشته باشید.
مدت اعتبار ویزای ترانزیت آلمان بسته به نوع آن میتواند متفاوت باشد برای مثال ویزای ترانزیت کوتاهمدت، تنها ۶ ساعت اعتبار دارد و برای تغییر پرواز داده میشود. در این مدت اجازهای برای خروج از فرودگاه نخواهید داشت و تنها مجاز به تغییر هواپیمای خود هستید.
ویزای ترانزیت بلندمدت نیز نهایتاً تا ۷۲ ساعت اجازه اقامت در آلمان را به شما میدهد که طی این زمان، اجازه خروج از فرودگاه را خواهید داشت. بااینحال کسانی که گرین کارت ایالت متحده آمریکا یا ویزای معتبر کشورهایی نظیر آمریکا، کانادا، ژاپن، انگلستان و ایرلند شمالی را داشته باشند، برای تغییر پرواز خود نیازی به اخذ ویزای ترانزیت ندارند.
ویزای دیدار خانواده در آلمان
امکان دیدار با خانواده از طریق اخذ ویزای الحاق خانواده که در بخشهای قبلی بررسی کردیم وجود خواهد داشت. بااینحال نوع ویزای آلمان، تنها ویزای موجود برای این کار نیست از طریق اخذ ویزاهای مختلفی میتوان برای دیدار با خانواده خود در این کشور اقدام کرد.
اولین ویزای مناسب برای دیدار با خانواده، ویزای شنگن است که به شما اجازه میدهد تا ۹۰ روز در آلمان اقامت داشته باشید و برای تعطیلات، به خانواده خود ملحق شوید. اگر قصد اقامت طولانیتر از ۹۰ روز در آلمان را دارید، باید اقدام به اخذ ویزای ملی نمایید. با گرفتن ویزای ملی میتوانید به مدت طولانیتری در آلمان اقامت داشته باشید و در صورت نیاز، اقامت بلندمدت خود را به اقامت دائم، تغییر دهید. در بخشهای قبلی شرایط لازم برای دریافت این ویزاها را معرفی کردهایم.
ویزای همراه آلمان
اگر همسر یا والدین شما مقیم کشور آلمان هستند، میتوانید از طریق ویزای همراه آلمان به آنها بپیوندید. این ویزا تنها به همسر شخص مقیم آلمان و فرزندان زیر ۱۸ سال آنها اعطا میشود. ویزای همراه تا زمانی که ویزا یا مجوز اقامت متقاضی اصلی معتبر باشد، اعتبار دارد. علاوه بر این در صورت تمدید مجوز متقاضی اصلی، ویزای همراه نیز بر اساس آن تمدید خواهد شد. بااینحال، ذکر این نکته ضروری است که این ویزا به دارنده آن هیچ حق مستقلی برای کار یا تحصیل در آلمان اعطا نمیکند. اگر اهداف کاری یا تحصیلی در آلمان داشته باشید، باید اقدام به اخذ ویزای مربوطه نمایید.
اخذ ویزای همراه برای بستگان سرمایهگذاران مقیم آلمان نیز میتواند مناسب باشد. افرادی که با ویزای سرمایهگذاری در کشور آلمان اقامت داشته باشند میتوانند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را توسط ویزای همراه، به این کشور دعوت کنند و پس از گذشت چند سال، اقامت دائم را بهصورت خانوادگی دریافت کنند. فرزندان زیر ۱۸ سال این افراد امکان تحصیل رایگان در آلمان و سایر کشورهای اتحادیه اروپا و شنگن را خواهند داشت.
ویزای بازنشستگی آلمان
اگر قصد بازنشستگی در کشور آلمان و بهرهمندی از خدمات این کشور را دارید، میتوانید با اخذ ویزای بازنشستگی در این کشور اقامت داشته باشید. این ویزا برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا که قصد دارند سالهای بازنشستگی خود را در این کشور آرام و مرفه با امکانات عالی مراقبتهای بهداشتی و استاندارد زندگی بالا بگذرانند، طراحی شده است.
یکی از نکاتی که برای اخذ این نوع ویزای آلمان باید در نظر داشته باشید، مشمول شدن بیمه برای آن است. درصورتیکه درآمد بازنشستگی شما بهصورت ماهانه بیش از ۴۵۰ یورو باشد، تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار خواهید گرفت. درصورتیکه با ارائه مدارک لازم به سفارت آلمان، ویزای بازنشستگی شما تأیید شد، امکان اقامت ۲ساله و قابلتمدید در این کشور را خواهید داشت. طی این مدت باید به قوانین کشور آلمان به طور کامل پایبند باشید و در هیچ فعالیت کاری یا تجاری، شرکت نکنید.
ویزای شانس آلمان
از دیگر روشهای اخذ اقامت آلمان، دریافت کارت شانس (Aufenthaltserlaubnis) است. کارت شانس آلمان برای گروههای مختلف از جمله دانشجویان، جویندگان کار و متخصصان بسیار ماهر در دسترس خواهد بود. دانشجویانی که در دانشگاههای آلمان پذیرفته میشوند، درصورتیکه رزومه عالی و ریزنمرات مناسبی برخوردار باشند، میتوانند این کارت را دریافت کنند. جویندگان کار که پیشنهاد شغلی در آلمان دریافت کردهاند نیز در صورت داشتن سابقه کاری بیش از ۳ سال، میتوانند از این کارت بهرهمند شوند.
افراد واجد شرایط برای دریافت کارت شانس آلمان، حداقل باید ۶ امتیاز را در سیستم امتیازبندی تعیین شده دریافت کرده باشند. عواملی مانند سوابق کاری، رزومه تحصیلی، مهارتهای زبان آلمانی و سن شخص، روی امتیازبندی تأثیرگذارند.
جویندگان کاری که از این نوع ویزای آلمان بهرهمند باشند، تا زمانی که کار رسمی پیدا کنند میتوانند بهصورت پارهوقت، به مدت ۲۰ ساعت در هفته در این کشور مشغول به کار شوند. همچنین برای ورود به آلمان نیازی به ویزای جاب آفر نخواهند داشت و شانس بیشتری نیز برای کسب موقعیتهای شغلی بهتر پیدا میکنند. مدت اعتبار این ویزا نیز بسته به نوع فعالیت متواند حداکثر تا یک سال باشد.
ویزای توریستی آلمان
ویزای توریستی آلمان معمولاً برای اهداف گردشگری یا الحاق خانواده داده میشود و اعتباری کمتر از سه ماه دارد. این ویزا هیچگونه حق کار یا تحصیل را برای دارنده آن فراهم نمیکند و برای انجام این فعالیتها، باید ویزای جداگانه درخواست شود.
انواع مختلفی از ویزای توریستی وجود دارند که یکی از آنها، ویزای یکبار ورود (Single Entry) است. با اخذ این ویزای آلمان تنها یکبار میتوانید وارد آلمان شوید و به کشورهای شنگن سفر کنید و با خارجشدن از آنها، ویزای شما نیز باطل میشود. ویزای چند بار ورود یا Multiple Entry نیز از دیگر انواع ویزای توریستی است و همانطور که از اسمش پیداست، اجازه ورود چندباره به آلمان (طی ۹۰ روز) را برای شما فراهم میکند.
ویزای آلمان با دعوتنامه
ویزای دعوتنامه آلمان بهصورت جداگانه وجود ندارد. سفر به آلمان از این طریق تنها در صورتی امکانپذیر است که دعوتنامهای رسمی از یک مقیم یا سازمان آلمانی برای شما ارسال شود. دعوتنامه ارسال شده میتواند با اهداف گردشگری، تجاری یا کاری باشد و باتوجهبه اهداف موجود، مدتزمان خاصی اعتبار دارد.
دعوتنامه ارسال شده برای اخذ انواع ویزای آلمان، باید شامل نام کامل و آدرس دقیق محل سکونت میزبان باشد. همچنین هدف و مدت بازدید باید بهصورت کامل در آن ذکر شده باشد. گنجاندن ترتیبات جامع سفر نیز در این دعوتنامه حیاتی است. جزئیات محل اقامت مانند رزرو هتل یا تأییدیه ارائه اقامتگاه مناسب توسط میزبان، برنامههای حملونقل در آلمان و بلیطهای رفتوبرگشت، همگی باید بهوضوح در این دعوتنامه مشخص شود.
مدارک لازم برای ویزای آلمان
برای اخذ ویزای آلمان، علاوه بر برخورداری از شرایط گفته شده که در هر نوع ویزا متفاوت است، مدارک لازمی نیز باید جمعآوری و ارائه شود. این مدارک نیز باتوجهبه نوع ویزا، تفاوتهای مختلفی دارد و ارائه تمامی آنها برای ایرانیانی که قصد اخذ ویزای کشور آلمان را دارند، ضروری خواهد بود. این مدارک در ادامه، برای تمامی روشهای اخذ ویزا معرفی شدهاند.
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آلمان
- پاسپورت معتبر با اعتبار حداقل ۶ ماه به همراه دو عدد کپی از آن
- نامه پذیرش از دانشگاه یا مؤسسه معتبر آلمانی
- گواهی پایان دوره سه سال متوسطه (به همراه ترجمه)
- گواهی پایان دوره پیشدانشگاهی (به همراه ترجمه)
- گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسیارشد (به همراه ترجمه و در صورت نیاز)
- فرم پر شده درخواست ویزا
- دو قطعه عکس جدید و رنگی پاسپورتی
- شناسنامه و دو عدد کپی از آن
- نامه اثبات تمکن مالی
- رسید پرداخت هزینه ویزا
- انگیزهنامه و معرفینامه
مدارک لازم برای ویزای کاری آلمان
- پاسپورت معتبر با اعتبار حداقل ۶ ماه
- دو قطعه عکس جدید و پاسپورتی
- بیمه سلامت
- شناسنامه و کارت ملی
- مدارک عدم سو پیشینه
- رسید پرداخت هزینه ویزا
- رزومه یا CV
- نامه شخصی با توضیح هدف مهاجرت و میزان زمان اقامت در آلمان
- قرارداد کاری
- نامه اثبات تمکن مالی
مدارک لازم برای ویزای استارتاپ آلمان
- پاسپورت معتبر
- عکس جدید پاسپورتی
- پرکردن فرم درخواست اقامت
- بیمه مسافرتی
- ثبت آدرس محل سکونت در آلمان
- سند مالکیت یا اجارهخانه (در صورت وجود)
- رزومه یا CV
- مدارک تحصیلی
- بیزینس پلن
- گواهی بازنشستگی برای افراد بالای ۴۵ سال
- نامه اثبات تمکن مالی
مدارک لازم برای ویزای سرمایهگذاری آلمان
- پاسپورت معتبر و سایر مدارک شناسایی
- مدارک مالی برای نشاندادن میزان سرمایه
- مجوز کسبوکار یا Gewerbeanmeldung برای اخذ ویزای آلمان از طریق ثبت شرکت
- مدارک شرکت فعال در ایران
- نامه اثبات تمکن مالی
مدارک لازم برای ویزای درمانی آلمان
- فرم تکمیل شده درخواست ویزا
- دو قطعه عکس پاسپورتی و جدید
- پاسپورت معتبر با اعتبار مناسب
- بیمه مسافرت
- بیمه سلامت
- بلیت رفتوبرگشت به آلمان
- گواهی وضعیت مدنی مانند ازدواج، تولد فرزند، فوت همسر و...
- مدارک اقامت در آلمان
- نامه اثبات تمکن مالی
- مدارک تأییدکننده نیاز متقاضی به درمان بهداشتی
مدارک لازم برای ویزای شنگن آلمان
- تکمیل فرم درخواست ویزای شنگن
- اظهارنامه
- دو قطعه عکس جدید و پاسپورتی
- پاسپورت معتبر به همره دو صفحه خالی
- کپی از ویزای قبلی
- برنامه سفر
- نامه اثبات تمکن مالی
- تأییدیه پرداخت هزینههای ویزا
- مدارک وضعیت مدنی
- بیمه مسافرتی
مدارک لازم برای ویزای دوره زبان آلمان
- تکمیل فرم درخواست ویزای آلمان
- پاسپورت معتبر با اعتبار حداقل ۶ ماه
- دو قطعه عکس جدید و پاسپورتی
- مدارک اقامت در آلمان
- کپی ویزاهای قبلی
- نامه تأیید ثبتنام دوره زبان
- انگیزهنامه
- بیمه درمانی
- رسید پرداخت هزینه ویزا
- نامه اثبات تمکن مالی
مدارک لازم برای ویزای تجاری آلمان
- فرم درخواست ویزا و تکمیل آن
- دو قطعه عکس پاسپورتی و جدید
- پاسپورت معتبر
- کپی از صفحه اول پاسپورت
- بیمه مسافرتی
- رزرو پرواز و جزئیات سفر شما
- آدرس محل اقامت در آلمان
- ارائه وضعیت مدنی
- نامه تمکن مالی
- مدارک مرتبط با نوع تجارت و هدف سفر مانند مجوز کار، برنامه دقیق جلسات و...
مدارک لازم برای ویزای الحاق خانواده آلمان
- پاسپورت معتبر
- فرم درخواست ویزای آلمان
- دو قطعه عکس پاسپورتی جدید
- بلیت رزرو سفر
- بیمه سلامت
- نامه اثبات تمکن مالی
- دعوتنامه
- آدرس محل اقامت
- گواهی ثبت یا ازدواج تأیید شده توسط افسر خارجی (در صورت نیاز)
- مدارک شناسایی همسر یا والدین مقیم آلمان
- شناسنامه فرزندان
- اثبات ملیت فرزندان
- اثبات حق مراقبت و حضانت والدین مقیم آلمان
مدارک لازم برای ویزای ترانزیت آلمان
- مدارک شناسایی و هویتی
- اصل پاسپورت با دو صفحه خالی
- تکمیل فرم درخواست ویزا
- تکمیل تذکر توجیهی به همراه امضا
- ارائه بیمه مسافرتی به همراه کپی آن
- کپی تمام ویزاهای متقاضی در ۵ سال گذشته به همراه مهرهای ورود و خروج
- رزرو بلیت هواپیما
- مجوز اقامت برای کشور مقصد
مدارک لازم برای ویزای توریستی آلمان
- فرم درخواست ویزا و تکمیل آن
- پاسپورت معتبر
- دو قطعه عکس پاسپورتی و جدید
- مدارک اقامت در آلمان
- گواهی عدم اعتراض (NOC)
- انگیزهنامه
- بیمه سلامت
- بلیت رفتوبرگشت رزرو شده
- نامه اثبات تمکن مالی
- شناسنامه شخص میزبان
- مدارک اثبات نسبت شما با میزبان
مدارک لازم برای ویزای همراه آلمان
- تکمیل فرم درخواست ویزا
- عکس پاسپورتی جدید
- اصل شناسنامه فرزند به همراه ترجمه آلمانی
- پاسپورت معتبر
- بیمه درمانی مسافرتی
- گواهی تمکن مالی
- رسید پرداخت هزینههای ویزا
مدارک لازم برای ویزای بازنشستگی آلمان
- پاسپورت معتبر
- سند ازدواج (در صورت وجود)
- گواهی تولد فرزند (در صورت وجود)
- نامه اثبات تمکن مالی
- بیمه درمانی
- عدم سوءسابقه
- گواهی سلامت
مراحل درخواست ویزای آلمان
برای اخذ انواع ویزا آلمان، باتوجهبه نوع ویزا باید مراحل خاصی را به ترتیب انجام دهید. هرچند طیکردن این مراحل در انواع مختلف ویزا دارای برخی تفاوتهاست، اما بهطورکلی تمامی آنها از یک روند خاص پیروی میکنند که در ادامه معرفی شده است. توجه داشته باشید که طیکردن این مراحل باتوجهبه نوع ویزا، میتواند بین چند هفته تا ماه به طول بینجامد.
- تعیین نوع ویزا (دانشجویی، کار، الحاق خانواده، توریستی و...)
- ارائه مدارک لازم
- ارسال مدارک به سفارت یا کنسولگری آلمان واقع در تهران
- پرداخت هزینههای ویزا
- انجام مصاحبه (در صورت نیاز)
- دریافت ویزا
هزینه ویزای آلمان
یکی از مراحل اصلی اخذ ویزا آلمان، پرداخت هزینههای مربوط به دریافت ویزاست. این هزینهها باتوجهبه نوع ویزا مشخص میشوند و ارائه رسید پرداخت آنها، کاملاً الزامی است. در جدول زیر میتوانید تمامی هزینههای مرتبط با اخذ انواع ویزای آلمان را مشاهده کنید.
نوع ویزا | هزینه |
ویزای تحصیلی آلمان | ۷۵ یورو |
ویزای کاری آلمان | ۷۵ تا ۱۴۷ یورو |
ویزای استارتاپ آلمان | حدود ۷۵ تا ۱۰۰ یورو |
ویزای سرمایهگذاری آلمان | ۸۰ تا بالای ۱۰۰ یورو |
ویزای درمانی آلمان | ۶۰ یورو |
ویزای شنگن آلمان | ۸۰ تا ۱۶۰ یورو |
ویزای دوره زبان آلمان | ۶۰ یورو |
ویزای تجاری آلمان | ۸۰ یورو |
ویزای الحاق خانواده آلمان | ۷۵ یورو |
ویزای ترانزیت آلمان | کودکان زیر ۶ سال رایگان |
ویزای توریستی آلمان | ۷۵ یورو |
ویزای همراه آلمان | ۸۰ یورو |
ویزای بازنشستگی آلمان | ۷۰ تا ۹۰ یورو |
تمکن مالی ویزای آلمان
همانطور که گفته شد، برخورداری از حداقل تمکن مالی تعیین شده توسط دولت آلمان برای پرداخت هزینه های زندگی در این کشور، در مدت زمان اقامت الزامی خواهد بود. میزان تمکن مالی معمولا بسته به مدت اقامت و نوع ویزا مشخص می شود که در حدول زیر، می توانید لیست کامل آن را مشاهده نمایید.
نوع ویزا | حداقل میزان تمکن مالی |
ویزای تحصیلی آلمان | ۱۱۲۰۸ یورو در سال |
ویزای کاری آلمان | ۷۲۰ تا ۹۰۳ یورو در ماه |
ویزای استارتاپ آلمان | ۵۰۰۰۰ یورو نقد و آماده انتقال |
ویزای سرمایهگذاری آلمان | ۳۵۰۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰۰ یورو |
ویزای درمانی آلمان | باتوجهبه زمان درمان تعیین میشود. |
ویزای شنگن آلمان | ۴۵ یورو برای هر روز اقامت |
ویزای دوره زبان آلمان | ۷۲۰ یورو در ماه |
ویزای تجاری آلمان | ۴۵ یورو برای هر روز اقامت |
ویزای الحاق خانواده آلمان | باتوجهبه زمان اقامت تعیین میشود. |
ویزای ترانزیت آلمان | بدون نیاز به تمکن مالی |
ویزای توریستی آلمان | ۴۵ یورو برای هر روز اقامت |
ویزای همراه آلمان | ۹۳۴ یورو در ماه |
ویزای بازنشستگی آلمان | ۱۲۱۹ یورو در ماه برای افراد مجرد |
مدتزمان دریافت ویزای آلمان
مدتزمان فرایند درخواست ویزا آلمان بسته به عوامل مختلفی میتواند متفاوت باشد. به طور متوسط، دریافت ویزای آلمان حدود چهار الی شش هفته طول میکشد. بااینوجود، این بازه زمانی میتواند تحتتأثیر جنبههای مختلفی مانند نوع ویزای مورد درخواست، ملیت متقاضی و نحوه رسیدگی به درخواستها توسط سفارت یا کنسولگری قرار گیرد.
برای تسریع فرایند اخذ ویزا و جلوگیری از تأخیر غیرضروری، توصیه میکنیم قبل از ارسال درخواست خود، همه الزامات را به طور کامل جمعآوری نمایید. همچنین کمکگرفتن از وکلا یا مشاوران مهاجرتی نیز میتواند تأثیر زیادی در سریعتر طیشدن فرایند درخواست ویزا داشته باشد.
تمدید ویزای آلمان
تمامی انواع ویزای کشور آلمان در ابتدا، برای مدتزمان محدودی نهایتاً ۹۰ روزه اعطا میشوند که بسته به هدف اقامت، قابلیت تمدید نیز دارند. بهعنوانمثال، اگر فردی قصد ادامه تحصیلات عالی یا فعالیتهای شغلی را داشته باشد، میتواند به ترتیب برای ویزای دانشجویی یا کاری درخواست دهد. این ویزاها معمولاً تا مدت تحصیل یا قرارداد کاری، معتبر هستند.
در موارد خاص، برخی متقاضیان ممکن است واجد شرایط اقامت دائم آلمان نیز باشند. این امر از طریق اخذ مجوز سکونت (Niederlassungserlaubnis) امکانپذیر است. برای واجد شرایط بودن دریافت اقامت دائم آلمان، متقاضی باید حداقل پنج سال با مجوز اقامت موقت (Aufenthaltserlaubnis) در این کشور اقامت داشته باشد و از توانایی مالی کافی و همچنین دانش زبان آلمانی، برخوردار باشد.
علاوه بر این، شرایط دیگری نیز وجود دارد که ممکن است روند اخذ اقامت دائم را تسریع کند. بهعنوانمثال، افرادی که آموزشهای حرفهای در آلمان گذرانده باشند یا دارای مهارتهای خاص در برنامههای ادغام این کشور باشند، ممکن است تنها پس از دو سال واحد شرایط دریافت اقامت دائم قرار گیرند.
اطلاعات سفارت برای اخذ ویزای آلمان
تمامی مدارک لازم برای اخذ ویزای کشور آلمان را باید به سفارت این کشور واقع در تهران، خیابان بخارست، خیابان هشتم، پلاک ۷، ساختمان آرین ارسال نمایید. وبسایت سفارت آلمان به نشانی https://teheran.diplo.de نیز میتواند مرجع و نقطه شروع عالی برای بهدستآوردن اطلاعات دقیق در مورد روند درخواست ویزا باشد.
گرفتن ویزای آلمان از طریق سایر کشورها
یکی از این گزینههای اخذ ویزا آلمان، اقدام از طریق سایر کشورهای اتحادیه اروپا (EU) است. اگر ویزای یکی از کشورهای اتحادیه اروپا را داشته باشید، میتوانید با استفاده از معاهده شنگن، وارد آلمان شوید و آزادی نامحدودی برای سفر میان این کشورها داشته باشید. برای شروع این کار، در ابتدا باید درخواست اخذ ویزای یکی از کشورهای اتحادیه اروپا را به سفارت آن ارسال نمایید. پس از طیکردن مراحل و با در اختیار داشتن ویزای کشور مربوطه، میتوانید به آلمان سفر کنید و در دورههای ۹۰ تا ۱۸۰ روزه در این کشور اقامت داشته باشید. بااینحال ذکر این نکته ضروری است که این روش، اقامت طولانیمدت یا حقوق کار در آلمان را اعطا نمیکند.
دلایل ریجکت ویزای آلمان
مشکلات مختلفی ممکن است برای پرونده شما هنگام بررسی درخواست مبنی بر اخذ ویزا آلمان به وجود آید که باعث ریجکت یا ردشدن درخواست شما میشود. این موضوع دلایل مختلفی دارد که در لیست زیر، میتوانید مهمترین آنها را مشاهده کنید.
- اعتبار نداشتن پاسپورت
- پر بودن تمامی صفحات پاسپورت
- داشتن سوءپیشینه
- عدم ارائه بیمه مسافرتی معتبر
- عدم ارائه انگیزهنامه و هدف از دریافت ویزای آلمان
- تکمیل ناقص فرم درخواست ویزا
- عدم ارائه گواهی معتبر
- اتمام دوره مجاز اقامت
- نداشتن ثبات مالی کافی
- عدم ذکر جزئیات محل اقامت و برنامه سفر
- عدم وجود شواهدی مبنی بر بازگشت به کشور مبدأ پس از ورود به آلمان
- ارائه اطلاعات نادرست
رفع ریجکتی ویزای آلمان
درصورتیکه درخواست ویزای شما از سمت سفارت آلمان رد شده است، در مرحله اول باید به دنبال دلایل اصلی ریجکتی بپردازید و آن را برطرف نمایید. در برخی موارد به دلیل ناقص بودن یا نادرست بودن لیست مدارک، درخواست شما رد میشود که تنها راه ممکن برای رفع ریجکتشدن، درخواست مجدد با ارائه کامل مدارک است.
درصورتیکه تمامی مدارک ارسالی شما صحیح فرستاده شده اما بازهم با ریجکتشدن درخواست مواجه شدید، باید اعتراض خود را ارسال نمایید. توجه داشته باشید که نحوه ارسال اعتراض، باید کاملاً اصولی و دقیق انجام شود و در غیر این صورت، ممکن است بررسی نشود. برای این کار میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید. توجه داشته باشید که مهلت ارسال درخواست، تنها یک ماه خواهد بود.
- مکتوب کردن کد ششرقمی یا بارکد ابلاغیه رد درخواست
- درج کامل شماره گذرنامه، نام کامل، آدرس، ایمیل و مشخصات فردی در نامه اعتراض
- نگارش متن اعتراض و ترجمه آن به انگلیسی یا آلمانی
- عدم ارسال مدارک تکراری و غیرمستند
- امضای نامه اعتراض توسط متقاضی یا وکیل مهاجرتی رسمی او
ویزای آلمان و وکیل متخصص ویزا
اخذ ویزا آلمان میتواند فرایندی پیچیده و چالشبرانگیز باشد، بهخصوص برای افرادی که با قوانین و مقررات مهاجرتی این کشور آشنایی ندارند. در چنین مواردی، استفاده از راهنماییها و تخصص یک وکیل مهاجرت، میتواند بسیار ارزشمند باشد. مشاور یا وکیل مهاجرت، با تمامی پیچیدگیهای روند اخذ ویزا و اقامت در آلمان آشناست و میتواند کمکهای مهمی را به شما ارائه دهد.
علاوه بر آشنایی کامل با پیچوخمهای روند مهاجرت، مشاوران و وکلای حرفه در این زمینه آشنایی کاملی با مدارک لازم برای ارائه درخواست ویزا دارند و کمک زیادی به شما برای جمعآوری کامل مدارک ضروری کنند. توجه داشته باشید که بیشتر دلایل ریجکتشدن درخواست ویزای آلمان، به دلیل ناقص بودن مدارک رخ میدهد. به همین دلیل با استفاده از کمکهای یک وکیل متخصص ویزا، میتوانید مدارک خود را به شکلی کامل و دقیق ارائه دهید. مجموعه ویزاپ از مشاوران و وکلای باتجربه و متخصص در زمینه مهاجرت بهرهمند است که میتوانند راهنمای بسیار مناسبی برای شما، در روند اخذ ویزا و مهاجرت به آلمان باشند.
نکات مهم اخذ ویزای آلمان
علاوه بر رعایت شرایط و جمعآوری و ارسال تمامی مدارک ضروری، برخی نکات ریز اما مهم در روند اخذ ویزا وجود دارند که توجه به آنها، میتواند سرعت کار را تا حد زیادی بالا ببرد و روند درخواست را سادهتر کند. این نکات بهصورت کامل، در ادامه لیست شدهاند.
- جمعآوری مدارم لازم مانند کپی پاسپورت، صورتحسابهای بانکی، مدارک اقامت و... قبل از شروع فرایند
- کسب اطمینان از کاملبودن اسناد و مدارک پشتیبان
- تعیین وقت ملاقات با افسر مهاجرت در سریعترین زمان ممکن
- صحبتکردن انگلیسی در جلسه مصاحبه با ظاهری شیک و تمیز
- داشتن نقشه راه روشن و واضح
- استفاده از خدمات موسسههای مهاجرتی معتبر
سخن پایانی
اخذ ویزای آلمان فرایند نسبتاً پیچیدهای دارد، به همین دلیل داشتن درک صحیحی از مراحل آن میتواند کمک زیادی در سادهتر کردن آن داشته باشد. در این مقاله سعی کردیم بهصورت جامع، تمامی روشهای اخذ ویزا آلمان را معرفی کنیم و نکات کلیدی در این زمینه را بررسی نماییم. درصورتیکه نیاز به مشاورههای تخصصیتر در این زمینه دارید، میتوانید فرم مشاوره رایگان را پر کرده تا کارشناسان ما دراسرعوقت، با شما تماس بگیرند.
سؤالات متداول
زمان پردازش درخواست ویزا، معمولاً بین ۴ تا ۶ هفته به طول میانجامد.
خیر. برای انجام تمامی روشهای مهاجرتی، باید ویزای ورود به آلمان یا ویزای مهاجرتی داشته باشید.
هزینه درخواست ویزا باتوجهبه نوع آن مشخص میشود و اغلب بین ۷۵ تا ۸۰ یورو متغیر است.